21.3.15

Never tear us apart...

INXS



Οι κομπλεξικοί … που όμως ψηφίζουν!



Εκτός από τους άνεργους και τους χτυπημένους από την κρίση, εκτός από τους μπαταχτσήδες, εκτός από τους (πούρους) «αριστερούς», εκτός από τους αργόμισθους δημοσίους υπαλλήλους,  και εκτός από τους δραχμολάγνους, που έχουν βγάλει ήδη τα λεφτά τους έξω, υπάρχει και μια ακόμη (όχι ασήμαντη) κατηγορία οπαδών και ψηφοφόρων του Σύριζα: Οι συμπλεγματικοί, βαλκάνιας νοοτροπίας, φοβικοί και εμμονικοί μικρόνοες.
Αυτοί που δεν είναι αριστεροί, αλλά βρήκαν ευκαιρία να εκφράσουν τις… τρικυμίες εν κρανίω τους.



Και αυτή η τελευταία κατηγορία είναι που συνεχίζει να ακούγεται μετά από δυο μήνες καταστροφικής διακυβέρνησης Σύριζα.
Οι άλλοι εξαφανίστηκαν, για πολλούς και διάφορους λόγους, με κυριότερο την «προδοσία» του Αλέξη, που άλλα έλεγε και άλλα κάνει.
Ναι, αλλά οι συμπλεγματικοί που λέγαμε συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη της «αξιοπρέπειας».
Με μόνιμη επωδό το «σηκώσαμε ανάστημα για πρώτη φορά»…


Κουράγιο Κατρούγκαλε, υπουργέ της καρδιάς μας!



Επειδή είμαι καλός άνθρωπος θα πιστέψω τον υπουργό, γνωστό εξάλλου αγωνιστή και υπέρμαχο της θεωρίας (όντας και συνταγματολόγος) ότι το σύνταγμα-όλα-τα-επιτρέπει-αμα-αγαναΧτίσεις (βάσει του έρμου του άρθρου 120, του παλιού ένα ένα τέσσερα).




Θα δεχτώ λοιπόν ότι αφενός η εφημερίδα λέει ψέματα ότι υπέγραψε τέτοιο συμφωνητικό κι αφού ανέλαβε ευρωβουλευτής και αφετέρου ότι αν κάτι είναι νόμιμο είναι και ηθικό (κατά τον εξίσου μεγάλο, αν και λιγότερο αγωνιστή Βουλγαρακη).
Ας δεχτώ επίσης ότι μόνος δικαιούχος της αμοιβής του είναι η εταιρία στην οποία δούλευε και καθόλου ο ίδιος προσωπικά.
Επειδή όμως έχω κάνει και εγώ δικηγόρος, και ξέρω λίγα πράγματα από τέτοια εργολαβικά συμφωνητικά, ας κάνω κάνα δυο τρεις αρωτήξεις,  κι ας τις πάρει το ποτάμι:


Κατρούγκαλος: Αυτός ο λεβέντης…



Σε μεγάλη δυσκολία περιέρχεται ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, αφού δημοσίευμα του «Βήματος» τον εμφανίζει να έχει υπογράψει ιδιωτικά συμφωνητικά με εκατοντάδες απολυμένους δημοσίους υπαλλήλους, από τους οποίους έπαιρνε προμήθεια 12% επί των αποζημιώσεων που θα λάμβαναν σε περίπτωση επαναπρόσληψης.




Σύμφωνα με το νόμο, αν ένας δημόσιος υπάλληλος απολυθεί και επαναπροσληφθεί, θα λάβει το 25% του μισθού του για τρία ολόκληρα χρόνια. Οπως αναφέρει το «Βήμα», ο κ. Κατρούγκαλος είχε κάνει ιδιωτικά συμφωνητικά με τουλάχιστον 300 απολυμένους του Δημοσίου. Σε αυτά, δηλώνεται ότι σε περίπτωση που πάρουν αποζημιώσεις ή διοριστούν στο Δημόσιο, τότε εκείνος θα δικαιούται ως δικηγορική αμοιβή το 12% των χρημάτων...


Η γιαγιά στη Σύνοδο Κορυφής…



Οι επαναλαμβανόμενες καταλήψεις και οι βανδαλισμοί δημόσιων κτιρίων, αγαλμάτων κ.λπ. σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη συνιστούν την απάντηση του «κινήματος» στη νεοεκλεγείσα κυβέρνηση.



Είτε κάποιοι αντιδρούν για τον «προσκυνημένο» Τσίπρα, που δύο μήνες από την εκλογή του δεν έχει κρεμάσει στο Σύνταγμα ούτε έναν καπιταλιστή, είτε –κάποιοι άλλοι- επιχαίρουν για την ανάδειξη στην πρωθυπουργία ενός λαοπρόβλητου ηγέτη, το πρακτικό αποτέλεσμα δεν αλλάζει…

Ο ΣΥΡΙΖΑ της «επανάστασης» μας τέλειωσε…



Από το πρωί της Παρασκευής το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου φόρτωσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με non paper.
Αυτά έδιναν οδηγίες για το πώς θα στηρίξουν στα τηλεπαράθυρα τα όσα αποφασίστηκαν στις Βρυξέλλες.



Και φυσικά ήταν σε ένα κλίμα αντίστοιχο μ' εκείνο που είχαν οι Έλληνες στα αλβανικά βουνά.
«Αέρα», φοβήθηκαν οι δανειστές, υποχώρησαν εντελώς, ο Αλέξης κόλλησε στον τοίχο την Μέρκελ και η Γερμανίδα πήγε σε μια γέφυρα των Βρυξελλών κι έπεσε από την απόγνωση.
Παράλληλα, σύμφωνα με τους βουλευτές, τέλειωσαν τα μνημόνια, τέλειωσε η πέμπτη αξιολόγηση και η Ελλάδα είναι πλέον πολύ μακριά από την τρόικα...

Ο Αντικυκλώνας του Αντιμνημονιακού Ψεύδους…



Από τότε που (φθινόπωρο 1987 ξεκινήσαμε εκείνο το περίεργο δελτίο καιρού στον ΑΘΗΝΑ 9,84 -ένα υπαινιγμένο αλληγορικό πολιτικό σχόλιο, που τελείωνε με δυο λόγια για τον καιρό) κάναμε στο ραδιόφωνο την «Καιροσκόπηση», η ζωή τα έφερε να μαθαίνουμε και κάποιους όρους της Μετεωρολογίας.
Εντύπωση μας είχε κάνει ο Αντικυκλώνας, δηλαδή το υψηλό βαρομετρικό, που σημαίνει ένα πεδίο με σταθερά υψηλές ατμοσφαιρικές πιέσεις, που συνήθως φέρνει λιακάδα, καύσωνα, άπνοια και νέφος.



Χαρακτηριστικό είναι ότι όταν εγκατασταθεί από πάνω μας ένας αντικυκλώνας συχνά δεν το κουνάει ρούπι. Και μας απομονώνει από τα φαινόμενα της Κεντρικής Ευρώπης.
Τότε μπορεί λίγο πιο πάνω από τα Βαλκάνια και προς Βορρά να γίνονται τα ύστερα του κόσμου, τα μετεωρολογικά σημεία και τέρατα, αλλά εμείς εδώ έχουμε πλήρη ηρεμία.
Αυτό, σε πολλούς χειμώνες, μας έχει σώσει από μεγάλες φυσικές καταστροφές, που λόγω του Αντικυκλώνα «αποκρούονται» και εξοστρακίζονται μακριά από την περιοχή μας...


Οι βλαβερές συνέπειες του ακραίου ναρκισσισμού…



Αρχή φόρμας
Τέλος φόρμας
Ορισμένα πράγματα μπορεί να έχουν πολύ απλές εξηγήσεις, αλλά εμείς να ψάχνουμε για βαθύτερες αιτίες.
Αναζητούμε το κάτι παραπέρα, αλλά η βασική αιτία είναι τόσο προφανής που τείνουμε να μην την πιστεύουμε.




Στην πρόσφατη δεύτερη φάση της «δραστηριότητας» της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου, που τόσους εξόργισε, επιχειρήθηκε να δοθούν διάφορες εξηγήσεις…