6.4.13

Kashmir...

Kashmir by Led Zeppelin






IKEA και τρόφιμα: Ένα περίεργο μίγμα!


Τελικά το ΙΚΕΑ καλά θα κάνει να εστιάσει στα φτηνά έπιπλα (που παρεμπιπτόντως γίνονται πανάκριβα λόγω της χαμηλής τους ποιότητας) παρά να ασχολείται με το φαγητό.



Δεν είναι μόνο το αλογίσιο κρέας που βρέθηκε να κυριαρχεί στα κεφτεδάκια του, τώρα έχει κι άλλα προβλήματα που προέκυψαν με την ποιότητα και το περιεχόμενο των τροφίμων που πουλάει σε ελκυστικές τιμές…


Τύχη και ατυχία στην πολιτική: Η περίπτωση Σαμαρά.


Διαβάζω και ακούω (μεταξύ άλλων και στο παρόν μπλογκ),  ότι ο Σαμαράς είναι ιδιαίτερα «άτυχος» που η πρωθυπουργία του συνέπεσε με την κρίση, τη μεγαλύτερη αναμφίβολα που περνά η χώρα μας εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες.




Η πρόταση αυτή ακούγεται σωστή, ειδικά αν ληφθεί υπόψη ότι αυτομάτως φέρνει στο μυαλό μας τους προκατόχους του, τότε που λεφτά όντως υπήρχαν, έστω και δανεικά, που η ανεμελιά είχε διαποτίσει τα περισσότερα στρώματα της κοινωνίας μας.
Μεταξύ αυτών και την κυβερνώσα πολιτική μας τάξη, κάτι που είναι αναμφίβολα μία από τις αιτίες που φτάσαμε ως εδώ, αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα…  

Είναι κανείς στον πύργο; Ακούει κανείς; Όβερ….


Το ότι η Αμερική έχει τεράστιο δημοσιονομικό πρόβλημα, φαντάζομαι πως είναι γνωστό σε όλους.
Μάλιστα, αν και μπορεί να τυπώνει δικό της χρήμα, χειραγωγώντας την ισοτιμία του κατά το δοκούν, τελευταία τα έχει βρει σκούρα, κυρίως εξαιτίας του περίφημου sequestration, που δεν είναι τίποτα άλλο παρά το ανώτατο όριο που τίθεται από το κογκρέσο στις κρατικές δαπάνες, και που για να τηρηθεί γίνονται δραματικές περικοπές σε πολλούς τομείς.


Πρόσφατα, μια από αυτές τις περικοπές που ανακοινώθηκαν, αφορά και στην ασφάλεια των πτήσεων.
Η αμερικανική ΥΠΑ, δηλαδή η FAA, προανήγγειλε το κλείσιμο 149 πύργων ελέγχου σε 149 σχετικά μικρά αεροδρόμια ανά την χώρα!
Η αρχική ανακοίνωση μιλούσε για 175 αεροδρόμια, αλλά τελικά ο αριθμός αυτός μειώθηκε.
Αυτό γίνεται επειδή η κρατική FAA πρέπει να περικόψει περίπου $600 εκατ. από τον προϋπολογισμό της ($48 δισ) φέτος. Και επειδή η πλειοψηφία των 47.000 υπαλλήλων της είναι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, δεν μπορούν να γίνουν οι απαραίτητες περικοπές χωρίς να επηρεαστούν εργασιακά και αυτοί.

Ψιτ φίλε, πού ’σαι; Έχεις πακέτο!


Έκανα σήμερα το πρωί μια βόλτα στο κέντρο της Καλαμαριάς.
Στον περίφημο πεζόδρομό της, που κάποτε έσφυζε από ζωή και εμπορική κίνηση.
Εκεί που όλη την ημέρα έβλεπες διάφορους και διάφορες με ρούχα σινιέ να κυκλοφορούν πάνω κάτω, κουβαλώντας σακούλες με ψώνια, τα οποία μετέφεραν στο (παράνομα) παρκαρισμένο ακριβό τους αμάξι, προκειμένου να συνεχίσουν το σουλάτσο τους, ψωνίζοντας και μετά  πίνοντας  φραπέ των €5 ευρώ!
Και στον οποίο πεζόδρομο σήμερα, τα μισά μαγαζιά είναι σφραγισμένα και ξενοίκιαστα, και τα υπόλοιπα υπολειτουργούν, ψάχνοντας τον πελάτη με το δίκαννο.


 
Η ίδια εικόνα δηλαδή και με τις υπόλοιπες άλλοτε «χάι» περιοχές της πόλης, εκεί που αν είχες τα προηγούμενα χρόνια μαγαζί, είχες κάνει την καλή σου, και θεωρούσουν όχι μόνο πετυχημένος, αλλά σωστός «μπρούκλης».
Εκεί που για να βρεις να νοικιάσεις επαγγελματικό χώρο έπρεπε πρώτα να υποβληθείς σε εξετάσεις, και αν εγκρινόσουν, να πληρώσεις ουκ ολίγα μαύρα ευρώ σε αέρα (πατέρα) για να τον κλείσεις.
Αλλά στη συνέχεια, είχες φτιάξει την καλή σου…

Sorry, αλλά the party is over.


Η συμφωνία με την Τρόικα είναι πέρα για πέρα ΔΙΚΑΙΗ.

Εδώ τζιε πάρα πολλά χρόνια, ΟΛΟΙ οι πιο κάτω εκάμναμεν ένα μεγάλο ΠΑΡΤΥ, το οποίον είχαμε την ψευδαίσθηση ότι εν θα ετέλειωνεν ποττέ.

Ο αυθαίρετος νεοέλληνας ...


Το τοπικό ειδησεογραφικό-wannabe blog, κάνει μία παράκληση προς το Δήμο και την Τροχαία: «Σταματήστε να κόβετε κλήσεις στα διπλοπαρκαρισμένα και παράνομα σταθμευμένα ΙΧ, μπας και κινηθεί η αγορά στα μπαράκια, τις καφετέριες και τα μαγαζιά. Δείξτε συμπόνια στους δοκιμαζόμενους από την κρίση πολίτες».

 
Δεν έχει σημασία ποιο είναι το blog, ούτε σε ποιο Δήμο απευθύνεται.
Το blog είναι ο νεοέλληνας, που εδώ και 3 χρόνια δεν έχει καταλάβει ή κάνει πως δεν καταλαβαίνει, τι συμβαίνει και προσπαθεί πάλι να βρει την δικαιολογία της λαϊκής υποστήριξης, με την οποία θα τη βγάλει καθαρή.


Ξες ρε ποιος είμαι εγώ;


Κίμων ο αδιόρθωτος...
Ο λόγος για τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Κίμωνα Κουλούρη, ο οποίος αναστάτωσε μία ήσυχη γειτονιά της Αθήνας.




Ένα χρόνο μετά το τελευταίο του κατόρθωμα στο Καλλιμάρμαρο, όπου συνεπλάκη με αστυνομικό, επανήλθε δριμύτερος. Αυτή τη φορά έξω από εκκλησία στο Χαλάνδρι. Ο πολιτικός πρωταγωνίστησε εκ νέου σε επεισόδιο που αφορούσε στην παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ).


Κλίνεται το τζαμί;


Ναι παιδιά, κλίνεται το τζαμί.
Του τζαμιού, τα τζαμιά, των τζαμιών.
Δεν είναι τόσο τρομερό, ουδέτερο σε –ι όπως το παιδί.
Όπως και η τρόικα, της τρόικας, αλλά δεν θα τσακωθούμε.



Οι μισοί τη λένε έτσι, οι άλλοι μισοί την κρατάνε άκλιτη, λες κι αν μείνει άκλιτη θα την ξορκίσουν, θα την κρατήσουν μακριά από εδώ, και γενικά θα δείχνουν πόσο ξένη τη θεωρούν.
Το δύσκολο με την τρόικα, όπως και με πολλά άλλα παρόμοια, είναι η γενική πληθυντικού.
Των τροϊκών; Δεν πάει.
Αλλά δεν χρειάζεται κιόλας, διότι μία είναι η τρόικα, και ελπίζω να μη χρειαστούμε άλλες. Φαντάζεστε την πρωινή οπαδό του άκλιτου «της τρόικα» να πρέπει να λέει στο ραδιόφωνο, «ήρθαν οι εκπρόσωποι των τρόικα»; Μπρρ….