9.10.12

Ήλθε, είδε, και απήλθε....

Η Μέρκελ έφυγε, τα μέτρα μένουν!




Ο λαός που κοιτούσε τις κατσίκες (επίμονα).


Αναδημοσιεύουμε ένα ακόμη κλασικό άρθρο από το εξαιρετικό και διαχρονικό Antinews, που ανέβηκε τον Μάιο του 2010, και που αξίζει να ξαναδιαβαστεί.



Πρώτα βγαίνει η ψυχή, και μετά το χούι…


Μερικοί άνθρωποι γεννήθηκαν (με το μυαλό τους) γαλαζοαίματοι.
Ένα δυο κλικ δηλαδή, πάνω από τον μέσο συνάνθρωπό τους… τον πληβείο.
Και άντε, αν μιλούσαμε για άλλες εποχές, και για άλλες κοινωνίες, ίσως η στάση αυτή να δικαιολογούνταν.


Αλλά όταν βλέπουμε αυτή την έπαρση σε σημερινούς νέους σε ηλικία  ανθρώπους, και μάλιστα «σοσιαλιστές», ε λοιπόν, τότε τρελαινόμαστε.
Τι ακριβώς συμβαίνει;


Να πάω μήπως καλύτερα σε μπετατζή?

Αυτή ήταν η ερώτηση που έκανε αγανακτισμένος φίλος μου στον οφθαλμίατρο περιφερειακού νοσοκομείου σήμερα. Κι εξηγούμαι γιατί.

Μέρκελ vs Ελληνική νοοτροπία

Πολλά κακώς κείμενα εξηγούνται ως αποτέλεσμα νοοτροπίας. Το ζήτημα είναι αν κάνουμε το βήμα παραπέρα, την αλλαγή νοοτροπίας στην πράξη. Πριν την οποιαδήποτε θεσμική, οργανωτική, οικονομική, κοινωνική, εκπαιδευτική, διοικητική μεταρρύθμιση, πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία, πρώτα καθένας για τον εαυτό του και έπειτα όλοι μαζί ως Κοινωνία και –για όσους δεν ενοχλεί λόγω… νοοτροπίας ο όρος- ως Έθνος!



Θα υπεραργήσει το υπεργρήγορο internet?


Δυσαρεστημένοι όλοι με την απόφαση της ΕΕΤΤ σε σχέση με τις ταρίφες και τον έλεγχο της νέας τεχνολογίας παροχής πρόσβασης στο διαδίκτυο, VDSL.

Το ΝΑΤΟ στηρίζει την Τουρκία.



Την ώρα που η Τουρκία συνεχίζει για έκτη ημέρα τις μεθοριακές αψιμαχίες, αντιδρώντας στην  επίθεση όλμων της Συρίας πριν από μια εβδομάδα, το ΝΑΤΟ δηλώνει έτοιμο να την υπερασπιστεί…

Benim övgü Efendime

Πριν λίγες μέρες βρέθηκα στη Θεσσαλονίκη και καθώς ανέβηκα στον 4ο όροφο να δω τη θεία μου, νόμισα ότι έκανα λάθος. Μια γνώριμη γλώσσα άκουγα, αλλά ελληνικά δεν ήταν. Έστησα αυτί και το τουρκικό αξάν με τρόμαξε. Λάθος όροφο είπα. Και κάνοντας να φύγω βλέπω στο κουδούνι το όνομα της θειας μου. Τι είχε γίνει; Και τα πέντε διαμερίσματα του ορόφου είχαν στη διαπασών τις τηλεοράσεις, παρακολουθώντας τις τούρκικες σειρές.


Οι εξελίξεις στον πλανήτη Άρη.


Ένας από τους βασικούς σκοπούς της πρόσφατης  αποστολής της NASA στον πλανήτη Άρη, είναι και η εύρεση στοιχείων που να αποδεικνύουν ότι ο κόκκινος πλανήτης μπορεί να υποστηρίξει την ζωή, ή έστω να μπορούσε στο παρελθόν.


Υπάρχουν λοιπόν νέα επ αυτού; 

Κάτι ζέχνει στο βασίλειο του ΑΠΘ


Οι υπάλληλοι των εργολάβων καθαριότητας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 6 μήνες, λόγω των οικονομικών προβλημάτων του ιδρύματος. Ως εκ τούτου, εδώ και πολλές μέρες απέχουν από τα καθήκοντά τους, με το ΑΠΘ να έχει αρχίσει να θυμίζει χωματερή.


Ολοκληρώθηκαν οι δηλώσεις Σαμαρά και Μέρκελ :Ήρθα ως εταίρος και φίλη."

Πριν λίγο τελείωσαν οι δηλώσεις των δύο πολιτικών αρχηγών, στο πλαίσιο της επίσκεψης της Γερμανίδας Καγκελαρίου στην Αθήνα.



Οι νέοι φασίστες της Ευρώπης.


Είναι λάθος να γελάμε με τους φασίστες. 


Ο Charlie Chaplin κορόιδεψε τον Χίτλερ και τον Μουσολίνι στην ταινία του Ο Μεγάλος Δικτάτορας, αλλά ο ναζισμός κάθε άλλο παρά αστείος μας προέκυψε. Σήμερα μάλιστα, όσο ευφυής και αν ήταν στην εποχή της η ταινία του Chaplin, η παρακολούθησή της προκαλεί αμηχανία, αν όχι ντροπή.

Αιωνία του η μνήμη!


Σαν σήμερα, πριν από 45 χρόνια, δολοφονήθηκε στις ζούγκλες της Βολιβίας ο Ernesto Guevara de la Serna, γνωστός σε όλους μας ως Τσε.
Ήδη όμως από τότε, η μεγάλη αυτή επαναστατική φυσιογνωμία αποτελούσε θρύλο, όχι μόνο στη λατινική Αμερική, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ποιος σκότωσε τον Καντάφι;

Σύμφωνα με μια τελευταία θεωρία συνομωσίας που κυκλοφορεί ευρέως, ο Γάλλος πρόεδρος Σαρκοζί είναι ο υπεύθυνος για τον φρικτό θάνατο του συνταγματάρχη Καντάφι.  

Επίσκεψη στον Παράδεισο.


Ο Dr. Eben Alexander είναι νευροχειρούργος, και μέχρι πρόσφατα είχε μια επιστημονική κοσμοθεώρηση των πραγμάτων.
Μέχρι που πήγε στον …. παράδεισο!

 

Την πάτησε ο Ομπάμα;

Όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, ο πρόεδρος Ομπάμα μάλλον κλώτσησε την ευκαιρία επανεκλογής που είχε μέχρι πρόσφατα.
Και αυτό οφείλεται στην «θλιβερή» εμφάνιση και παρουσία του στο τελευταίο τηλεοπτικό ντιμπέιτ, σύμφωνα με το Daily Beast.

 

Το ελληνικό αδιέξοδο και ο «ανορθόδοξος» Λαβάνια ...‏



Ας ξεκαθαριστεί ένα πράγμα.
Ακόμα και αν πάρουμε την διετή επιμήκυνση…
Ακόμα και αν τελικά το τραπεζικό χρέος δεν εγγραφεί στο δημόσιο χρέος (κάτι που αργεί επικίνδυνα)…
Ακόμα και αν πέσει αναπτυξιακή βοήθεια… 


Το παράλογο της λογικής.


Τρεις τύποι πάνε σε ένα μπαρ και παραγγέλνουν από ένα ποτό. Ο λογαριασμός αντιστοιχεί σε 10 ευρώ για τον καθένα, τα οποία και πληρώνουν. Στη συνέχεια το ξανασκέφτονται, και παραπονιούνται για τις υψηλές τιμές...