12.3.16

Heaven...

The Rolling Stones




Ανικανότητα ή προμελετημένο έγκλημα κατά της χώρας;



H είδηση έπεσε σαν κεραυνός. Φεύγει διαστημόπλοιο από τη Γη και θα πάει να αναζητήσει ζωή στον Αρη. Πρώτον: Γιατί να πάει στον Αρη να βρει ζωή και δεν έρχεται στην Ελλάδα; Έχει πολλά… ούφο, μπορεί να διαλέξει όποιο θέλει.
Ερώτηση δεύτερη προς αστροναύτες: Μήπως μπορείτε να πάρετε μαζί σας τον Αλέξη να γλιτώσει η Ελλάδα από το «έμφραγμα»;




Η κατάσταση είναι δραματική με το Προσφυγικό και θα γίνει ακόμη χειρότερη το επόμενο διάστημα. Όσο κι αν προσπαθούν να βάλουν κάτω από το χαλί τους πρόσφυγες και μετανάστες, η βόμβα δεν κρύβεται. Τα γεγονότα και οι αριθμοί μιλάνε από μόνα τους.


Το μεγαλύτερο κακό που έκανε η Αριστερά…



Μέσα σε ένα χρόνο η πρώτη φορά Αριστερά έχει κάνει τρομακτικές ζημιές στη χώρα. Κλειστές τράπεζες, οικονομική καταστροφή, τραγική διαπραγμάτευση, εθνικός εξευτελισμός κλπ.



Άλλες ζημιές διορθώνονται εύκολα, άλλες δύσκολα. Πάντως διορθώνονται.
Υπάρχει όμως και μία ζημιά που δεν διορθώνεται με τίποτα απολύτως.
Η κυβέρνηση της πρώτης φοράς αριστεράς δημιούργησε το χειρότερο δυνατό προηγούμενο για τους επόμενους που θα ακολουθήσουν. Γέννησε το άλλοθι για κάθε μελλοντικό πολιτικό απατεώνα. Κι αυτό είναι κάτι που θα το πληρώνουμε πολύ μετά από την τελευταία δόση του όποιου μνημονίου…


Θηλαστικό με προβοσκίδα, εννέα γράμματα…



Βόμβα θεωρήθηκε η γνωστοποίηση από τον  Ντόναλντ Τουσκ πως η «βαλκανική οδός» των προσφύγων έχει πλέον κλείσει με ομόφωνη απόφαση των 28 της ΕΕ, δηλαδή και με δική μας συμφωνία. Δεν εκπλήσσομαι. Η ανικανότητα της κυβέρνησης στον χειρισμό λεπτών ζητημάτων εξωτερικής πολιτικής έχει διαφανεί από την πρώτη κιόλας μέρα της.




Συζήτηση μεγάλη και για τη μανιχαϊστική δήλωση Μάρδα, περί  δύο μόνο επιλογών έναντι της Τουρκίας, πόλεμος ή έμμεση Φινλανδοποίηση. Με κάτι τέτοια τεχνάσματα παραλύει η φιλειρηνική κοινή γνώμη, ώστε να αποδεχτεί παθητικά τις όποιες επιπόλαιες διευθετήσεις.

Τα τρολ πάνε Μαξίμου…



Αυτή η νέα Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής που εξήγγειλε δόξη και τιμή ο Πρωθυπουργός και η οποία θα υπάγεται αποκλειστικά σε αυτόν τι αντικείμενο άραγε θα έχει; Γιατί μου λένε ότι αν έχει σκοπό την καλύτερη αξιοποίηση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, τότε τι χρειάζεται η ως τώρα οργανωμένη Γραμματεία του ΕΣΠΑ;



Εκτός αν με την εξαγγελία αυτή ακολουθήσει νέο κύμα προσλήψεων στο Μαξίμου. Ισως να προσληφθούν τώρα και τα λεγόμενα «τρολ του ΣΥΡΙΖΑ», αυτά τα οποία βρίσκονταν στο υπόγειο της Κουμουνδούρου και τα είχε δείξει με καμάρι προεκλογικά ο κ. Τσίπρας στον Στ. Θεοδωράκη εξηγώντας του το αριστερό τρολάρισμα που έκαναν για να φέρουν τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία...

Ψέμα στο ψέμα…




Το ζήσαμε κι αυτό. Γύρισε ο πρωθυπουργός από τη σύνοδο κορυφής και πανηγύριζε ότι αποσόβησε το κλείσιμο των συνόρων. Ισχυριζόμενος ότι η απόφαση θα ληφθεί στη νέα σύνοδο κορυφής που θα γίνει στις 17-18 Μαρτίου. Πριν περάσουν λίγες ώρες, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Τουσκ, δήλωσε ότι το κλείσιμο των συνόρων δεν είναι ζήτημα μονομερών ενεργειών κάποιων χωρών, αλλά  κοινή απόφαση των 28!




Δηλαδή, το κλείσιμο των συνόρων έχει και την υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα.
Παρά τα όσα με περισσή περηφάνια διακήρυσσε. Και παρά τα ψέματα για εσωτερική κατανάλωση. Κι από την άλλη πλευρά, ο πρωθυπουργός κι οι συν αυτώ, μιλάνε για ανθρωπισμό. Μέγιστο ψέμα κι αυτό…