12.3.16

Ανικανότητα ή προμελετημένο έγκλημα κατά της χώρας;



H είδηση έπεσε σαν κεραυνός. Φεύγει διαστημόπλοιο από τη Γη και θα πάει να αναζητήσει ζωή στον Αρη. Πρώτον: Γιατί να πάει στον Αρη να βρει ζωή και δεν έρχεται στην Ελλάδα; Έχει πολλά… ούφο, μπορεί να διαλέξει όποιο θέλει.
Ερώτηση δεύτερη προς αστροναύτες: Μήπως μπορείτε να πάρετε μαζί σας τον Αλέξη να γλιτώσει η Ελλάδα από το «έμφραγμα»;




Η κατάσταση είναι δραματική με το Προσφυγικό και θα γίνει ακόμη χειρότερη το επόμενο διάστημα. Όσο κι αν προσπαθούν να βάλουν κάτω από το χαλί τους πρόσφυγες και μετανάστες, η βόμβα δεν κρύβεται. Τα γεγονότα και οι αριθμοί μιλάνε από μόνα τους.



Υπολογίζεται ότι σχεδόν 10 εκατ. άνθρωποι βρίσκονται μέσα ή γύρω από την Τουρκία και θέλουν να φύγουν, να πάνε στην Ευρώπη ή αλλού. Είναι η μεγαλύτερη μετακίνηση πληθυσμού στην ιστορία και όλο αυτό το ανθρώπινο τσουνάμι έρχεται να περάσει από την Ελλάδα. Ας μην μας κοροϊδεύουν, λοιπόν, κάποιοι ότι στη χώρα μας θα μείνουν 50,100 ή 200 χιλιάδες άνθρωποι.
Οι μισοί από τα 10 εκατ. να φύγουν από τις πατρίδες τους και από αυτούς οι μισοί να θελήσουν να περάσουν από τα ελληνικά εδάφη και τις θάλασσες έχουμε αμέσως 2,5 εκατ. ανθρώπους, πρόσφυγες και μετανάστες.
Για σκεφτείτε λοιπόν. Οι μισοί και πάλι από αυτούς να μείνουν, αφού… εξαφανιστούν οι υπόλοιποι, λόγω των κλειστών συνόρων, τότε η Ελλάδα θα υποχρεωθεί να βρει τρόπο να διαχειριστεί πάνω από 1,2 εκατ. ξένους. Κι όλα αυτά με πολύ πρόχειρες και άκρως συντηρητικές προβλέψεις.
Αν λοιπόν τα επόμενα χρόνια η χώρα μας χρειαστεί να «φιλοξενήσει» τόσους πολλούς ξένους, κατά κύριο λόγο φτωχούς, αμόρφωτους, πεινασμένους, βεβαίως μη χριστιανούς και κυρίως εν δυνάμει επικίνδυνους λόγω φτώχειας και ανέχειας, τότε είναι σίγουρο ότι οδηγούμαστε σε διάλυση. Και θα αναρωτιόμαστε ποιοι είναι οι πρόσφυγες και ποιοι οι γηγενείς όταν θα βλέπουμε τα παιδιά μας να φεύγουν γιατί δεν θα μπορούν να αντέξουν.
Κι όμως, η κυβέρνηση και προσωπικά ο Τσίπρας αντιδρούν σχεδόν σα να μη συμβαίνει τίποτε. Δεν είναι απλά ότι μηρυκάζουν τα περί ανθρωπισμού και αλληλεγγύης και αφήνουν παιδάκια να πνίγονται στη λάσπη της Ειδομένης. Είναι κυρίως ότι έχουν έναν προσανατολισμό εντελώς λανθασμένο στο Προσφυγικό. Έκαναν από την αρχή λάθη και συνεχίζουν λες και δεν μαθαίνουν από την εικόνα που εμφανίζει η χώρα τις τελευταίες εβδομάδες.
Είπε χθες ο κ. Τσίπρας για να καταλάβετε πώς σκέφτεται και θέλοντας να «πικάρει» τους Ευρωπαίους για τα δύο μέτρα και δύο σταθμά: «Δεν μπορεί η λογική της εθνικής κυριαρχίας να υπερτερεί έναντι των κοινών ευρωπαϊκών κανόνων, όταν πρόκειται για το προσφυγικό πρόβλημα. Δηλαδή κάποιοι να λένε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να επιβάλει η Ευρώπη των "28" τι θα κάνει κάθε κράτος – μέλος με τα σύνορά του, διότι είναι ζήτημα εθνικής κυριαρχίας, αλλά όταν πρόκειται για την οικονομία το θέμα της κυριαρχίας και κατ’ επέκταση της δημοκρατίας, πάει περίπατο» σημείωσε ο πρωθυπουργός και συνέχισε.
«Πριν από λίγους μήνες, τον Ιούλιο, γίναμε όλοι μάρτυρες μιας προσπάθειας, η Ευρώπη των "28" να επιβάλει τους δικούς της κανόνες, τον μονόδρομο της σκληρής λιτότητας, σε μία χώρα που αποφάσισε δημοκρατικά να εκλέξει μία κυβέρνηση με διαφορετικό πρόγραμμα. Και οδηγηθήκαμε μάλιστα σε ένα θρίλερ, όπου το αποτέλεσμα ήταν take it or leave it» .
«Σήμερα που είμαστε μπροστά σε μία κρίση που υπερβαίνει ολόκληρη την Ευρώπη δεν υπάρχουν κοινοί κανόνες και μπορούν κάποιες χώρες, στο όνομα της εθνικής κυριαρχίας, να κλείνουν τα σύνορα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.
Πρόκειται για μια λανθασμένη και άκρως επικίνδυνη τακτική. Κι εξηγούμαστε: Ο Τσίπρας που κάποτε ήταν αντιευρωπαϊστής κι έλεγε ότι θα άλλαζε την κακή Ευρώπη λέει τώρα ότι πρέπει να εφαρμοστούν οι ευρωπαϊκοί κανόνες κι ότι υπερτερούν της εθνικής κυριαρχίας. Προφανώς το λέει για τις χώρες Βίζεγκραντ και άλλες που δεν τηρούν τις κοινοτικές συμφωνίες και κάνουν του κεφαλιού τους. Κι έχει δίκιο, αλλά για σκεφτείτε να πρέπει να πάρει ο ίδιος ο Τσίπρας μια απόφαση που δεν θα είναι στα ευρωπαϊκά πλαίσια. Για σκεφτείτε δηλαδή να πρέπει να πάρει μια πατριωτική απόφαση κόντρα στις Βρυξέλλες για το Προσφυγικό.

Πώς θα το κάνει άραγε όταν έχει πει όλα τα παραπάνω; Είναι αυτή διαπραγματευτική πολιτική και διπλωματία να λες ότι σου κατέβει στο κεφάλι;
Αλλά λέει και το εξής απίστευτο ο Τσίπρας. Ότι η Ευρώπη βρίσκεται στις συμπληγάδες μεταξύ λιτότητας και Προσφυγικού. Τι λες ρε φίλε, η Ευρώπη είναι αυτή που πιέζεται κι όχι η Ελλάδα; Ποια χώρα εκτός από τη δική μας έχει λιτότητα και τόσους πρόσφυγες; Τι είδους πολιτική ανάλυση είναι αυτή; Και πώς μπορείς να στηρίζεσαι στη Μέρκελ και τον Νταβούτογλου για να λύσεις το πρόβλημα όταν είναι σίγουρο ότι θα σε «αδειάσουν» και θα σε πουλήσουν την ίδια στιγμή;
Δυστυχώς είναι εκτός τόπου και χρόνου. Από τη μια δεν μπορούν να διαχειριστούν 40 χιλιάδες ξένους κι ενώ αναμένεται κανένα εκατομμύριο, ίσως και παραπάνω, κι από την άλλη ετοιμάζουν… δομές αφομοίωσης. Συζητούν για διαπολιτισμικά σχολεία, το ΑΠΕ μαθαίνουμε ετοιμάζει ιστοσελίδα γραμμένη στα αραβικά, ενώ κάποιοι τολμούν να πουν ότι ήδη σχεδιάζονται ολόκληρες παραγκουπόλεις. Θεωρούν δηλαδή δεδομένο ότι το προσφυγικό κύμα θα συνεχιστεί, τα σύνορα θα παραμείνουν κλειστά και οι εκατοντάδες χιλιάδες πρέπει να αφομοιωθούν από την ελληνική κοινωνία. Δεν θα είναι αυτή αντιμετώπιση ενός τέτοιου προβλήματος. Και κάποιοι που είναι πιο καχύποπτοι πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κι όλη αυτή η αριστερή νομενκλατούρα του καναπέως το κάνει επίτηδες. Σαμποτάρει την ίδια την πατρίδα. Μακάρι να βγούμε ψεύτες αλλά προς τα εκεί πάει το πράγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου