28.5.14

Ball and Biscuit...

The White StripesΥπέροχες ελληνικές εκλογές!Άλλη μια γιορτή της δημοκρατίας τελείωσε, ο λαός ξαναμίλησε, κι έστειλε βροντερά μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση, όπως μόνο αυτός ξέρει και μπορεί. Ας δούμε  τι μάθαμε κι αυτή την εκλογική Κυριακή, που μπορεί να είναι η τελευταία του 2014, αλλά μπορεί και όχι.
Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, το κόμμα ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ βγήκε πρώτο στην ψηφοφορία, και μ' αυτό ασχολούνται όλοι, παρ' όλο που δεν είναι το σημαντικότερο συμπέρασμα των εκλογών, εξηγώ παρακάτω τι εννοώ…

Οι άγνωστοι πραγματικοί νικητές των ευρωεκλογών…Προκαταβολικά,  να πω ότι χαίρομαι που η ευχή μου για την επόμενη μέρα των εκλογών,  έπιασε  (εδώ ).
Όχι δε ζητούσα  “ανατροπές”, δε ζητούσα “σταθερότητα”, τίποτα τέτοιο.
Ζητούσα κάτι πολύ πιο  απλό και πολύ πιο δύσκολο.  
Μια φυσιολογική μέρα, μια μέρα που  θα επιτρέψει το καλοκαίρι να αρχίσει –  και τί καλοκαίρι, μουντιαλικό!
Αλλά γι’ αυτά θα γράψουμε και θα πούμε εν καιρώ και λίαν συντόμως.
Προς το παρόν, μένω λίγο ακόμα  στις εκλογές που μόλις  (ξε)περάσαμε.Αυτές τις 2-3 μέρες που μεσολάβησαν πήξαμε κυριολεκτικά στις αναλύσεις για τους χαμένους και κερδισμένους των φετινών ευρωεκλογών.
Ορισμένες είναι ευφυείς και εύστοχες, άλλες πάλι όχι και τόσο ενώ πολλές είναι σκέτος ψεκασμός περασμένος στο χαρτί (ή στην οθόνη του υπολογιστή).
Δε νομίζω ότι είναι το ζητούμενο να προσθέσω άλλη μία ανάλυση ή να αναλύσω τις αναλύσεις, για όλα υπάρχει ένα όριο.
Ωστόσο εγώ θα επιχειρήσω σήμερα να αναδείξω έναν παράγοντα των εκλογών, αναμφίβολα κερδισμένο και όχι χωρίς επιπτώσεις για τα άλλα κόμματα, ακόμα και τα μεγάλα και τα μικρομέγαλα…


Βρε τι έπαθε ο κυρ Φώτης!Οι ευρωεκλογές είχαν πολλά «απρόοπτα».
Το κυριότερο εκ των οποίων  ήταν το σχετικά ανεβασμένο ποσοστό που πήρε το θνησιγενές ΠΑΣΟΚ, και που απέδειξε και στον πιο σκεπτικιστή, ότι τελικά ο Μπένυ είναι απέθαντος… κανονικός  χαϊλάντερ.
Και το ΠΑΣΟΚ … κατσαρίδα.
Ένα άλλο «απρόοπτο» ήταν και το κάζο που έπαθαν οι Αν.Ελ. του ψεκασμένου Πάνου, που  απέδειξε ότι το συγκεκριμένο κόμμα - συνονθύλευμα ανερμάτιστων αγαναΧτιστών, είχε ζωή και λόγο ύπαρξης  μόνο όσο υπήρχε κρίση.
Όσο  όμως απομακρύνεται η κρίση και το φάντασμα της χρεοκοπίας (παρά τις προσπάθειες του Αλέξη) τόσο εκλείπει και ο λόγος ύπαρξης των Αν. Ελ.
Οπότε σε λίγο ίσως να μείνουμε χωρίς Χαϊκάλη και χωρίς Ραχήλ, και τι θα κάνουμε μετά χωρίς γελωτοποιούς;

Η τελευταία χαμένη γενιά…Βρέθηκα σήμερα το πρωί μάρτυρας μιας σκηνής που με γύρισε σχεδόν 35 χρόνια πίσω.
Ένα κοριτσάκι έτρεχε κατα-αγχωμένο στο φροντιστήριο.
Το άκουσα που το έλεγε σε φίλη της στο κινητό.
Και συνειδητοποίησα ότι, πέρα από εκλογές, βρε αδελφέ, έχουμε και τις Πανελλαδικές!Και ανέσυρα μνήμες από τον καιρό που κι εγώ έδινα εξετάσεις, να τελειώσω το λύκειο και να μπω στη Νομική…


Ήλθε το καλοκαίρι…Οποιος άκουσε το τελεσίγραφο που υπαγόρευσε προς την κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας δεν επιτρέπεται να έχει αμφιβολίες για τις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ (Τ-Λ/Λ-Τ).
Από τη στιγμή που ζητεί απεριφράστως από την κυβέρνηση να μην κυβερνήσει και, επιπλέον, ζητεί επισήμως εκλογές, είναι πρόδηλο ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα κάνει ότι μπορεί, με τα μέσα που διαθέτει, για να το πετύχει.

Λούμπεν Ελλάδα.Η Χρυσή Αυγή διπλασίασε τα ποσοστά της στον Δήμο Αθηναίων σε σχέση τις εθνικές εκλογές του Ιουνίου 2012.
Από το 7,8% στην Αθήνα ο Ηλίας Κασιδιάρης ως υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων εκτινάχθηκε στο 16%.
Στην Περιφέρεια Αττικής, στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου του 2012 το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου είχε πάρει 7,9%.
Ο υποψήφιος της Χ.Α στην περιφέρεια Αττικής Ηλίας Παναγιώταρος συγκέντρωσε ποσοστό 11%.
Αυτά, ενώ ο υποψήφιος της ΝΔ Α. Σπηλιωτόπουλος είχε διολισθήσει στην ακροδεξιά ατζέντα κυρήττοντας ανένδοτο εναντίον της δημιουργίας τζαμιού και υιοθετώντας επιθετική ρητορεία εναντίον των μεταναστών.
Αλλωστε, υποψήφιοι που έχουν δείξει συμπάθεια ή ανοχή στη Χ.Α, όπως ο Α. Τζιτζικώστας και ο Θ. Καρυπίδης επιβραβεύτηκαν.