26.3.14

Powerless...

The Flaming Lips!



Η Κριμαία και το "δεδικασμένο" του Κοσσόβου.



Αυτές τις μέρες έχουμε τη δέκατη Πέμπτη επέτειο της απαρχής του Νατοϊκού βομβαρδισμού της Σερβίας.
Μιας εκστρατείας που τερμάτισε τον έλεγχο της Σερβίας επί του Κοσσόβου, και έστρωσε τον δρόμο για την επίσημη απόσχισή του το 2008.



Έχουν γίνει πολλές συζητήσεις για το «προηγούμενο» του Κοσσόβου αναφορικά με αυτά που διαδραματίζονται στη Κριμαία σήμερα.
Κυρίως διότι η Ρωσία χρησιμοποιεί αυτό το προηγούμενο καιροσκοπικά, θυμίζοντας σε όλους πως η ίδια είχε αντιταχθεί τότε.

Για ποια ιδεολογική «ρεβάνς» της ελληνικής δεξιάς μιλάμε;



Στην ελληνική δεξιά και στον Αντώνη Σαμαρά προσωπικά έλαχε ο κλήρος να κυβερνήσει την Ελλάδα αυτές τις κρισιμότατες εποχές.
Αφού πρώτα ο ΓΑΠ και το ΠΑΣΟΚ χάθηκαν κάπου μεταξύ «πράσινης ανάπτυξης» και  «κηπουρών» και πήδηξαν απ' το καράβι πρόωρα.



Κατά μία εκδοχή, τυπικά αγαναΧτιστική, πρόκειται για τη συνέχεια της «προδοσίας», της «κατοχής», και  του «έχουμε χούντα αφού» κλπ.
Κατά άλλη εκδοχή, την οποία ενστερνίζομαι μετά ζήλου μεγάλου, ανέλαβε να υπερασπιστεί την κοινή λογική (όσο κοινή μπορεί να είναι) απέναντι στην εναλλακτική προοπτική της καταστροφής, του μηδενισμού των πάντων, και της νοσηρής ιδεοληψίας…

Το μπούμερανγκ του λαϊκισμού



Μεγάλο και δυσανάλογο για την πραγματική διάσταση του ζητήματος θόρυβο, έκανε πράγματι η αποκάλυψη της Real News για το επίδομα ανηλίκων που παράτυπα ελάμβανε η πρόεδρος του ΕΣΡ Λίνα Αλεξίου για τις δύο κόρες της, μία εκ των οποίων είναι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου.



Από αυτή τη σκοπιά μπορεί και να έχουν δίκιο στον ΣΥΡΙΖΑ που φωνάζουν, όπως μπορεί να έχουν και δίκιο για τους συνειρμούς που κάνουν.
Ότι δηλαδή η εφημερίδα Real News με αυτό το πρωτοσέλιδο κτύπημα δεν κάνει ζημιά μόνο στην κ. Κωνσταντοπούλου και την αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και στο ΕΣΡ το οποίο έχει αποφασίσει ουκ ολίγα πρόστιμα για το ραδιόφωνο του ομίλου, το Real fm, και πάει λέγοντας.


Η «μαφία» του γάλακτος και οι βουλευτές που μας αξίζουν...



"Όσοι βουλευτές ψηφίσουν το νομοσχέδιο για την επιμήκυνση της διάρκειας του φρέσκου γάλακτος διαπράττουν επί της ουσίας ένα έγκλημα. Ένα έγκλημα σε βάρος της εγχώριας αγελαδοτροφίας, η οποία αποτελεί βασικό πυλώνα του πρωτογενούς τομέα της χώρας μας. Αν τελικά, ψηφιστεί η επιμήκυνση της ζωής του φρέσκου γάλακτος πολύ απλά τα παιδιά μας δεν θα ξαναπιούν φρέσκο γάλα."
Τάδε έφη  προ ημερών ο κ. Παναγιώτης Λαλιώτης, Αντιπρόσωπος Αχαΐας στην ΠΑΣΕΓΕΣ, αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Αχαΐας, αγελαδοτρόφος.



Αλήθεια τι προβλέπει η νέα ρύθμιση που συμφώνησε η κυβέρνηση με την τρόικα;
Παραθέτω σχετικό απόσπασμα από το ρεπορτάζ των ημερών:
«Με τα ευρωπαϊκά δεδομένα εναρμονίζεται η αγορά γάλακτος. Όπως δήλωσε ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης, η διάρκεια ζωής του "φρέσκου" γάλακτος (σ.σ. σήμερα είναι 5 ημέρες) ή γάλα χαμηλής παστερίωσης θα καθορίζεται με βάση τις δυνατότητες που έχει η κάθε βιομηχανία (δηλαδή 5, 6, 7, 11 ημέρες). Ωστόσο θα υπάρξει μια ειδική κατηγορία.
Πρόκειται για το γάλα ημέρας, διάρκειας 2 ημερών. Η συγκεκριμένη κατηγορία δημιουργείται προκειμένου όπως είπαν στελέχη του υπουργείου να στηριχθεί η αγελαδοτροφία και η τοπική βιομηχανία ως μέτρο της περιφερειακής πολιτικής της χώρας...». 

Πτήση ΜΗ370…



Ιδού μερικά βασικά ζητήματα που τίθενται και κάποιες επιφυλακτικές απαντήσεις:
Έχει κρατήσει η Μαλαισία μυστικές πληροφορίες;
Σίγουρα υπήρξε λανθασμένη διαχείριση πληροφοριών απ’ όταν το Boeing 777 εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου, αλλά δεν υπάρχουν πειστικές αποδείξεις ότι η Malaysia Airlines ή η κυβέρνηση της Μαλαισίας έχουν εσκεμμένα αποκρύψει κάτι.
Και οι δύο τόνισαν την ανάγκη να επικοινωνούν ανοιχτά με τους συγγενείς των 239 επιβατών, αλλά και να επαληθεύουν τα στοιχεία προτού τα παρουσιάσουν.



Η βασική κατηγορία στην οποία οι Μαλαισιανοί πρέπει να απαντήσουν, αφού ολοκληρωθεί η αναζήτηση, είναι γιατί παρέλειψαν να δράσουν άμεσα για τα βασικά στοιχεία που παρείχε το Inmarsat για τις τελευταίες ώρες του τζετ.
Η εταιρεία με έδρα το Λονδίνο είπε στους ερευνητές ζωτικής σημασίας πληροφορίες τρεις ημέρες μετά την εξαφάνιση της πτήσης. Αλλά χρειάστηκαν τέσσερις ημέρες επιπλέον μέχρι να εγκαταλειφθεί η μάταιη αναζήτηση στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, παρατείνοντας την αφάνταστη αγωνία των συγγενών.


Τι καπνίζουν εκεί στην Αλάσκα;



Αυτή η ιστορία με τη Κριμαία, άνοιξε πολλές δουλειές…
Και όπως φαίνεται, ή υπάρχουν μπόλικοι ρωσόφιλοι Αμερικανοί, ή αλλιώς 21.408 Αμερικανοί πολίτες δεν ξέρουν τι ακριβώς υπογράφουν (βλ. Χρυσοχοίδη).
Εκτός και αν, επειδή μιλάμε για την πάντα παγωμένη Αλάσκα, πρόκειται για τελειωμένους αλκοολικούς.



Να μη ξεχνάμε άλλωστε ότι η συγκεκριμένη πολιτεία είχε κυβερνήτη της την λαοφιλή Σάρα Πέιλιν, που είναι γενικώς γνωστή ως σπίρτο βρεγμένο.
Κάτι σαν μερικές δικές μας μπίμπο βουλευτίνες δηλαδή, αλλά στο πιο λαρτζ…
Πως λέμε Ραχήλ; Κάπως έτσι.
Τι συνέβη λοιπόν; Διαβάστε...