9.7.14

Brave New World...

Public Image Ltd.
Ήταν μια οδυνηρή ήττα!!!!!Ο Πελέ είχε πει κάποτε ότι όσο η μπάλα παραμένει στρόγγυλη, όλα τα αποτελέσματα είναι πιθανά.
Φαντάζομαι πως μετά από το χθεσινό 1-7, ακόμη κι αυτός θα έχει πάθει ένα ελαφρύ κλακάζ.
Ένα σκορ που μόνο ο Αρχοντίδης (ήταν μια οδυνηρρρρήήή ήττα) θα μπορούσε να διαχειριστεί, όντας συνηθισμένος σε αυτά.Ακόμη πιο προφητικός, ο Λίνεκερ είχε πει ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα όπου ότι και να γίνει, στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί… ή κάπως έτσι.
Αυτός σίγουρα δικαιώθηκε χθες βράδυ.

Προτάσεις διακοπών…Στην είσοδο της Ομηρικής Μαρώνειας, στις πλαγιές του Ισμάρου Όρους σε υψόμετρο 200 μέτρων βρίσκεται ο ξενώνας "Ρωξάνη".
Το συγκρότημα αναπτύσσεται σε ένα καταπράσινο κήπο 20 στρεμμάτων που τον διατρέχει ένα κατάφυτο ρέμα με πλατάνια.Η περιοχή είναι γνωστή για το ιδιαίτερο μικροκλίμα της και τα μεσογειακά χαρακτηριστικά του τοπίου.
Με θέα το Β. Αιγαίο, από την Σαμοθράκη μέχρι την Θάσο και πολύχρωμα ηλιοβασιλέματα, η "Ρωξάνη" αποτελεί ιδανικό ορμητήριο για να περιπλανηθείτε σε ολόκληρη την Θράκη.

Η κατάρα της …«γριάς»!H κατάρα του τραγουδιστή των Rolling Stones ξαναχτύπησε το βράδυ της Τρίτης στο Μπέλο Οριζόντε!Ποια απουσία του Νεϊμάρ;
Ποια τιμωρία του Τιάγκο Σίλβα;
Ποιος Μίροσλαβ Κλόζε;
Ποια εντυπωσιακή εμφάνιση των πάντσερ;
Για τη συντριβή της Βραζιλίας από τη Γερμανία φταίει ο... Μικ Τζάγκερ!

Μουσική του κώλου!Εκείνη το έχει τούμπανο, εμείς κρυφό καμάρι αρκεί ο Τρύφωνας Σαμαράς μαζί τους να παρτάρει.
Είδα και εγώ τα MAD Video Music Awards…
Όχι ολόκληρα…
Κυρίως τις εμφανίσεις της Φουρέιρα και της Στικούδη (στο repeat).
Η μεν Ελένη Φουρέιρα έκανε ντουέτο με έναν J Balvin, δίνοντας βάρος στην ερμηνευτική δεινότητα των οπισθίων της.
Δε θυμάμαι καθόλου το κομμάτι (και εδώ που τα λέμε κανένα που έχει τραγουδήσει η ίδια), αλλά δηλώνω fan αυτής της μουσική του κώλου.


Ένα σύνθημα στο Χαλάνδρι…Νεήλυδες ελευθεριακοί, που μέθυσαν από το αθάνατο κρασί του Ντεμπόρ και των υπολοίπων, και μετέτρεψαν σε σύνθημα την εύλογη δυσανεξία τους για την «κοινωνία του θεάματος»;
Μπορεί.Πάντως το συνθηματάκι, γραμμένο με κεφαλαία στα ρολά μιας τράπεζας στο Χαλάνδρι, δεν άφηνε κανέναν περαστικό ασυγκίνητο.
Ορισμένοι χαμογελούσαν αμήχανα, άλλοι έριχναν λοξές ματιές και προσπερνούσαν βιαστικά σα να είχαν τρακάρει με το αδιανόητο ή με κάτι ιδιαίτερα ενοχλητικό, κάποιοι έλεγαν μεταξύ τους «μπράβο, ρε, επιτέλους μ' αυτό το Μουντιάλ» και άλλοι ψιθύριζαν μέσα τους -το έβλεπες στο βλέμμα τους- «άφες αυτοίς» κι έτρεχαν να προλάβουν τον αγώνα, σε μία από τις οθόνες της περιοχής.


Από το 1985 προβλέπονταν η πτώχευση…Οι αναζητούντες εξιλαστήρια θύματα για την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας, ως φαίνεται, είτε έχουν βαθύ ύπνο είτε δεν γνωρίζουν γραφή και ανάγνωση είτε, τέλος, αλλού το πάνε...
Η ελληνική πορεία προς την πτώχευση όχι μόνον ήταν γνωστή και επαρκώς αιτιολογημένη με αλλεπάλληλα υπομνήματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και διεθνών οργανισμών προς τις ελληνικές κυβερνήσεις, αλλά είχε επισημανθεί στον πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου το 1985 από τα πιο επίσημα και έγκυρα χείλη: αυτά του τότε διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Δημήτρη Χαλικιά.


Η κρυφή γοητεία του περιθωρίου…Αν επιχειρούσαμε μία δημοσκόπηση για τον απλό πολίτη με το ερώτημα ποια θα ήταν η πιο μεγάλη επιθυμία του, δεν θα νιώθαμε καμία έκπληξη με την απάντησή του.


 
Θα μας έλεγε πως αποζητά την ψυχική ηρεμία του και τη γαλήνη.
Συχνά, περιδιαβαίνοντας τους χώρους γύρω από τα δικαστήρια της πόλης μας, αναλογίζεται κανείς ότι η περιοχή εκείνη, που γνώρισε περισσότερο έντονα τους βομβαρδισμούς των συμμαχικών δυνάμεων, είναι ίσως η καταλληλότερη, για να ανακαλύψεις αυτήν την εσωτερική σου ανάγκη για περισυλλογή…