25.10.12

Η μουσική μας πρόταση απόψε.

Απόψε θυμάμαι μια από τις ωραιότερες εκτελέσεις του καταπληκτικού τραγουδιού Forever Young, του πραγματικά τεράστιου Bob Dylan!


May you all stay... forever young!

Αφιερωμένο εξαιρετικά.
Strange Attractor


Ήρθαν και τα νέα Windows 8.


Η Microsoft παρουσίασε σήμερα επίσημα, τα Windows 8, που αποτελούν την μεγαλύτερη αλλαγή στο παγκοσμίως  κυρίαρχο αυτό λειτουργικό σύστημα στα τελευταία 17 χρόνια.


Ταμπλέτα ή skateboard?


Εντυπωσιακή η παρουσίαση της νέας ταμπλέτας της Microsoft με το όνομα Surface, ακόμα πιο εντυπωσιακή η δυνατότητά της να χρησιμοποιηθεί και ως... skateboard!

Σημαντικό για συνταξιούχους ΟΑΕΕ!


Ξεκινάει η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ απογραφή των συνταξιούχων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) στις 12 Νοεμβρίου 2012, με χρονικό περιθώριο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2012. Για την απογραφή απαιτείται η φυσική παρουσία του δικαιούχου στο Πιστωτικό Ίδρυμα (Τράπεζα) ή ΕΛΤΑ, όπου και τηρείται ο λογαριασμός του, με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Η υποκρισία πάει σύννεφο!


Ξαφνικά, κάποιοι υπερευαίσθητοι συμπατριώτες μας ανακάλυψαν εκ νέου την πυρίτιδα.
Και ολημερίς χύνουν μαύρα (κροκοδείλια) δάκρυα, επειδή το υπουργείο Ανάπτυξης επιτρέπει πλέον στα σούπερ μάρκετ, να προσφέρουν ληγμένα προϊόντα, σε χαμηλές τιμές, στους μη προνομιούχους.
Αδιανόητο, κραυγάζουν.
Απάνθρωπο!

 
Είναι δυνατόν, αναρωτιούνται, να υπάρχουν δυο κατηγορίες ανθρώπων;
Οι φραγκάτοι, που απολαμβάνουν τα καλά και ακριβά τρόφιμα, και οι πληβείοι τα ληγμένα;
Σωπάτε καλέ…
Τώρα ανακαλύψατε την οικονομική ανισότητα;

Ποιος θα πληρώσει την λυπητερή;


Από το 1981 που ανέβηκε στην εξουσία ο Ανδρέας Παπανδρέου, έχουμε μπει σε ένα σπιράλ θανάτου. Ξεκινήσαμε με την αποβιομηχανοποίηση της Ελληνικής οικονομίας και την παράλληλη γιγάντωση του Δημοσίου Τομέα. Τόσο σε διοικητικό επίπεδο (αριθμός οργανισμών και υπαλλήλων), όσο και σε επίπεδο απολαβών των εργαζομένων, είτε το άξιζαν, είτε όχι. Αυτά, παράλληλα με την κατασπατάληση κοινοτικών πόρων και δανεικών.


Να και μερικές ευχάριστες μειώσεις


Να και κάποιες μειώσεις που έρχονται σαν καλό νέο. Σίγουρα θα υπάρξουν οι κλασικοί αγγελιαφόροι της μιζέριας με τα φοβερά τους επιχειρήματα, αλλά ας περάσουμε στην είδηση. Με εγκύκλιο του κου Χρ. Σταϊκούρα εφαρμόζεται η σχετική νομοθεσία που προβλέπει καταργήσεις και μειώσεις αποδοχών ανώτερων πολιτικών αξιωματούχων του Κράτους.

Προς μια ομόσπονδη Ευρώπη;



Τον περασμένο Ιανουάριο, σε ένα οικονομικό φόρουμ στο Νταβός, η Angela Merkel αναφέρθηκε στην ανάγκη μιας ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, χωρίς να υπάρξουν σχεδόν καθόλου αντιδράσεις.
Από τότε μέχρι σήμερα, οι συζητήσεις για την ανάγκη ομοσπονδιοποίησης έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.


 

Η Ελληνική "σάτιρα" χτύπησε νέο χαμηλό


Δεν είμαστε από τους πλέον φανατικούς θαυμαστές της κας Κανέλλη. Θεωρούμε το λόγο και την παρουσία της κλασικό παράδειγμα του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού. Όμως, αυτό που της επιφύλασσαν οι συντελεστές της εκπομπής Συντέλεια (μια ατυχής προσπάθεια σάτιρας) ήταν το λιγότερο απαράδεκτο.

Ίδια παράσταση.


Επειδή αυτές τις μέρες παρατηρούμε μια ακόμα πράξη του θεάτρου του τέλειου παραλογισμού σε σημείο που να μη μπορεί να βρεθεί λογική συνάρτηση των ειδήσεων με την πραγματικότητα που βιώνουμε…