25.10.12

Ήρθαν και τα νέα Windows 8.


Η Microsoft παρουσίασε σήμερα επίσημα, τα Windows 8, που αποτελούν την μεγαλύτερη αλλαγή στο παγκοσμίως  κυρίαρχο αυτό λειτουργικό σύστημα στα τελευταία 17 χρόνια.



Το νέο λειτουργικό είναι σχεδιασμένο να «τρέχει» τόσο σε PC,  όσο και σε  tablet υπολογιστές, και μια από τις σημαντικότερες καινοτομίες του είναι ότι εξαφανίσθηκε το γνώριμο εικονίδιο  start στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης.
Αντί για αυτό, τα νέα Windows θα περιέχουν μια ολόκληρη οθόνη από χρωματιστά εικονίδια (πλακάκια), το καθένα από τα οποία θα οδηγεί σε κάποια διαφορετική εφαρμογή, ή αρχείο, κλπ.
Όταν οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον διευθύνοντα σύμβουλο της Microsoft Steve Ballmer για το αν θα επιστρέψει το start button, η απάντηση του ήταν χαρακτηριστική: «όχι, διότι τώρα έχουμε μια ολόκληρη οθόνη ως start button»!
Μάλιστα, όπως είπε κάποιος άλλος εκπρόσωπος της εταιρίας, στη διάρκεια της παρουσίασης, όταν πρωτοεμφανίστηκε το start button, οι χρήστες έκαναν καιρό για να το συνηθίσουν, κάτι που αναμένεται να συμβεί και πάλι με το νέο σύστημα έναρξης  που λανσάρουν τα Windows 8.

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου