2.1.13

Music in Heaven...

Οι Thievery Corporation στο Heaven's gonna burn your eyes.... από τον Strange!


Οι άθλιοι της ΕΛ.ΑΣ.


Διαβάζω και ακούω στα διάφορα ΜΜΕ, για αυτήν την συγκλονιστική υπόθεση της εξάρθρωσης της σπείρας των εμπόρων ναρκωτικών, στην οποία συμμετείχαν και αστυνομικοί, και φρίττω.

 
Όχι τόσο με το γεγονός ότι βρέθηκαν επίορκοι μέσα στις τάξεις της αστυνομίας.
Σε έναν αριθμό 40.000 και πλέον αστυνομικών  είναι φυσικό και επόμενο να υπάρχουν και κακοποιά στοιχεία.

Το πάχος βοηθά στην μακροζωία;


Το πάχος αφαιρεί χρόνια από την ζωή μας, αλλά αυτό ισχύει για τους υπέρβαρους, και όχι τους ελαφρώς υπέρβαρους!

 
Μάλιστα, σύμφωνα με μια νέα «εκπληκτική» μελέτη, οι ελαφρώς υπέρβαροι, ζουν περισσότερο από όσους έχουν  κανονικό βάρος.

Κάπνισμα και στρες.


Πολλοί καπνιστές θεωρούν πως το κάπνισμα τους βοηθά στην αντιμετώπιση του στρες.
Ότι τους χαλαρώνει, και ότι τους μειώνει το άγχος.
Για αυτό και πολλοί από αυτούς δεν θέλουν να κόψουν το κάπνισμα.

 
Τώρα, έρχεται μια νέα επιστημονική μελέτη η οποία αποδεικνύει ότι το κόψιμο του καπνίσματος μειώνει την νευρικότητα, αν και οι περισσότεροι καπνιστές θεωρούν πως την αυξάνει.

Το χρήμα και η ευτυχία.


Oι κοινωνίες κοινοκτημοσύνης δεν εξελίχθηκαν ποτέ όπως θα θέλαμε. Από την εποχή του Άντον Πάννεκουκ και του Λένιν ως τις  πιο σύγχρονες σοσιαλδημοκρατικές προσπάθειες των Ευρωπαίων, ο δημόσιος πλούτος δεν αποτέλεσε το δέλεαρ της ευδαιμονίας των ανθρώπων. 

 
Προφανώς κάτι δεν πήγε καλά στην εφαρμογή της θεωρίας, με αποτέλεσμα οι ουτοπικές θέσεις των θεωρητικών να αποτελούν ισχυρό άλλοθι στις καταστροφικές διαθέσεις των «διεστραμμένων» καπιταλιστών και των «καιροσκόπων» σοσιαλιστών. 

Δεν είμαστε χαζοί. Απλά είμαστε εύπιστοι, και κορόιδα…


Μπαίνετε σε ένα Starbucks, και βλέπετε δυο «προσφορές» για ένα φλιτζάνι καφέ.
Η πρώτη αφορά σε 33% έξτρα καφέ. Η δεύτερη σε μειωμένη τιμή κατά 33%.
Ποια είναι η πιο συμφέρουσα προσφορά;

 
Είναι σχεδόν ίδιες, θα πείτε, ιδίως αν σκέφτεστε όπως και οι φοιτητές που συμμετείχαν σε μια εργασία που δημοσιεύτηκε στο Journal of Marketing.
Αλλά θα κάνετε λάθος!

Οι αρθρογράφοι του διαδικτύου....


Περιδιαβαίνοντας το διαδίκτυο πέφτω πάνω σε πολλές ηλιθιότητες και κρυάδες, αλλά και σε πολύ περισσότερα εκπληκτικά άρθρα γραμμένα από ανθρώπους με επώνυμο, αλλά και με ψευδώνυμο, εξ ου και λέω πάντα ότι το διαδίκτυο είναι....


«η χωματερή της σοβαροφάνειας και η χοάνη της ηλιθιότητας, αλλά εν ταυτώ και το λίκνο της ελπίδας και η φρεσκάδα της αγνότητας». Διαβάζω, λοιπόν, άρθρα γραμμένα από πάρα πολλούς ανθρώπους που δεν γνωρίζω και νοιώθω πως κάτι λένε στην ψυχή μου, κάποιους άλλους δρόμους ανοίγουν στη σκέψη μου, κάποια πληροφορία αναλύουν κάνοντάς με να συλλάβω την άλλη διάσταση μιας είδησης που μου πλασάρουν τα αργυρώνητα ΜΜΕ.