2.10.17

The Man...

The Killers









Πίσω στο μέλλον του ταξί. 2044 ακούει; Εταίρος;



Μεγαλωμένος στο ΠΑΣΟΚ ο Χρήστος Σπίρτζης όταν ανέλαβε το υπουργείο έπρεπε να δείξει ότι ήταν γνήσιος αριστερός. Κρέμασε στον τοίχο του γραφείου του μια προσωπογραφία του Αρη Βελουχιώτη και υποδέχτηκε στο σαλονάκι την Ραχήλ Μακρή.




Με το 12ποντο και το τατού με την περικεφαλαία των Λακεδαιμόνων στο χέρι μπροστά από το πορτρέτο ενός καπετάνιου που είχε ζήσει πριν από 70 χρόνια και τον έδειχνε σαν 5ο Beatle. Μια ιστορική στιγμή για κάψουλα χρόνου, να δείχνει στην αιωνιότητα τον ΣΥΡΙΖΑ του 2015. Στην αμηχανία του να χειριστεί την εξουσία που του δόθηκε προσπαθώντας να βρει λύσεις για το μέλλον κοιτώντας στο παρελθόν...


Αν δεν ταίριαζαν δεν θα συμπεθέριαζαν…



Πολλή κουβέντα γίνεται τα τελευταία χρόνια για το πώς ο κομμουνιστής Αλέξης συνήψε μια «ανίερη συμμαχία» με τον εθνικόφρονα «μπατριωταρά» Μπάνο. Στην κουβέντα μπήκαν δημοσιογράφοι, πολιτικοί αναλυτές, πανελίστες, ακόμη και ψυχίατροι… ο καθένας προσπαθώντας να δώσει μια λογική εξήγηση σε αυτό το (εκ πρώτης όψεως) παράλογο παντρολόγημα.



Ήρθε όμως τελικά η ώρα της πολιτικής επιστήμης να ερμηνεύσει το εν λόγω φαινόμενο, που έχει προβληματίσει κόσμο και κοσμάκη. Το πώς δηλαδή είναι δυνατόν οι πούροι αριστεροί, οι λικβινταριστές, οι αρχειομαρξιστές, οι Μαοϊκοί, η κυρά Τασία, ο Πάντζας, οι διάφορες συνιστώσες, και γενικά όλοι εκείνοι οι «προοδευτικοί» που συναποτελούν τον  σύριζα να συνεργάζονται με τους πσαικαζμένους ακροδεξιούς του συγκαμένου, και να μην διαμαρτύρεται κανείς. Αρκεί μόνο η απλουστευτική εξήγηση ότι όλα γίνονται για την καρέκλα; Αρκεί μήπως ο ισοπεδωτικός αφορισμός «έλα μωρέ, όλοι το  ίδιο είναι»; Ή παίζει κάτι άλλο;

Νέο κοστούμι θα μας φορέσει τώρα η ΦΡΑΠΟΡΤ;



Σοβαρές διαφωνίες που αναμένεται να ανοίξουν νέο γύρο διεκδικήσεων για την Fraport προκαλούν τα έργα στο αεροδρόμιο Μακεδονία που το υπουργείο Υποδομών αποφάσισε να παρατείνει έως τον Απρίλιο του 2018.





Οι σχέσεις της ελληνογερμανικής κοινοπραξίας με το αρμόδιο υπουργείο και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα αφού πέραν των σοβαρών οικονομικών διεκδικήσεων για την κατάσταση στην οποία παρέλαβαν τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, συνολικού ύψους άνω από 74 εκατ. ευρώ, τώρα η Fraport –Slentel απειλεί με αποζημιώσεις και για τις μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στις εργασίες του αεροδρομίου Μακεδονία...


Ανάπτυξη με αριστερό πρόσημο δεν γίνεται…



Στις εποχές που ζούμε, όλα γίνονται ή σχεδόν όλα. Ανάπτυξη με αριστερό πρόσημο γίνεται; Ένας αφρό αμερικανός πολίτης ήταν από τους καλύτερους παίκτες του γκολφ. Ένας λευκός μέσος αστός ήταν από τους καλύτερους ράπερ. Και μία ομάδα μπάσκετ από λευκούς παίκτες κυριάρχησε για χρόνια στο αμερικάνικο πρωτάθλημα.




Έχουμε τους γνωστούς άγνωστους να σπάνε τα πάντα. Να καταγγέλουν τον καπιταλισμό, φορώντας ακριβά επώνυμα ρούχα και έχοντας το iphone στην τσέπη. Έχουμε πολιτικούς να λέγουν και να αντιλέγουν πιο γρήγορα από ότι αλλάζουν πουκάμισα. Έχουμε αριστερές κυβερνήσεις να ακολουθούν φιλελεύθερα οικονομικά προγράμματα, και τι δεν έχουμε…..