5.11.19

Η μαγιά του Γένους…


Παράξενε Ελκυστή,
Η επίσημη θέση των κυβερνητικών είναι ότι οι τοπικές κοινωνίες αντιδρούν στον εποικισμό, διότι δεν έχουν πεισθεί.
Λείπει η πειθώ, δηλαδή, για να καταλάβουν στα Βρασνά πόσο ευεργετική είναι η μετακίνηση και η μόνιμη εγκατάσταση εκεί, 300 – 500 ασυνόδευτων 25χρονων, μουσουλμάνων, από τα βάθη της Αφροασίας.
Και αλλού όμως ανά την επικράτεια, μάλλον λείπει η πειθώ.
Και λείπει επίσης ότι οι Έλληνες της ηπειρωτικής χώρας δεν έχουν βάλει όση πλάτη χρειάζεται για να ανακουφιστεί η νησιωτική χώρα.




Αλλά ως αντιπολίτευση, ο Πρωθυπουργός έλεγε ότι είναι απαράδεκτο να μετακυλιστεί το πρόβλημα από τα νησιά στην ενδοχώρα.
Τώρα δεν είναι απαράδεκτο μάλλον.
Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, που καλό είναι να ρωτηθεί κανένας κυβερνητικός τί ρόλο βαράει στην Ελλάδα, μέμφεται τις τοπικές κοινωνίες, σαν τα Βρασνά, γιατί δεν είναι ανεκτικές…

Δεν αντέχουν άλλο, κι ετοιμάζονται να πάρουν τα όπλα…


Το ενδεχόμενο να πάρουν τις καραμπίνες προκειμένου να διαφυλάξουν, όπως υποστηρίζουν, τη σωματική τους ακεραιότητα, αλλά και τις περιουσίες τους, από κακοποιά στοιχεία που υπάρχουν μεταξύ των περίπου 300 προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι διαμένουν εδώ και 1,5 χρόνο σε ξενοδοχείο της περιοχής, δεν αποκλείουν κάτοικοι του χωριού Σταθμός Μουριών του νομού Κιλκίς, έναν ακριτικό οικισμό που ζουν περίπου 800 άτομα.





Μάλιστα, οι κάτοικοι ήδη εξετάζουν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν από μόνοι τους πεζές περιπολίες στο χωριό τις νυχτερινές ώρες, προκειμένου να προλάβουν οποιοδήποτε νέο κρούσμα εγκληματικότητας.
Αυτό αναμένεται να αποφασισθεί την Κυριακή σε μάζωξη που θα πραγματοποιήσουν οι κάτοικοι σε δημοτικό κτίριο…


Η Ελλάδα, όπως την ξέραμε, τετέλεσται…


Από το 2009 είχα αρχίσει να γράφω (σποραδικά) για το μεγάλο πρόβλημα τη λαθρομετανάστευσης.
Η οποία θέριευε την παραβατικότητα και την εγκληματικότητα.
Θυμόσαστε τι γίνονταν πέριξ της πλατείας Ομονοίας, ή αργότερα στην πλατεία Βικτωρίας;
Με καθημερινά μαχαιρώματα, συρράξεις, κλπ;
Θυμόσαστε έναν νεαρό πατέρα που τον σφάξανε πρωί πρωί έξω από το σπίτι του για μια … κάμερα;

 
Έτοιμοι να μας μπολιάσουν...


Τότε, το όλο πρόβλημα ήταν ακόμη περιορισμένης έκτασης, και δεν απασχολούσε την πλειονότητα των νεόπλουτων Ελλήνων, οι οποίοι ασχολούνταν με πιο σοβαρά θέματα, όπως το που τραγουδάει ο Κιάμος, και πόσο κάνει η νέα Καγιέν.
Λίγο μετά επέλασε και η οικονομική κρίση, οπότε το συγκεκριμένο ζήτημα μπήκε εντελώς στην άκρη.
Με αποτέλεσμα να το εκμεταλλευτούν τα αναπόφευκτα νεοελληνικά φρούτα, οι διάφοροι επιτήδειοι επαγγελματίες αλληλέγγυοι δηλαδή, και να τρώνε με χρυσά κουτάλια, την ώρα που ο μέσος πολίτης ασχολούνταν με τα χαράτσια, τα διόδια, και τον ΕΝΦΙΑ. Και την ώρα που η κυβέρνηση ασχολούνταν με τα σπρεντς και τα ομόλογα…