13.5.14

Clarkesville...

Green on Red.Εν αναμονή της ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη…Την  Πέμπτη 15 Μαΐου θα μιλήσει ο Αντώνης Σαμαράς στη Θεσσαλονίκη.
Η ομιλία του εντάσσεται στην περιοδεία που κάνει σε όλη την Ελλάδα εν όψει των αυτοδιοικητικών και περιφερειακών εκλογών καθώς επίσης και των εκλογών για την Ευρωβουλή.
Ως σαμαρικός ως το κόκκαλο, έχω το δικαίωμα για άλλη μία φορά να γράψω τι θα ήθελα να ακούσω από τον Αντώνη Σαμαρά, εδώ στην πόλη για την πόλη μου.
Από αυτό το blog, το έχω επισημάνει άπειρες φορές ότι ως Θεσσαλονικιός, αισθάνομαι ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει ξεχάσει αυτήν την πόλη.
Για την ακρίβεια, την έχει αφήσει στην τύχη της.
Και για την ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια την έχει δώσει στον κ. Βενιζέλο…


Το απίθανο freak show του Σύριζα…Δεν θυμάμαι σε ποιο πάνελ το άκουσα, άλλωστε είναι τέτοιο το μπαράζ ασυναρτησιών των συριζαίων, που έχω μπερδευτεί.
Ήταν όμως μια ενδεικτική ατάκα, ως προς το πώς βλέπει ο σύριζας την οικονομία.
«Δεν μας ενδιαφέρει ποιο θα είναι το νόμισμα…», είπε κάποιος αεράτος μεγαλοπαράγοντας της Κουμουνδούρου, «αρκεί ο κοσμάκης να έχει λεφτά στις τσέπες του…»!
Και ακούμπησε πίσω στη πλάτη της πολυθρόνας του, χαμογελώντας αυτάρεσκα με την «φιλολαϊκή» κοτσάνα που εκστόμισε…Κάπως έτσι βλέπει την κρίση, την οικονομία, και το μέλλον ο σύριζας.
Ως μια ακόμη αφορμή για να το παίζουν κάποιοι επαναστάτες και σωτήρες εκ του ασφαλούς, και πάντα ανέξοδα.
Βέβαια, αν τυχόν (που δεν το πιστεύω) γίνουν ποτέ κυβέρνηση, τότε θα προσγειωθούν ανώμαλα, και στη συνέχεια θα ψάχνουν … ελικόπτερα για να τη κάνουν, με τους αφελείς που τους πίστεψαν να τους έχουν πάρει στο κατόπι…

Η λατρεία της Σπάρτης…Πολλούς αιώνες πριν από την κυρία Ραχήλ Μακρή, τη Σπάρτη –περί της αρχαίας πρόκειται– την ηγάπησαν διάφοροι επιφανείς Ελληνες.
Ο Πλάτων και ο Ξενοφών, δύο εκ των θαυμαστών της, δεν έκαμαν βεβαίως τατουάζ με την περικεφαλαία των οπλιτών της και το αρχικό κεφαλαίο Λ του διασημότερου βασιλιά της, όπως η βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Εγραψαν αντιθέτως διάφορα ενδιαφέροντα γι’ αυτήν, όπως ο Πλάτων στους Νόμους του, αν και οι ίδιοι φρόντισαν να κρατήσουν αποστάσεις από την πραγματικότητα της ζωής στην πόλη των ιδανικών τους.Ούτε ο Ξενοφών, αν και καταδικασμένος σε ισόβια εξορία από την Αθήνα, αν και πρόξενος της Σπάρτης, τόλμησε ποτέ να εγκατασταθεί στην κοιλάδα του Ευρώτα. Ως Αθηναίος, και μαθητής του Σωκράτη, εκτιμούσε ιδιαιτέρως τα ψυχικά και πνευματικά οφέλη της φλυαρίας για να προσαρμοσθεί στα ελάχιστα περιθώρια έκφρασης που άφηνε το «λακωνίζειν»…


Θα καταφέρει ο Αλέξης να βγάλει την πρίζα; Πρόσφατα, κατά την κατάθεση των δικαιολογητικών για το κοινωνικό μέρισμα που θέλησε να μοιράσει η κυβέρνηση, προεκλογικά είναι η αλήθεια, μεταξύ των δικαιούχων εντοπίστηκαν και αρκετοί με τρανταχτές περιουσίες και εισοδήματα.Αυτή είναι η φύση του ανθρώπου, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί κάθε ευκαιρία. Παλιότερα το ΚΚ σε μια επίδειξη λαϊκισμού ζητούσε επίδομα ανεργίας περί τα 1.200 ευρώ.
Αν στην Ελλάδα το επίδομα έφτανε ποτέ τα 1.200 ευρώ κανένας Έλληνας δεν θα δούλευε και ό,τι αναπνέει στο μισό γαλαξία θα ζητούσε να πολιτογραφηθεί ως Έλλην πολίτης…

Αλλάζουμε τα κόμματα για την Ελλάδα και όχι την Ελλάδα για πάρτη τους!Ολο δύσκολα μας βάζουν!
Τώρα, δηλαδή, πρέπει να βρούμε Πασόκους που απεχθάνονται τον Βενιζέλο να ψηφίσουν Ελιά... οριακά, τόσο ώστε και να μην πάθει τίποτα η κυβέρνηση και να μη δικαιωθεί-διασωθεί ο ίδιος;
Αυτό πια δεν είναι πολιτικό δίλημμα, είναι πείραμα... νανοτεχνολογίας.Εύρηκα, εύρηκα: Να δεσμευτεί ο Ευάγγελος ότι, άμα του δώσουν από 8% και πάνω, θα παραιτηθεί από πρόεδρος μοναχός του.
Κι αν του το πάνε 10%, ότι θα παραπεμφθεί αυθορμήτως σε Ειδικό Δικαστήριο με νομικό πόρισμα που θα συντάξει ο ίδιος εναντίον του εαυτού του.
Σιγουράκι!
Δηλαδή να τους υποσχεθεί ότι θα φύγει μόνον αν τον ψηφίσουν!
Αυτό και άλλα πολλά θα μπορούσαν να ειπωθούν αν το πρόβλημα της χώρας ήταν η τύχη του Ευάγγελου…

Της πάει η άνοιξη της Θεσσαλονίκης…Άργησε πολύ φέτος η άνοιξη.
Την ψυχή μας έβγαλε μέχρι να το πάρει απόφαση να στρώσει στην πόλη.
Στο μεταξύ όλα σε προετοίμαζαν.
Οι διαρκείς βρόχες μηνών θέριεψαν τα σπαρτά και τα αγριόχορτα τριγύρω.
Στα πάρκα έσκασαν μύτη παντού παπαρούνες.
Σε λίγο αστικοί θρύλοι για ερπετά θα κυκλοφορούσαν στο περιαστικό της δάσος.
Και επιτέλους ο καιρός έστρωσε και οι επιθυμίες των ανθρώπων έγιναν ζαριές που βγήκαν.
Το προηγούμενο Σάββατο με έπιασε φανάρι επιστρέφοντας από το αεροδρόμιο εκεί που είναι οι αστικοί λαχανόκηποι του ΑΠΘ.
Στο αυτοκίνητο μου ήταν ένας Ολλανδός καλεσμένος μας.
Τι γίνεται εκεί με ρώτησε;
Πλησιάσαμε. Καμιά εκατοστή χαμογελαστοί άνθρωποι φρόντιζαν τους κήπους τους, τα οπωρικά τους που είχαν μεγαλώσει.
Μαγική εικόνα…