23.4.13

Με αεροπλάνα και βαπόρια....

Σωτηρία Μπέλου, και ξερό ψωμί!



Κύριε Τόλη, πιο τραμπούκος πεθαίνεις!


Πρόσφατα ο Δημήτρης Ψυχογιός δημοσίευσε κείμενο για τα «καυτά» και εν πολλοίς ακατανόητα, που συμβαίνουν εσχάτως στις Σκουριές. Με τίτλο «Ιερισσός», ο δημοσιογράφος -πέρα από τη συνήθη, ισχυρή, διατμητική του ανάλυση- παρουσίασε και δεινό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, σχετικά με τα «αγωνιστικά» ήθη κάποιων που δεν θέλουν να δούνε την επένδυση να αναπτύσσεται.

Τα πανεπιστήμια της ξεφτίλας!


Το σοβαρό, αποτελεσματικό κράτος δεν είναι «δεξιός» ή «αριστερός» στόχος.
Είναι μια αναγκαιότητα.
Το πρόβλημα μας, ένα από τα βασικά τουλάχιστον, είναι το να μπορέσεις να διακρίνεις την αληθινή εικόνα.



Επί δεκαετίες το πράσινο, κυρίως, δοβλέτι ίδρυε και σκόρπιζε πανεπιστημιακές σχολές και ΤΕΙ ανά την Ελλάδα.
Αυτά και τα στρατόπεδα ήταν τα γκραν ρουσφέτια στις τοπικές κοινωνίες.
Άλλοι νοικιάζουν διαμερίσματα στους φοιτητές, άλλοι πουλάνε καφέδες και σουβλάκια σ’ αυτούς και στους φαντάρους.
Κι όσο να ’ναι, έχει μια χλίδα να ’χεις πανεπιστήμιο.
Να οι εκδηλώσεις με την παρουσία των τοπικών αρχόντων να ’χουν βήμα για χαιρετισμούς, χώρια τη ζωντανιά που φέρνει πάντα η νεολαία στον αστικό ιστό.

Ανανέωση της Ν.Δ. ενόψει Συνεδρίου.


Σε αναδιάταξη δυνάμεων προχωρεί ο Αντώνης Σαμαράς ενόψει του συνεδρίου της ΝΔ που έχει μια ιδιαίτερη σημασία, λόγω του χρονικού σημείου -τέλη Ιουνίου- που θα γίνει και της προσπάθειας για μετεξέλιξη του κόμματος.



Ο Πρωθυπουργός, έχοντας ως κεντρική άποψη ότι το κόμμα πρέπει να ανανεωθεί ριζικά, προετοιμάζει, αργά και σταθερά τις αλλαγές στο κομματικό μηχανισμό, παρά το γεγονός ότι η κεντρική του στόχευση είναι η πορεία υλοποίησης του οικονομικού προγράμματος.


Οι εν δυνάμει δολοφόνοι…


Τους τελευταίους έξι μήνες μελετώ την αλληλογραφία της Αμερικανικής Επανάστασης από το πρωτότυπο.
Διακεκριμένες φιγούρες χορεύουν στις σελίδες που αποκαλύπτουν χωρίς αιδώ τις αιτίες, τις αφορμές και την ψυχοσύνθεση ηγετών, στρατηγών και φεντεραλιστών με ημερομηνίες και ονόματα.




Alexander Hamilton, James Madison, Benjamin Franklin, John Adams, Algernon Sidney, George Washington, Thomas Jefferson, de Tocqueville, αναλύουν κι αναλύονται, με την ελπίδα ότι η ελευθερία του ατόμου μπορεί να υπάρξει χωρίς εξαθλίωση, αδυναμία και ευτέλεια με όρους ενός κοινωνικού συμβολαίου που θα εξαλείψει την κυβερνητική κατάχρηση με όπλο την λογική του πληθυσμού στα εξουσιαστικά πάθη που οδηγούν στην τυραννία και στον δεσποτισμό· απότοκα της αναρχίας η οποία κατά τον Silas Dean αποτελεί τον σταθερό και μόνιμο προπομπό του εμφυλίου πολέμου, του δημόσιου κινδύνου και το λίπασμα της ανισόρροπης ψυχοσύνθεσης.