20.6.15

Dead inside...

Muse




Ο σύντροφος Πάνος Καμμένος…



Τα ΜΜΕ τον παρουσιάζουν ως τον ακροδεξιό εταίρο του Τσίπρα.
Στην πραγματικότητα ο Πάνος Καμμένος έχει αποδειχθεί ο τέλειος σύμμαχος της άκρας αριστεράς που ουσιαστικά κυβερνά την Ελλάδα μόνη της.
Κλασσικό παράδειγμα η περίπτωση του νόμου περί ιθαγένειας που πρόκειται να ψηφισθεί αυτή την εβδομάδα.




Ο κ. Καμμένος έχει μια πολύ μεγάλη δυσκολία, όταν κάτι έχει να κάνει με θέματα εθνικής ασφάλειας ή εθνικής ταυτότητας δεν μπορεί να θέσει στον κυβερνητικό συνεταίρο του κόκκινες γραμμές.
Για παράδειγμα όταν η κυβέρνηση αποφάσισε να εφαρμόσει μια πολιτική ανοιχτών συνόρων, ο κ. Καμμένος απλά αποδέχθηκε το γεγονός ως αναπόφευκτο. Έτσι η λαθρομετανάστευση αυξήθηκε τον Ιανουάριο 71%, τον Φεβρουάριο 161%, τον Μάρτιο 476% και το Μάιο 1226%.

Ο νέος διχασμός και ο παλιός καλός … μπουλκουμές!



Η Ελλάδα είθισται να ζει μέσα στη διχόνοια. Από αρχαιοτάτων χρόνων.
Ειδικά στην περίοδο της απελευθέρωσης από τους Τούρκους, η διχόνοια χτύπησε κόκκινο, με αποτέλεσμα να «τρελαθεί» ακόμη και ο Λόρδος Βύρων.
Αργότερα είχαμε μια από τα ίδια μεταξύ Βενιζελικών και μη.
Ακόμη και στη περίοδο της γερμανικής κατοχής, περισσότερο μεταξύ τους πολεμούσανε οι διάφορες αντιστασιακές ομάδες παρά με τους κατακτητές.




Στην πιο πρόσφατη ιστορία μας, ο μεγάλος διαχωρισμός (διχασμός) ήταν κυρίως μεταξύ δεξιών και κομμουνιστών, που μάλιστα κατέληξε σε κανονικό εμφύλιο πόλεμο με εκατόμβες εκατέρωθεν…


Εχουν οι δραχμόφιλοι καβάτζα τα ευρώ τους;



«Κε Στρατούλη, εσείς ξέρετε ότι υπάρχει εναλλακτικός δρόμος. Εννοώ τον δρόμο που δεν έχει κανένα μνημόνιο και απαλλάσσει, μια για πάντα, τον λαό μας από τη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα και την πλουτοκρατία της Ε.Ε. Θέλω, λοιπόν, να μου πείτε γιατί δεν ακολουθήσατε αυτόν το δρόμο εξ αρχής και μας βάλατε στην ταλαιπωρία μιας διαπραγμάτευσης, που νομοτελειακά οδηγεί σε επώδυνους συμβιβασμούς, νέα μνημόνια λιτότητας και επιλογές ιταμών τελεσιγράφων».



Ο δημοσιογράφος Ν. Μπογιόπουλος –επί χρόνια στέλεχος του ΚΚΕ– δεν φαίνεται διατεθειμένος να χαριστεί στον Δημ. Στρατούλη.
Τον έχει στριμώξει ραδιοφωνικά και αξιώνει μια σαφή απάντηση.
Εχω φτάσει σπίτι, αλλά δεν μπορώ να κατέβω από το Ι.Χ. Εχω μείνει –πώς να το πω;– ενεός, ακούγοντας κάποιον να ασκεί εξ αριστερών κριτική –σε ποιον;– στον Στρατούλη…

Κουβέντες καφενείου…



Η φωτογραφία του Γιάνη Βαρουφάκη από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ να κάθεται οκλαδόν ήταν προφανώς μια από τις γνωστές επικοινωνιακές μπαρούφες.
Στυλάκι άνετο, πουκαμισάκι έξω από το παντελόνι, και στάση... καφενείου ή από εκείνες τις μέρες στα αμφιθέατρα όπου όλοι κάθονταν κάτω κάνοντας... επανάσταση του ποδαριού.



Ο Βαρουφάκης είναι φανερό ότι φτιάχνει το προφίλ του.
Είναι φανερό ότι χαράσσει τη δική του ατζέντα, είτε για να βγάλει λεφτά αργότερα σε διαλέξεις... αντιμνημονιακού χαρακτήρα είτε για να κάνει αντιμνημονιακό κόμμα όταν ο Τσίπρας γίνει Κομανέντσι.
Όπως και να έχει κερδισμένος θα είναι ένας πολιτικός που αφού κατάφερε να αναρριχηθεί στην οικονομική επιστήμη αν και ελάχιστος, τώρα κάνει εισπήδηση και στην πολιτική…


Δέκα συνέπειες μιας εξόδου από την Ε.Ε.



Συνοψίζω, ενδεικτικά και μόνο, 10 άμεσες συνέπειες που θα έχει στη διεθνή θέση της Ελλάδος η τυχόν έξοδος μας από την Ευρωζώνη και την Ε.Ε.




1. Η Ελλάδα, χώρα απομονωμένη στην πιο κρίσιμη μεταψυχροπολεμική εποχή στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο. Αμέτοχη εφεξής στη διαμόρφωση των σχέσεων μεταξύ Ε.Ε. και Ρωσίας.
Η συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ δεν της εξασφαλίζει την ίδια αξιοπιστία και πειθώ. Άρα, περιορισμένης χρησιμότητας και για την Μόσχα. Η επισήμανση αφορά εκείνους που νομίζουν ότι ακόμη στην Ρωσία εξακολουθεί να κυβερνά το Κ.Κ.Σ.Ε.


Αριστερός Μακαρθισμός…



Δεν ξέρεις μερικές φορές αν πρέπει να σκάσεις στα γέλια  ή να κλάψεις με μαύρο δάκρυ βλέποντας την τραγική πολιτική κατάπτωση στη χώρα και το επίπεδο της εκπροσώπησης στο ελληνικό κοινοβούλιο.




Η ασυγκράτητη πρώην βουλευτής των υπερσυντηρητικών ΑΝΕΛ που πλέον ανήκει στον ("πρώτη φορά Αριστερά" ) ΣΥΡΙΖΑ  Ραχήλ Μακρή - ξέρετε εκείνη που πίστευε ότι μπορούμε να τυπώσουμε μόνοι μας Ευρώ κόντρα στην ΕΚΤ - έκανε γνωστό (προ)χτες ότι θα καταθέσει  μήνυση κατά του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος  Ι. Στουρνάρα για παράβαση καθήκοντος και διασπορά ψευδών ειδήσεων…

Οι τρελοί πήραν το τιμόνι…



Αυτό που γίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ημέρες, με τον Λαφαζάνη στα ταβάνια και τον Βαρουφάκη στα πατώματα, με την Ζωή Κωνσταντοπούλου να συμπεριφέρεται σαν δικτάτορας και την Ραχήλ Μακρή να ακολουθεί τα χνάρια Καμένου στην δικομανία, η κοινωνία παρακολουθεί πια άφωνη και σταυροκοπιέται μη μας βρει κανένα κακό…




Αν μας βρει όμως κανένα κακό, θα είναι άδικο να κατηγορήσουμε τους τρελούς για την τρέλα που κουβαλάνε…