14.11.18

Girl...

Alan Vega & Suicide





Εκλογές (το αργότερο μέχρι) τον Μάιο…


“Θα πάρω και είκοσι μέρες ακόμα. Τον Οκτώβρη του 2019 θα γίνουν οι εκλογές”, δήλωσε ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας στην πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη, συμπληρώνοντας ότι “o ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές”. Η δεύτερη πρόταση στηρίζει την πρώτη, καθόσον θα υπήρχε εγγενής αντίφαση στον ισχυρισμό περί εξάντλησης της κυβερνητικής θητείας αν ο πρωθυπουργός παραδεχόταν ενδιάμεση ήττα στις ευρωπαϊκές εκλογές.





Ωστόσο πρόκειται για επικοινωνιακή μπλόφα. Καταρχάς για τον εξής απλό λόγο. Είναι σχεδόν απίθανο ο ΣΥΡΙΖΑ να καταφέρει να είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές, καθώς η ψαλίδα των δημοσκοπήσεων δεν προλαβαίνει να κλείσει…

Ο Συριζάνθρωπος…


Στα πλαίσια της δουλειάς μου, συνομιλώ καθημερινά με στελέχη του Σύριζα. Υπουργούς, βουλευτές, κομματικούς ινστρούχτορες και υψηλούς κρατικούς αξιωματούχους. Δεν παύουν να με εκπλήσσουν. Δεν παριστάνουν τους ευτυχείς και τους ατάραχους, είναι. Διαθέτουν απόλυτη σιγουριά για τον εαυτό τους και για τις κυβερνητικές προοπτικές του κόμματος τους και μετά τις εκλογές. Κάτι πίνουν.





Εγώ έχω πλέον πεισθεί ότι το 2015 γεννήθηκε στην Ελλάδα ένα εντελώς καινούριο είδος ανθρώπου. Ο Συριζάνθρωπος. Διαθέτει ατσάλινο χαρακτήρα μη επηρεαζόμενο από τις εξωτερικές συνθήκες, δικό του Θεό που μετέτρεψε σε εκκλησίες του όλο το κράτος και έναν φανατισμό που όμοιο του βρίσκει κανείς μόνο στις φονταμενταλιστικές γκρούπες της Μέσης Ανατολής. Ο Συριζάνθρωπος δεν ακούει τίποτα και δεν τον επηρεάζει απολύτως τίποτα…


Και ο Τατσό στη Νέα Δημοκρατία; Γιατί όχι;


Πολύς ντόρος έγινε χθες στα διάφορα ΜΜΕ και κυρίως στα σόσιαλ μίντια για την συμφωνημένη και επίσημα πλέον μεταγραφή των Πέτρου Τατσόπουλου και Αντώνη Πανούτσου στη Νέα Δημοκρατία, στα ψηφοδέλτια της οποίας θα εκτεθούν στις επόμενες εκλογές.




Για τον Αντώνη Πανούτσο ο θόρυβος ήταν πολύ μικρότερος, και οι αντιδράσεις σαφώς λιγότερες, ίσως διότι πρόκειται περί ενός πανέξυπνου, χιουμορίστα, διαβασμένου, και δημοφιλούς ανθρώπου, που όμως (απ’ όσο ξέρω) δεν έχει εκτεθεί ποτέ πολιτικά, ούτε υπήρξε ποτέ πολιτευτής ή βουλευτής κάποιου κόμματος. Προσωπική μου άποψη είναι ότι η παρουσία του στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. την τιμάει.
Για τον Πέτρο Τατσόπουλο όμως σηκώθηκε πολύς κουρνιαχτός, και δικαίως...