23.6.14

You belong to me...

Bob Dylan...



Ισότητα παντού ρε… το έλεγε κι ο Ροβεσπιέρος αφού!



Σαν να μην έφταναν τα διάφορα σοβαρά προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει ο Σαμαράς με την «υπονομευτική» σύνθεση του τελευταίου υπουργικού του συμβουλίου, που οφείλεται στον πολιτικαντισμό και στην όψιμη «επαναστατικότητα» κάποιων Πασόκων υπουργών, χώρια οι late bloomers «αντιμνημονιακοί» λαϊκιστές της δικής του παράταξης, έρχεται τώρα και ένα άλλο φασούλι που βάζει «φωτιά στα τόπια», και ανεβάζει  τους συνδικαλιστές του δημοσίου και πάλι  στα  κάγκελα.



Αναφέρομαι σε αυτό που κυκλοφόρησε ως είδηση, ότι η τρόικα επιμένει, και οι δικοί μας αρμόδιοι συμφωνούν, ότι θα πρέπει να περικοπούν περαιτέρω οι ήδη πανταχόθεν κουτσουρεμένες αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων….

Ο 4ος παγκόσμιος πόλεμος;



Εκείνη την αρχή απογεύματος ήμουν στα γραφεία του Οικονομικού Ταχυδρόμου, όταν τα τηλεοπτικά κανάλια άρχισαν να δείχνουν live την πρωτοφανή τρομοκρατική επίθεση κατά των Διδύμων Πύργων του World Trade Center.
Ήταν η 11η Σεπτεμβρίου 2001 και μπορούμε να πούμε αυτή η τρομοκρατική επίθεση ήταν το εναρκτήριο λάκτισμα του τέταρτου παγκοσμίου πολέμου



Ήδη από το 1998 με είχαν εντυπωσιάσει οι επιθέσεις κατά των αμερικανικών πρεσβειών στην Τανζανία και την Κένυα, όπως και η επίθεση κατά του αμερικανικού θωρηκτού Cole στο λιμάνι του Άντεν, τον Οκτώβριο 2000.
Όλες οι παραπάνω τρομοκρατικές ενέργειες, οι οποίες στην Ελλάδα ερμηνεύθηκαν υπό το πρίσμα ενός γελοίου και επίπεδου αντιαμερικανισμού, είχαν κάποια πολύ σημαντικά κοινά στοιχεία


Το διπρόσωπο Πασόκ.



Μόνον τυχαίες δεν μπορεί να είναι οι δηλώσεις σχεδόν όλων των στελεχών της κυβέρνησης που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ περί επανεξέτασης των συμφωνιών που έχουν υπογραφεί με την τρόικα.
Μετά τις εκλογές, φαίνεται ότι κάτι έχει αλλάξει στο συγκεκριμένο κόμμα.



Υπάρχει άλλη στρατηγική;
Γίνονται δεύτερες σκέψεις;
Κάποιοι θέλουν να... πιάσουν πόρτα για τον χειμώνα;
Πολλές οι ερωτήσεις και καμιά καθαρή απάντηση.
Το βέβαιο είναι ότι το ΠΑΣΟΚ «φλερτάρει» και πάλι με τους δημοσίους υπαλλήλους…

Παραθαλάσσιες θλιβερές εμπειρίες…



Αφού έφτασε, ή λέει ότι έφτασε το καλοκαίρι, είπα και εγώ να καθαγιάσω τις αττικές πλαζ με την παρουσία μου.
Έτσι κίνησα την Κυριακή για τα μπάνια του λαού.
Εφρόντισα για  τον αφανισμό της όποιας τριχοφυΐας – είναι λίγο μακριά το Νυμφαίο να έρχεται ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ να με διασώσει. 



Άπλωσα με το μυστρί τρεις στρώσεις αντηλιακού,  γιατί από την πολύ πανάδα, σε λίγο πιο πολύ σε παγκόσμιο άτλαντα θα φέρνω, παρά στο κουκλάκι το ζωγραφιστό που όλοι ξέρουν.
Και εξέδραμα πανηγυρικώς…

Τα 100 καλύτερα βιβλία του 20ου αιώνα;



Τα 100 βιβλία του Αιώνα είναι μια κατάταξη βιβλίων τα οποία θεωρούνται τα «καλύτερα εκατό» του 20ου αιώνα, όπως ψηφίστηκαν την άνοιξη του 1999 μέσα από ειδική διαδικασία που συνδιοργάνωσαν η γαλλική αλυσίδα Fnac και η Παρισινή εφημερίδα Le Monde (Λε μοντ).



Εκδήλωση του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου


Ο Ορθογράφος, στα πλαίσια της προώθησης κάθε ενέργειας που αναβαθμίζει την παρουσία του Ελληνικού Πανεπιστημίου με χαρά αναμεταδίδει την παρακάτω πρόσκληση:

Έφτασε το μεγάλο event της χρονιάς για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες της Πολιτικής Επιστήμης και των Διεθνών Σχέσεων!
Το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σας προσκαλεί στην εκδήλωση "Βραβεία ΠΕΔΙΣ 2014:Το Τμήμα ΠΕΔΙΣ συνομιλεί με την Πολιτική και την Κοινωνία" την Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014 και ώρα 19:00 στο gazARTE στο Γκάζι!
....Να είστε όλοι εκεί!

Η Αριστερά του Κολωνακίου κάνει τον Κινέζο…



Έρχεται ο Κινέζος πρωθυπουργός, της μεγαλύτερης  χώρας που έχει επενδύσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και σκέφτεται να επενδύσει κι άλλα. Έχουν υπογραφεί συμφωνίες μεταξύ ελληνικών και ξένων εταιρειών ύψους 6,5 δις ευρώ.



Οι Κινέζοι μας υπόσχονται ότι μόλις βγούμε στις αγορές είναι πρόθυμοι να στηρίξουν τα ελληνικά ομόλογα.
Και τι βρήκε να πει ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα που διεκδικεί την εξουσία;