15.10.19

Εσείς με ποιόν είστε, κ. Δήμαρχε;


Να είμαστε λίγο προσεκτικοί - φιλικά το λέω. Και να μην παίζουμε με πράγματα που δεν πολύ-καταλαβαίνουμε.
Κι αυτό φιλικά. Πάντα…
Θα αναγερθεί, λέει, «μνημείο» προς στιγμήν των θυμάτων των ρατσιστικών στερεοτύπων και της ομοφοβίας!
Στο μέρος όπου «δολοφονήθηκε βάναυσα», λέει, ο Ζακ Κωστόπουλος…
Απόφαση του νέου Δημάρχου Αθηνών αυτή.
Κακή απόφαση. Κάκιστη






Ο Ζακ πήγε να ληστέψει ένα κοσμηματοπωλείο της γειτονιάς (από αυτά που πουλάνε βέρες, λουράκια και βαπτιστικά κυρίως, όχι πανάκριβα τιμαλφή για κυρίες). Κλείστηκε μέσα στο μαγαζί και άρχισε να το καταστρέφει.
Ο ηλικιωμένος ιδιοκτήτης – που τον είχαν ληστέψει ξανά πριν μερικούς μήνες – ειδοποίησε την Αστυνομία και περίμενε να έλθει να συλλάβει τον επίδοξο ληστή.
Ο οποίος παγιδευμένος καθώς ήταν μέσα στο μαγαζί (είχε κλειδώσει αυτόματα η πόρτα ασφαλείας), αφού έσπασε τις εσωτερικές προθήκες, άρχισε να σπάει και τις βιτρίνες για να διαφύγει.
Ο ιδιοκτήτης ήθελε να τον εμποδίσει.
Κι όταν αυτός πήγε να πέρασει σούρνοντας από τα σπασμένα γυαλιά, τον κλότσησε. Ο ληστής σηκώθηκε απτόητος, ματωμένος από τα γυαλιά που ο ίδιος είχε σπάσει και έτρεξε να φύγει…


Το θάρρος που μας λείπει…


Η Γαλλία μού προκαλεί ανησυχία. Μιλάμε πολύ για την αγοραστική δύναμη και για το περιβάλλον, αλλά μιλάμε ελάχιστα, και χαμηλόφωνα, για την πολιτιστική αθλιότητα· για την ασχήμια που χυμάει πάνω μας δεν μιλάμε ποτέ.





Την περασμένη εβδομάδα, ένας υπάλληλος της αστυνομίας, γνωστός στις μυστικές υπηρεσίες για τη σαλαφιστική του πίστη (είχε ασπαστεί το ισλάμ το 2008, σε ηλικία 31 ετών), σκότωσε με μαχαίρι τρεις αστυνομικούς.
Το 2015, ο Μικαέλ Αρπόν είχε εκφραστεί ανοιχτά υπέρ των επιθέσεων στο Charlie Hebdo –προπάντων το δικαίωμα της γνώμης– ενώ, όπως όλοι οι φανατικοί μουσουλμάνοι, δεν απευθυνόταν ποτέ σε γυναίκες και, στη διάρκεια της εργασίας του στα κεντρικά της παρισινής αστυνομίας, έκανε διαλείμματα για να προσευχηθεί. Ωστόσο, είχε πρόσβαση σε πληροφορίες: εργαζόταν στην επεξεργασία ηλεκτρονικών δεδομένων…

Οι Αμερικανοί στρατιώτες αισθάνονται αηδία για τον Τραμπ!


Σε μια πρόσφατη συνάντηση βετεράνων του στρατού και των υπηρεσιών πληροφοριών, ένα ήταν το θέμα συζήτησης που κυριάρχησε: Η απόφαση του προέδρου Τραμπ να εγκαταλείψει στη τύχη τους τους Κούρδους μαχητές της Συρίας, οι οποίοι πολέμησαν και πέθαναν βοηθώντας τις ΗΠΑ να συντρίψουν το Ισλαμικό Κράτος.




Όπως έλεγε ένας πρώην υψηλόβαθμος αξιωματούχος της CIA, «το να αφήνουμε στη τύχη αυτούς τους ανθρώπους που έχυσαν αίμα για εμάς, είναι σαν να μου μπήγουν ένα μαχαίρι στη καρδιά».
Τα ίδια έλεγε κι ένας απόστρατος στρατηγός. Ότι η απόφαση Τραμπ είναι «απρεπής, ηθικά απαράδεκτη, και ντροπιαστική για την Αμερική και τους στρατιώτες της»…


Στα δικά μας τώρα...


Είσαι σε ηλικία 30-40 ετών, έχεις κάνει ανώτατες σπουδές και μεταπτυχιακά και πρακτικές και δεν συμμαζεύεται και βρίσκεσαι στην πιο παραγωγική ηλικία, τότε που οι νέοι στις υπόλοιπες δυτικές κοινωνίες, με πολύ λιγότερα ακαδημαϊκά προσόντα πολλές φορές, χτίζουν τα θεμέλια για μια άνετη ζωή γι αυτούς και τα παιδιά τους.




Κι εσύ, έχεις φτάσει να θεωρείς τον εαυτό σου τυχερό να βρεις μια δουλίτσα στον Γερμανό ή τα Public ή το Πλαίσιο σαν πωλητής, όπου για 600 ευρώ σου απαγορεύουν να κάθεσαι καν σε μια καρέκλα για λίγα λεπτά, ακόμα κι όταν δεν υπάρχει πελάτης στο μαγαζί και σε απειλούν διαρκώς ότι υπάρχουν εκατοντάδες άλλοι που θα ήταν ευτυχείς να πάρουν τη θέση σου…


Οι μαχήτριες του facebook, και οι άλλες, οι κανονικές…


Μαχήτριες γυναίκες του facebook, που βλέπετε τις Κούρδισες και φαντασιώνεστε ότι είστε τέτοιες επειδή εκφράζετε την αλληλεγγύη σας σε αυτές.
Να σας πληροφορήσω καταρχάς ότι οι στρατιώτες Κούρδισες έχουν αξύριστη την μασχάλη και τα πόδια διότι όπως καταλαβαίνετε δεν γίνεται να κάνουν beaute στο χαράκωμα ή στο βουνό. 




Για φρύδια, μουστάκι, παρειές και σαγόνι δεν το συζητώ.
Όπως επίσης μπορεί να μην προλάβουν να αλλάξουν σερβιέτα για μια ολόκληρη ημέρα διότι έχουν μέλημα να κοιτάνε μέσα από το στόχαστρο και όχι αν τρέχει το αίμα στα μπατζάκια τους…