19.9.16

Από τα φρέσκα φασολάκια στο παντεσπάνι…



Η​​ κυρία Θεανώ συστήθηκε στο πανελλήνιο με την ιστορική (για τον χώρο της κωμωδίας) πρώτη δήλωσή της ως μέλος της κυβέρνησης, όταν διέγνωσε ότι η θεραπεία του προβλήματος της χώρας βρίσκεται στη σοφία που ενσαρκώνουν «τα γεμιστά του ελληνικού λαού». Δεν ήταν κάποιες τυχαίες κουβέντες αυτές, το επαναλαμβάνω. Η σοφία των γεμιστών (με κιμά, άραγε, ή με ρύζι και μυρωδικά;) ήταν ο τρόπος που επέλεξε, μόλις είχε ορκιστεί, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας για να τη μάθουν όλοι.




Εξάλλου, όπως σημειώνει σχετικά με την αγωνιστική προέλευσή της, στο επίσημο βιογραφικό της στην ιστοσελίδα της Βουλής, «εργάστηκε στο πρωτόγνωρο πεδίο των δομών κοινωνικής αλληλεγγύης που δημιούργησε ο ελληνικός λαός για να επιβιώσει και να αντισταθεί». Καταλάβαμε τότε και είπαμε ότι, τουλάχιστον, θα γελάσουμε με αυτή την αστεία κυρία, που είχε και κάτι από το τσαγανό της «τσούγδως», κατά τη διατύπωση του Ευ. Γιαννόπουλου…


Τι πρέπει να απαντήσει ο Κυριάκος στον Αλέξη…



Ζητά ο κος Πρωθυπουργός από τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να του πει "που θα βρει τα χρήματα"…
Αγαπητέ Κυριάκο η απάντηση ακολουθεί....




Αυτή είναι η απάντηση που πρέπει να του δώσεις αγαπητέ Κυριάκο αν έχεις χιούμορ...  Έλεος με το "και κερατάς και δαρμένος" έλεος!


Καλογρίτσας: Ο Κοσκωτάς του Αλέξη…



Μπροστά στο αναδυόμενο σκάνδαλο Καλογρίτσα, εκείνο του Κοσκωτά φαντάζει ασήμαντο, και το άλλο, με τον Γούκο… ανθυπολεπτομέρεια.
Γιατί τα συγκρίνω; Διότι όταν έσκασε το θέμα με τον Κοσκωτά, ήμουν ενήλικος, και δούλευα κιόλας. Χώρια του ότι τότε διάβαζα και δυο τρεις εφημερίδες την ημέρα. Συνεπώς τα θυμάμαι όλα σαν χτες.



Εν ολίγοις, ο Ανδρέας, που ζούσε στο πετσί του την φθορά μετά από 7-8 χρόνια διακυβέρνησης και κυβιστήσεων, θέλησε να αντικαταστήσει τα παλιά τζάκια με νέα δικά του, και να ξεδοντιάσει τους τότε βαρόνους των μίντια, που ήταν οι εφημερίδες, βάζοντας έναν δικό του στη θέση τους.
Και επέλεξε τον Κοσκωτά, έναν χρόνιο φυγόστρατο απατεώνα, ούτε καν 30 ετών, που με κόλπα ζόρικα και υπόγειες μεθοδεύσεις είχε καταφέρει να πάρει στα χέρια του μια τράπεζα στην οποία ξεκίνησε ως κλητήρας...