1.6.15

Big in Japan...

Aphaville
(Αφιερωμένο στο πετυχημένο ταξίδι της Ραχήλ στην χώρα του ανατέλλοντος ηλίου).



Καμία πειθαρχία στο συμβιβασμό με τα μνημόνια!



«Καμία πειθαρχία στο συμβιβασμό με τα Μνημόνια» ξεκαθαρίζει η Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ και απευθύνει έκκληση κοινής δράσης σε όλους τους διαφωνούντες «ενάντια στον (αν)έντιμο συμβιβασμό».




Σε κείμενο της, η Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει:
«Καμία πειθαρχία στο συμβιβασμό με τα Μνημόνια!
Η Κομμουνιστική Τάση απευθύνει έκκληση κοινής δράσης σε όλους τους διαφωνούντες και ξεκινά ανοικτές συζητήσεις και εκδηλώσεις ενάντια στον (αν)έντιμο συμβιβασμό…


Φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν είναι και τόσο νορμάλ;



Μεγάλη κουβέντα είπε ο «εθνικός ευεργέτης μας» (όταν γραφτεί η Ιστορία θα φανεί), ο Γιούνκερ, που μαζί με τους Αμερικανούς κράτησε με τα δόντια τα βόρεια σκληρά κράτη της Ε.Ε. από το να μας πετάξουν έξω.
Αφού το σκέφτηκε, μετά τα 14 δευτερόλεπτα εκκωφαντικής σιωπής που ακολούθησαν την ερώτηση του δημοσιογράφου, είπε τελικά: «Εμπιστεύομαι τον Τσίπρα, αλλά όχι το κόμμα του που... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΡΜΑΛ».




Ενδεχομένως κάτι τέτοιο να σκεφτόταν και ο ίδιος ο πρωθυπουργός όταν αιφνιδιαστικά έβλεπε το περασμένο Σου-Κου το 45% των κάθε λογής διαφωνούντων να στρέφεται εναντίον του στην Κεντρική Επιτροπή…

Ο μοιραίος Γιάνης…



Έχει ενδιαφέρον να διαβάζει κάποιος τα κείμενα του κ. Βαρουφάκη που έγραψε πριν γίνει υπουργός.
Εκεί μπορεί να δει την προσωπικότητα ενός ατόμου που όχι μόνο αγνοεί πολλά δεδομένα της πραγματικότητας, αλλά που επίσης αγνοεί την πιθανότητα ύπαρξης της όποιας άγνοιας στην δική του περίπτωση.




Έτσι στο «Ο πανικός τους, η ελπίδα μας» που έγραψε τον Δεκέμβριο του 2014 διαβάζουμε: «Όσο διαρκεί μια τέτοια διαπραγμάτευση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα απειλούμαστε με κλείσιμο των ΑΤΜ από το Βερολίνο και τη Φρακφούρτη, οι αγορές θα έρθουν και πάλι στα όρια του νευρικού κλονισμού, τα spreads θα φτάσουν στα ουράνια, το χρηματιστήριο στις 600 μονάδες, τα ανόητα hedge funds θα τραβάνε τα μαλλιά τους.
Δεν πειράζει. Δεν έχει σημασία το επιτόκιο δανεισμού του δημοσίου όσο το δημόσιο δεν δανείζεται.
Δεν έχει σημασία η τιμή της μετοχής μιας τράπεζας πού ήταν και παραμένει πτωχευμένη και η οποία είχε τσιμπήσει μερικά ευρώ λόγω μιας πολιτικά κατασκευασμένης φούσκας.»

Η τριτοκοσμική μας πατρίδα…



Έγραφα τις προάλλες  για τα «εγκληματικά» λάθη του πρωθυπουργού, τόσο στον καταρτισμό και τη σύνθεση της κυβέρνησής του, όσο και για το όλο σκηνικό διαπραγμάτευσης που έχει στηθεί εδώ και τέσσερις μήνες με τους δανειστές της χώρας, που έχει στραγγίξει και το τελευταίο ευρώ από τα κρατικά ταμεία κι έχει διαλύσει παντελώς τον ιδιωτικό τομέα.
Έγραφα για τις τριτοκοσμικές συνθήκες που διέπουν σχεδόν ολόκληρη την οικονομική και κοινωνική δομή της χώρας.




Ουδόλως με αφορούν οι όποιες αντιδράσεις των γκρουπούσκουλων του διαδικτύου, ούτε οι απαξιωτικές τους αναφορές στο πρόσωπό μου.
Πολύ περισσότερο όταν είναι γνωστό πως όταν σ’ αυτό τον τόπο δεν ακολουθεί κάποιος τον συρμό και τα ειωθότα… απολαμβάνει χαρακτηρισμών που δεν τιμούν ούτε καν εκείνους τους εκφράζουν.
Αλλά, για καθίστε.
Για να δούμε τα πράγματα με χαρακτηριστικά παραδείγματα;
Για να τα οριοθετήσουμε…

Τελεσίγραφο για συμφωνία;



Αν επιβεβαιωθούν τις επόμενες ώρες οι πληροφορίες ότι η Κομισιόν απέστειλε στο Μέγαρο Μαξίμου κείμενο συμφωνίας ή MOU ή όπως αλλιώς το ξέρουμε εμείς «Μνημόνιο», τότε αναμένονται ραγδαίες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις.




Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το κείμενο προβλέπει μέτρα φορολογικού κυρίως χαρακτήρα ύψους 3,5 δις ευρώ για φέτος και μεταθέτει τα κρίσιμα θέματα του ασφαλιστικού και των εργασιακών για το φθινόπωρο.

Γιατί «καρπαζώνονται» για το πρόγραμμα;



Από την μια το κακόγουστο θέατρο Πετράκου, Λεωτσάκου, Χουντή ότι σκιάχθηκε ο ντουνιάς που είπε η Ελλάδα δεν πληρώνει... 
Από την άλλη πτέρυγες και πλατφόρμες στοιχίζονται πίσω από τους φονιάδες των λαών... Αμερικάνους εκλιπαρώντας για μεσολάβηση.
Την εξουσία και τα μάτια μας. Και το πρόγραμμα ας μείνει στην χαρτοπετσέτα του καφενείου...




Η «γαργάρα» που θα κάνουν οι συνιστώσες για το νέο μνημόνιο (όπως και το τρίτο μνημόνιο που θα υπογράψουν μέσα στον Αύγουστο) θα ακουστεί από τις Βρυξέλλες μέχρι το Βερολίνο και την Ουάσιγκτον. 
Άντε και να παραστήσουν τον ήρωα 2-3 που έτσι και αλλιώς είναι για φάγωμα και θα διευκολύνουν τον Τσίπρα…