1.6.15

Γιατί «καρπαζώνονται» για το πρόγραμμα;



Από την μια το κακόγουστο θέατρο Πετράκου, Λεωτσάκου, Χουντή ότι σκιάχθηκε ο ντουνιάς που είπε η Ελλάδα δεν πληρώνει... 
Από την άλλη πτέρυγες και πλατφόρμες στοιχίζονται πίσω από τους φονιάδες των λαών... Αμερικάνους εκλιπαρώντας για μεσολάβηση.
Την εξουσία και τα μάτια μας. Και το πρόγραμμα ας μείνει στην χαρτοπετσέτα του καφενείου...




Η «γαργάρα» που θα κάνουν οι συνιστώσες για το νέο μνημόνιο (όπως και το τρίτο μνημόνιο που θα υπογράψουν μέσα στον Αύγουστο) θα ακουστεί από τις Βρυξέλλες μέχρι το Βερολίνο και την Ουάσιγκτον. 
Άντε και να παραστήσουν τον ήρωα 2-3 που έτσι και αλλιώς είναι για φάγωμα και θα διευκολύνουν τον Τσίπρα…


Ίσως να μην προσέχθηκε η επισήμανση του (εκ των ολίγων σοβαρών πολιτικών της Βουλής) Ευρωβουλευτή κ. Παπαδημούλη που δεν ανοίγει το στόμα του χωρίς λόγο: «...Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι ο Λαφαζάνης ή κάποιοι άλλοι θα τραβήξουν το χαλί κάτω από τα πόδια του Τσίπρα που αγωνίζεται για την συμφωνία...».
Τέλος πάντων. Δουλειά μου δεν είναι να ερμηνεύσω τον κ. Παπαδημούλη.  Διερωτώμαι όμως για ποιο πρόγραμμα ανησυχούν να μην ανατραπεί από τον Τσίπρα, την Τρόικα των Βρυξελλών και το ΔΝΤ;
Το πρόγραμμα αρλούμπα με σημειώσεις, σαν σε χαρτοπετσέτα καφενείου, που παρουσίασαν στην Θεσσαλονίκη (με επανάληψη στην Βουλή) για να συσπειρώσουν και τους παραζαλισμένους της Νέας Δημοκρατίας που κατέφυγαν στον ΣΥΡΙΖΑ αηδιασμένοι από τα «οράματα» για μικρά παιδιά των Σαμαρά και Βενιζέλου; 
Πριν από οτιδήποτε άλλο ας μην ξεχνάμε πως το πρόγραμμα το «έσκισαν» στις 20 Φεβρουαρίου με την συμφωνία Βαρουφάκη έστω και αν (από ελληνικής πλευράς) διατυπώθηκε με τρόπο που να μην βγάζει νόημα ούτε ο Νοστράδαμος...
Αυτή η συμφωνία του Φεβρουαρίου (που είναι σχεδόν αντίγραφο του μνημονίου Χαρδούβελη τουλάχιστον για μισθούς και συντάξεις) την κατάπιαν... οι πλατφόρμες και οι πτέρυγες  όπως θα καταπιούν και το μνημόνιο... γιατί η εξουσία είναι γλυκιά. 
Πάμε τώρα εκεί που λέει το πρόγραμμα ότι ο Στρατούλης θα έσκιζε το μνημόνιο στην αυλή της Βουλής και ο Βαρουφάκης θα καταργούσε τις συμφωνίες Σαμαρά με ένα άρθρο ενώ θα απαιτούσε και κούρεμα του μισού χρέους.
Ας το ξεπεράσουμε και αυτό και ας περιδιαβούμε τα περί ΕΝΦΙΑ που θα εξαφανιζόταν ως δια μαγείας ενώ, οι συνταξιούχοι θα έπαιρναν, με την μία, τον 13ο και οι εργαζόμενοι μισθό στα 751 ευρώ.
Για να κόψουν τον ΕΝΦΙΑ και να δώσουν λεφτά σε εργαζόμενους και συνταξιούχους πρέπει ή να βγουν στις αγορές για δανεικά ή να γίνουν τόσες επενδύσεις που να δώσουν φόρους ώστε να έχουν να μοιράσουν.
Στις αγορές δεν πρόκειται να βγούμε ούτε το 2025 και επενδυτές στην Ελλάδα με τον Λαφαζάνη συνεταίρο δεν πρόκειται να έλθουν ούτε για τουρισμό...
Η δε αναδιανομή πλούτου και κοινωνική πολιτική από την πάταξη της διαφθοράς και του λαθρεμπορίου είναι για βρέφη που τα φοβίζουμε ότι θα φωνάξουμε τον ΣΥΡΙΖΑ αν δεν φάνε το φαί τους...
Και ας πάμε στην δήθεν ανασυγκρότηση της οικονομίας με αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας μέσα από μια Κρατική Τράπεζα Ανασυγκρότησης.
Πρόκειται για  «τυράκι» στους αφισοκολλητές και τα τρωκτικά του ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που προσκολλήθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ υπολογίζοντας σε κρατικές καρέκλες. Τα ψάρια είναι στο γιαλό... και ήδη σφάζονται για το αν θα κάνει Τράπεζα το ΠΑΣΟΚ ή ο ΣΥΡΙΖΑ...
Οι παλαιότεροι θυμηθείτε και την τύχη της ΕΤΒΑ (παρόμοια περίπτωση) που την έγδυσαν οι κομματικοί και την φαλίρισαν τα τριτοκοσμικά προγράμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. 
Στην απόδοση δικαιοσύνης, τώρα, από το φορολογικό σύστημα... που κάνει ήδη την τραγική εμφάνιση με χαράτσια (ανεξάρτητα από τα μνημόνια και τις Τρόικες) για αλλιώς δεν θα έχουν λεφτά για τις καθαρίστριες, και τα φιλοδωρήματα στους πάσχοντες που υποσχέθηκαν με το πρόγραμμα...
Οι δε συμπράξεις με επενδυτές για την ανάπτυξη είναι το συντομότερο ανέκδοτο... του προγράμματος ΣΥΡΙΖΑ.
Σημειώστε (προς ώρας) την παράδοση των Κινέζων στα χέρια των εργατοπατέρων από τον Δρίτσα. Και την ανάγκη της ΔΕΗ να βρει 500 και πλέον εκατ. ευρώ για να κάνει επενδύσεις απολύτως απαραίτητες για το σύστημα. 
Γιατί όμως επανέρχονται οι πτέρυγες και κάνουν τόσο θόρυβο για το νέο μνημόνιο όπως κάνουν οι γκαζοντενεκέδες όταν τους βαράνε μικρά παιδιά;
Επανέρχονται όχι για να κόψουν τα πόδια του Αλέξη Τσίπρα αλλά για να τα κοντύνουν  όσο μπορούν ώστε να μην τους ξεχάσει σε νέα μοιρασιά των υπουργείων των ΔΕΚΟ και των Τραπεζών.
Γιατί μετά την υπογραφή του μνημονίου (που θα το βρουν επωφελές για το καλό του λαού...) τα χρέη θα εξοφλούνται με τα νέα δανεικά και άρα οι μισθοί τους θα πληρώνονται κανονικά.
Και το πρόγραμμα; Ποιο πρόγραμμα τώρα...

Γιώργος Κράλογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου