1.2.18

Jinx...

Tuxedo Moon





Η ψύχωση του ΣΥΡΙΖΑ με τον Σαμαρά!

Επί τρία χρόνια τώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ χτυπά το Σαμαρά συνεχώς - αλλά ανεπιτυχώς!
--Τον χτύπησαν στην αρχή για την οικονομική πολιτική του στη περίοδο της διακυβέρνησής του: Ιούνιος 2012-Δεκέμβριος 2014.
--Τους απάντησαν οι ίδιοι οι δανειστές: Επί Σαμαρά η Ελλάδα έβγαινε από την κρίση και το μνημόνιο κανονικά, όπως βγήκαν όλες οι άλλες χώρες που βρέθηκαν σε μνημόνια.





Ο Τσίπρας με την ολέθρια διαπραγμάτευση Βαρουφάκη ξανάβαλε τη χώρα σε μνημόνια και της κόστισε γύρω στα 100 δισεκατομμύρια ευρώ!
Κι αυτά τα είπαν οι ξένοι δανειστές. Καθαρά και κοφτά. Και επανειλημμένως…


Ξανάπιασε τα νταούλια ο Τσακαλώτος…

Από τη μια, ακούσαμε χθες τον κ.Τσακαλώτο να  υποστηρίζει πως δεν έχουμε ανάγκη της γραμμή προληπτικής στήριξης μετά τον Αύγουστο που τελειώνει το πρόγραμμα και από τη  άλλη η ΕΛΣΤΑΤ δημοσιοποίησε τα στοιχεία της κατανάλωσης του Νοεμβρίου από τα οποία προκύπτει σε γενικές γραμμές, πως οι Έλληνες μειώσαμε έτι περισσότερο τα ψώνια από τα σούπερ μάρκετ και γενικά από τα είδη πρώτης ανάγκης.



Θα αναρωτηθεί κανείς, τη σχέση έχει το ένα με το άλλο. Κι όμως,  στην οικονομία όλα είναι συγκοινωνούντα δοχεία και γι αυτό φρονώ, ότι κάτι δεν πάει καλά στην υπόθεση. Οι αριθμοί της κατανάλωσης είναι αυτοί που είναι και δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. Οι προσδοκίες όμως του κ.Τσακαλώτου;

Η εποχή του "αντί" και ο συστημικός ΣΥΡΙΖΑ…

Εξακολουθούμε να ζούμε στην εποχή της αντίδρασης, του "αντί". Τι νομίζετε; Ότι όσοι για παράδειγμα συμμετείχαν και θα συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό, έχουν αυτό μόνο στο νου τους; Όχι. Αντίδραση βγάζουν.
Θα το δείτε και στην Αθήνα.




Από όσους πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο, πολύ αμφιβάλω ότι έστω και οι μισοί θα διαδηλώνουν μόνο για τη Μακεδονία. Την αντίδρασή τους σε όσα τους συμβαίνουν στην καθημερινότητά τους, στη ζωή τους, θα βγάλουν... και πάνω από όλα αντίδραση στη σημερινή κυβέρνηση. Γιατί αυτή εκπροσωπεί το σύστημα που τους ταλανίζει. Ναι, το σύστημα... Αυτό άλλωστε είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ. Ότι πλέον λογίζεται στα... συστημικά καθεστώτα…