3.9.15

Cowboy Song...

Luke Redfield



Στο καλό να πας Αλέξη…



Κάθε μέρα που περνάει, το σαθρό πουλόβερ του Σύριζα ξηλώνεται όλο και περισσότερο. Μέχρι τις εκλογές θα έχουν μείνει κάποιες βρώμικες ξεθωριασμένες κλωστές μόνο και τίποτα άλλο, που θα θυμίζουν την άλλοτε μεγάλη ΕΛΠΙΔΑ του τόπου.
Η περίφημη «στρατιά» του Τσε Παπάρα, που θα άλλαζε την Ευρώπη, κατάντησε μια φαιδρή καρικατούρα αυτού που ήταν 8 μόλις μήνες πριν.




Η «αριστερή παρένθεση» που είχαν προβλέψει πολλοί (και εγώ), και για το οποίο λοιδορήθηκαν από τους «φίλους του λαού» συριζαίους, επιβεβαιώθηκε φωτοφανώς, και τώρα είμαστε στη φάση που η θλιβερή αυτή παρένθεση κλείνει επιτέλους τον κύκλο της.
Το Πρώτη Φορά Αριστερά κινδυνεύει να γίνει Τελευταία Φορά Αριστερά, και δικαίως…


Είμαστε όντως σε αδιέξοδο;



Εξέφρασε την αγανάκτηση του μέσου Έλληνα το Όχι στο πρόσφατο δημοψήφισμα, σύμφωνα με την άποψη του παραιτηθέντος πρωθυπουργού. Προφανώς ξεχνά τις συνεχείς προσπάθειες του για να αποσπάσει αυτό το Όχι και τις διαβεβαιώσεις του πως απλώς θα ήταν ένα ακόμη εργαλείο για να επιτευχθεί μια καλύτερη συμφωνία.




Θυμόμαστε όλοι πώς μας καθησύχαζε για την προσήλωση του στο κοινό νόμισμα και για το ότι η συμφωνία-συμφωνία σαφώς πιο επωφελής από κείνες που έκλειναν οι προηγούμενοι «προσκυνημένοι» όπως φυσικά κι από την πρόταση Γιουνκέρ-ήταν ήδη στο στάδιο της καθαρογραφής...


Των οικιών ημών εμπιμπραμένων ημείς άδομεν…



Ωραίες οι φιέστες στη Ρηγίλλης. Τονώθηκε το ηθικό των Νεοδημοκρατών. Ωραίες και οι περιοδείες του Τσίπρα εκεί που «σαρώνει» ο Λαφαζάνης και η Ζωή. Μια χαρά και τα συνθήματα για τους «αυτοφωράκηδες» και τα λοιπά κοσμητικά επίθετα.




Μια χαρά και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, με το ύφος το μάγκικο, το λαϊκό που προσελκύει τους απλούς πολίτες. Τέλεια και τα συνεχή δημοσιεύματα για το πώς κινείται η Ζωή, τι λέει ο Βαρουφάκης, πώς ο Λεβέντης είναι... λεβεντόπαιδο ή πώς ο Σταύρος είναι ηλιοκαμμένος και η Φώφη κάνει συμμαχίες με όλους για να διασώσει το ΠΑΣΟΚ…


Ευτυχώς που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το «νέο»…



«Νέο» είναι να πηγαίνεις τον ΦΠΑ στην παιδεία (δηλαδή στο μέλλον των παιδιών μας) στο 23% ενώ είχες εναλλακτική επιλογή να αυξήσεις τους φόρους στο βοδινό κρέας ή τα τσιγάρα.




«Νέο» είναι ο 72χρονος υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς, ο 74χρονος κυρ Αλέκος Φλαμπουράρης, ο «μπαμπάς» Παππάς των 75 Μαϊων, ο 68χρονος Γιάννης Δραγασάκης, η κυρά Τασία Χριστοδουλοπούλου με τις …φρέσκες ιδέες.
Όλη δηλαδή η …τηλεοπτική εθνική ομάδα του «φρέσκου» κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ…

Σχολεία 23%, Εκκλησία 0%...



Η κυβέρνηση εμμένει στην επιβολή του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Αντίθετα, κανείς ως τώρα, δεν έχει τολμήσει να ασχοληθεί με τη φορολόγηση της Εκκλησίας.



Γιατί κάνω τη σύγκριση; Όχι γιατί έχω κάτι εναντίον της αλλά κυρίως, γιατί η αντιπαράθεση των δύο θεσμών αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση υποκρισίας της πολιτικής εξουσίας…