14.5.17

Kid, You'll Move Mountains...

Manitoba





H βρώμικη ολιγαρχία της ψευτοαριστεράς…



Δούλο αδίστακτων ξένων αφεντικών στον τόπο σου σε έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ας σκεφτούμε λίγο το πού πάμε: Ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι πράγματι τα μέτρα αυτά θα φέρουν κι άλλο πλεόνασμα π.χ. από την ηλεκτρονική υποκλοπή-κατάσχεση σπιτιών των άλλοτε νοικοκύρηδων, ακόμη και αν τυπικά στηθεί μια εικονική έξοδος στις αγορές, ΑΛΗΘΕΙΑ πού κατευθυνόμαστε;




Προς τη χειροπιαστή ανάπτυξη έστω για την κοινωνία των 2/3 που κατηγορούσε παλιά μια ζωή η Αριστερά, ή προς ένα ανάδελφο καθεστώς μετασοβιετικού τύπου, όπου μια χούφτα (και ούτε) νέοι ξένοι ολιγάρχες θα κάνουν Ο,ΤΙ γουστάρουν; Σε αγαστή και αμοιβαία επωφελή συνεργασία με ένα ιδιότυπο μνημονιακό γκουβέρνο, το οποίο δεν... φτάνει ούτε στο μικρό του δαχτυλάκι τον Τσάβες (εδώ που τα λέμε, πολύ θα το ’θελε!)
 

Ο μοιραίος κύριος Βαρουφάκης…



Ακούγοντας σε τηλεοπτική εκπομπή τον κ.Βαρουφάκη να μιλάει με την γνωστή άνεση και την αυταρέσκεια που τον διακρίνει για τα πεπραγμένα του ως υπουργού οικονομικών, αναρωτήθηκα σε ποια άλλη χώρα της Ευρώπης θα μπορούσε να κυκλοφορεί ελεύθερος και να μιλάει δεξιά και αριστερά σαν να μην έχει συμβεί τίποτα ένας πολιτικός που αποδεδειγμένα προξένησε τόσο μεγάλη ζημιά στη χώρα του και μάλιστα υπερηφανεύεται γιαυτό.




O Γιάνης Βαρουφάκης, το asset της "πρώτης φοράς Αριστεράς", ο οποίος τα πρώτα χρόνια του μνημονίου έβγαινε στα πρωινάδικα ως ο μεγάλος γκουρού της οικονομίας που είχε τη λύση για το οικονομικό πρόβλημα της χώρας, μας είπε στην σημερινή του συνέντευξη ότι από το 2014 είχε πει στον ΣΥΡΙΖΑ  ότι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης έλεγε "μπούρδες" κι ότι ο Αλέξης Τσίπρας του έδωσε το ελεύθερο να κάνει ό,τι θέλει...

Συμβασιούχοι: αδικημένοι ή ευνοημένοι;



Το 1994 ψηφίστηκε από το ελληνικό κοινοβούλιο ένας νόμος που έμεινε στην ιστορία με το όνομα του υπουργού που τον εισηγήθηκε. Ήταν ο νόμος Πεπονή που προέβλεπε ότι οι διορισμοί στο δημόσιο θα γίνονται μέσα από μια ανεξάρτητη αρχή, το ΑΣΕΠ.




Ο νόμος είχε σκοπό να δημιουργήσει ένα αξιοκρατικό σύστημα προσλήψεων και να σταματήσει τη συναλλαγή μεταξύ πολιτικών και πολιτών για τις θέσεις στο δημόσιο...


Στις πόσες μονάδες έρχεται ο σοσιαλισμός;



Δύο μεγάλες ανακαλύψεις έγιναν τον τελευταίο καιρό: Η ΝΑΣΑ ανακάλυψε πλανήτες που μοιάζουν με τη γη (τουλάχιστον να βρούμε κάπου να πάμε στην απελπισία μας πάνω) και ο ΣΥΡΙΖΑ το χρηματιστήριο! Την ανακάλυψη της ΝΑΣΑ θα πρέπει να περιμένουμε καιρό να τη δούμε πώς θα αξιοποιηθεί, όμως αυτή του ΣΥΡΙΖΑ έχει ενδιαφέρον άμεσο.




Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε περιχαρής χθες ότι ανεβαίνει, λέει, το χρηματιστήριο, συμπεριλαμβάνοντας αυτή την άνοδο στα μεγάλα... επιτεύγματα της κυβέρνησης! Μόνο συμβουλές να επενδύσουμε και μετοχές να ποντάρουμε δεν μας είπε – αλλά ποτέ δεν είναι αργά, ο “ναός” έχει πάντα ευκαιρίες!