7.1.14

Blue Light...

Mazzy Star


Αν ήσουν ο λύκος της Wall Street… Ποτέ δεν θα σας ζητούσα να πάρετε στα σοβαρά τις απόψεις μου περί σινεμά.
Δεν γνωρίζω πολλά και βλέπω λίγα-καμιά δεκαριά ταινίες τον χρόνο.
Όμως το 2014 θα δω τον «Λύκο της Wall street», τουλάχιστον δέκα φορές.
Όταν έπεσαν οι τίτλοι του τέλους κοίταξα την οροφή του κινηματογράφου και είπα ότι, πιθανότατα, πρέπει να είναι ανάμεσα στις τρεις καλύτερες ταινίες που έχω δει στη ζωή μου-δεν είμαι σίγουρος ποιες είναι οι άλλες δύο.
Λογικό για τις προτιμήσεις και την αισθητική μου.
Βλέπω, ο απαίδευτος, μόνο Χόλιγουντ, μασουλώντας ποπ κορν που κολυμπάνε στην καταπραϋντική Coca Cola.

Ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στο αλεύρι…Ο Χριστόδουλος Ξηρός ή αλλιώς Μανόλης, κατηγορήθηκε για 33 ενέργειες που διέπραξε ως μέλος της ΕΟ 17Ν.
Δικάστηκε και καταδικάστηκε σε 6 φορές ισόβια και σε  25 χρόνια κάθειρξη για αυτουργία σε 6 δολοφονίες, εκρήξεις, ληστείες, και για συμμετοχή στην εν λόγω οργάνωση, που είναι από τις μακροβιότερες (αν όχι η μακροβιότερη) τρομοκρατικές ομάδες της παγκόσμιας ιστορίας.Και όμως, και αυτός ο κατάδικος πήρε επανειλημμένα άδεια από τη φυλακή για να χαρεί το σπίτι του, την οικογένειά του, κλπ.
Και στη συνέχεια, και αυτός την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια, όπως άλλωστε και πάρα πολλοί ακόμη «φυλακισμένοι» στο παρελθόν, ξεφτιλίζοντας με τη σειρά του τον σωφρονιστικό «πολιτισμό» μας.


Η Γιούλα Μπουρδόλη: πρωτοπόρος της μόδας…Οι φίλοι της Γιούλας Μπουρδόλη γνωρίζουν πολύ καλά πως όχι μόνο είναι μια cult φυσιογνωμία, αλλά συγχρόνως είναι και μια trend setter που ανοίγει δρόμους.Έτσι, το βασικό χαρακτηριστικό της Γιούλας που είναι η αξυρισιά της, αποτελεί σήμερα μια νέα παγκόσμια μόδα για να είναι οι γυναίκες «πιο λιμπιστερές» όπως θα έλεγε και η ίδια.
Και για του λόγου το αληθές δείτε το παρακάτω ρεπορτάζ από την iefimerida:

Όσμιο: To απόλυτο βιομηχανικό μέταλλο.Όσμιο: To απόλυτο βιομηχανικό μέταλλο. και ο «κρυφός πόλεμος» εναντίον της ΕΛΛΑΔΑΣ για την κατοχή του.
Το ιρίδιο, το όσμιο και ο κόκκινος υδράργυρος, μέταλλα στοιχεία, χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία των πυρηνικών για τις χημικές ιδιότητές τους.
Τα έτη 1992-1994, μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης, άνθησε το εμπόριο του κόκκινου υδράργυρου, ουσίας με εκρηκτικές ιδιότητες.
Κάπου 300.000 λίρες Αγγλίας ή 400.000 δολάρια ΗΠΑ το κιλό.Υπόθεση – μυστήριο με λαθρεμπόρους πυρηνικών απασχόλησε τις διωκτικές αρχές της χώρας μας τον Νοέμβριο του 1991, οπότε και έλαβε χώρα η σύλληψη Ούγγρου στην Ελλάδα που επιχειρούσε να πουλήσει κόκκινο υδράργυρο στην Αθήνα.
Για παρόμοια υπόθεση, έξι χρόνια αργότερα, κατηγορείται και ο Σαλιόνικ: ότι μετείχε σε κύκλωμα που διακινούσε κόκκινο υδράργυρο.


Ο Κάπτεν Πραλίνας και η Μις Μανιταρόσουπα…Από µακριά είµαι σαν αληθινός.
∆εν µπορείς να καταλάβεις, νοµίζεις ότι µε βλέπεις στην τηλεόραση.
Αληθινός σούπερ ήρωας. Σε φυσικό µέγεθος.
Φυσικό για ανθρώπους, βέβαια, όχι για σούπερ ήρωες. Αλλά και οι σούπερ ήρωες, στην τελική, άνθρωποι δεν είναι;
Κάποια τους πλευρά, τουλάχιστον, είναι ανθρώπινη. Στάνταρ.
Ο Σπάιντερµαν πριν τον τσιµπήσει η αράχνη, τι ήτανε; Ένα φλωράκι ήτανε.
Κι ο Μπάτµαν µε τα φράγκα των δικών του έγινε.
Άµα ήτανε τίποτα µπινές και δεν είχε τον µπάτλερ να τον βοηθάει, σιγά µην έσωζε το Γκόθαµ.
Κι οι άλλοι, δηλαδή, οι Εξ Μεν. Τι;
Μέχρι που µπουκώσαν τα χηµικά, µια χαρά παιδιά ήτανε.
Που δεν ξέρεις.
Θέλω να πω, κάτσε κι εσύ τέσσερις ώρες όρθιος µέσα στο σούπερ µάρκετ, δίπλα από το σταντ µε τα κρουασάν, ντυµένος Κάπτεν Πραλίνας µε κίτρινο κολάν και κόκκινη µπέρτα να δίνεις δείγµατα δωρεάν και δεν ξέρεις.
∆εν ξέρεις τι αλλοιώσεις θα παίξουν στο κεφάλι σου.
Τι υπερφυσικές ιδιότητες µπορεί να αποκτήσεις.


Κάτι ήξερε ο Καπερνάρος!Ή αλλιώς, ο Καπερνάρος και ο … Bennu (προσοχή, όχι Benny).
Τελικά, μάλλον τσάμπα τον κοροϊδέψαμε τον Καπερνάρο όταν δήλωσε πρόσφατα πως η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως να κατασκευάσει διαστημικό σταθμό στη Καλαμάτα.
Και όπως τόνισε, τον χρειαζόμαστε για τουριστικούς λόγους, αφού όπως όλα δείχνουν ο μελλοντικός Νο 1 τουριστικός προορισμός δεν θα είναι η Σαντορίνη, το Μπαλί, ή τα Γρεβενά, αλλά το … διάστημα!
Ο Καπερνάρος όμως ξέρει κάτι παραπάνω.
Και αυτά περί τουρισμού είναι στάχτη στα μάτια, προκειμένου να μη δημιουργηθεί πανικός (όπως με τους ψεκασμούς) από τον πραγματικό κίνδυνο που δεν είναι άλλος παρά ένας απειλητικός αστεροειδής που κατευθύνεται ολοταχώς κατά πάνω μας…
Δηλαδή, με λίγα λόγια, ο Καπερνάρος είναι μπροστά από όλους εμάς τους χαβαλέδες, που ακόμη ασχολούμαστε με τα sold out της Βίσσυ, και τις βίλλες του συγκαμένου…
Αλλού είναι η ουσία, και ο λαοπρόβλητος αυτός βουλευτής την έπιασε από τα μαλλιά.

Αυτοί είμαστε…Δηλώνει τεμπέλα, ρατσίστρια προικοθήρας ενώ έχει ταλέντο στο να πείθει τους άντρες ότι είναι έγκυος.
Πόσοι θα «τσίμπαγαν» αν έβλεπαν ένα τέτοιο προφίλ σε σάιτ γνωριμιών;
Και όμως η απάντηση είναι πολλοί…