9.5.15

The Funeral...

Band of Horses




Ο Μεγάλος Εκβιασμός…



 «Η κυβέρνηση και η εξουσία… δεν είναι για εμάς αυτοσκοπός, αλλά εργαλείο και μέσο για να αλλάξουμε θετικά την κοινωνία. Αν δεν μπορούμε να το πετύχουμε, το καλύτερο που θα έχουμε να κάνουμε είναι να αφήσουμε την κυβερνητική σκυτάλη.»
Παναγιώτης Λαφαζάνης,
Καθημερινή, 3 Μαΐου 2015




Ο Ναπολέοντας, σε εκατό μέρες μετά τη φυγή από την Έλβα, κατέληξε στο Βατερλώ.
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης προκρίνει την οικειοθελή παράδοση της εξουσίας απέναντι στην ολοκληρωτική υποχώρηση απέναντι στους δανειστές.
Οι εκατό μέρες της κυβερνητικής εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύονται ήδη ένα Βατερλώ, πριν καν την τελική μάχη: Οι τράπεζες αδειάζουν, η οικονομία έχει περάσει ήδη σε ύφεση, το κράτος έχει κηρύξει στάση πληρωμών, στραγγαλίζοντας όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίους, οι περιβόητες «συντάξεις» πληρώνονται πλέον με καθυστέρηση, η ανεργία μεγαλώνει και πάλι, ενώ προφανώς δεν υπάρχει κανένα θετικό μήνυμα από τους τοκογλύφους «εταίρους» ούτε βέβαια κάποια εφικτή δυνατότητα ανακούφισης από άλλες πηγές.


Μείναμε εμείς κι ο ΣΥΡΙΖΑ…



Αρχή φόρμας
Τέλος φόρμας
Σιγά-σιγά οι κόκκινες γραμμές συναντούν τα πράσινα άλογα και φτιάχνουν πολύχρωμες ριζοσπαστικές ζέβρες.
Αυτή η κυβέρνηση χρειάσθηκε μόνο 100 μέρες για να διαψεύσει όσα έταξε και να αναστρέψει μια, με χίλια βάσανα, κουτσή πορεία αποσπασματικών βελτιώσεων. Όμως ο κόσμος δεν της το χρεώνει ακόμη.



Το περισσότερο γιατί δεν υπάρχει εναλλακτική.
Όμως και γιατί πολλοί λίγοι πίστεψαν τη Θεσσαλονίκη και όσα προεκλογικά ανακοίνωναν από τις τηλεοπτικές εκπομπές οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι Έλληνες θα "φάνε" τα μέτρα αμάσητα…



Είναι εξοργιστικό που τα ΜΜΕ, φίλα προσκείμενα στον Σύριζα, προσπαθούν να κατευθύνουν και να πείσουν τον κόσμο γύρω από τις δήθεν «εκρηκτικές» σχέσεις Βαρουφάκη-Σόιμπλε, λόγω των Ελληνικών θεμάτων!
Τους ακούω από το πρωί και γελάω!




Μάθετε λοιπόν πως στα Εξωτερικά είναι πολύ παραπάνω από «επαγγελματικές» για πολλαπλούς λόγους!
Ευκαιρίας δοθείσης να πω πως πριν δυο μέρες μου είπε γιος φίλου μου, ο οποίος κάνει το μεταπτυχιακό του στις Βρυξέλλες, ότι Εισηγητές του σε σεμινάριο ήταν το δίδυμο Βαρουφάκης –Σόιμπλε, μέσα σε ένα κλίμα ευφορίας και πολύωρων εναγκαλισμών…


Βρε καλώς τον Αλέξη…



 Εδώ και καιρό γράφαμε σε τούτη τη διαδικτυακή γωνιά ότι η στροφή προς τον ρεαλισμό του πρωθυπουργού (κυρίως) και μέρους της κυβέρνησή του, είναι όχι μόνο αναγκαία αλλά κι ότι θα συμβεί συντόμως.
Μόλις πριν τρεις ημέρες αποκαλύψαμε (όρα αναλυτικό ρεπορτάζ από το Μέγαρο Μαξίμου με τίτλο «Ο συμβιβασμός Τσίπρα κι η επιχείρηση εσωκομματικής ομηρείας του», 4 Μαΐου) τις προθέσεις του πρωθυπουργού κι όσα συμβαίνουν πέριξ του.




Επανειλημμένως καταθέσαμε τους προβληματισμούς και την αγωνία μας για τους κινδύνους που περικλείει η δημιουργική ασάφεια που είχε επιλεγεί ως κεντρική πολιτική επιλογή…


Αυτό το ψέμα θα έχει κοντά ποδάρια…



Και μετά από 100 ημέρες σκληρών διαπραγματεύσεων θα αποδεχθούμε την οποιαδήποτε συμφωνία  – έντιμο συμβιβασμό με ανακούφιση…
Πώς το είπε ο «αριστερός» Κούλογλου; «Να υπάρξει συμφωνία κι ας το πούνε κωλοτούμπα», είπε ο «αριστερός» κύριος tvxs…




Και θα αποδεχθούμε περιχαρείς όλοι μας ως «σωτηρία» την «κωλοτούμπα»… Και θα είναι καλοκαίρι και δεν θα κάνει κρύο στην Ελλάδα…

Οπλισμένη πανεπιστημιακή αστυνομία…



H αστυνομία του πανεπιστημίου του Rhode Island θα οπλοφορεί κανονικά από την επόμενη εβδομάδα.
Έτσι, το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο θα είναι το τελευταίο απ όλα τα δημόσια αμερικανικά πανεπιστήμια που οπλίζει τους αστυνομικούς του.




Η απόφαση ελήφθη μετά από ένα επεισόδιο του 2013, όταν κάποιοι φοιτητές ανέφεραν πως άκουσαν ότι ένας συμφοιτητής τους είχε φέρει όπλο στην αίθουσα διδασκαλίας, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί έντονος πανικός στο κατά τα άλλα βουκολικό και ήσυχο αυτό πανεπιστήμιο της πόλης South Kingstown...