14.5.15

This is the life...

Dream Theater




Βάλτε επιτέλους τέλος στο μαρτύριο της σταγόνας…



Και πάλι φήμες για επερχόμενη κωλοτούμπα, πιο σοβαρές αυτή τη φορά, φυσικά λόγω της επικείμενης αδυναμίας πληρωμών του Κράτους.
Οπως καθε λογικός επιχειρηματίας επιθυμώ μια γρήγορη συμφωνία, ώστε να λήξει επιτέλους η φονική στασιμότητα στην αγορά.



Τα ετοιμοθάνατα μαγαζιά έχουν πολλαπλασιαστεί πολύ επικίνδυνα, κι οπως έλεγαν οι παλιοί "όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα...".


Ο Δρ. Μπαρουφάκης και τα μεγάλα διλήμματα των ημερών….



Δυο τρία είναι τα θέματα που μου κέντρισαν το ενδιαφέρον χθες και σήμερα.
Και τα δυο έχουν να κάνουν με τον Δρα Μπαρουφάκη, που παρόλο που οι ξένοι εταίροι μας (ακόμη και συνάδελφοί του οικονομολόγοι) τον έχουν φτύσει κανονικά, συνεχίζει να μονοπωλεί το ενδιαφέρον των εγχώριων ΜΜΕ με τις … ρουκέτες του.




Μια από αυτές εκτοξεύτηκε χθες το μεσημέρι, όταν συνομιλώντας με μια από τις απολυμένες συμβασιούχες καθαρίστριες, από αυτές δηλαδή που ψήφισαν «Ελπίδα», ο χάι υπουργός ούτε λίγο ούτε πολύ όχι μόνο δεν δεσμεύθηκε να τις επαναπροσλάβει, αλλά δήλωσε ότι ίσως και ο Σύριζα να μην είναι κυβέρνηση ως τον Ιανουάριο.
Και αυτό δεν ήταν το πιο σοβαρό, αφού για μένα πολύ έβαλε…  αφού κανονικά ως τα τέλη του Ιούνη θα πρέπει να έχουν φύγει όλοι αυτοί οι τσαρλατάνοι που παριστάνουν τη κυβέρνηση…


Γνώρισα τον άνθρωπο, αγάπησα το ζώο…



Είναι προφανές, στα δικά μου μάτια τουλάχιστον, ότι η κ. Φωτεινή Αθανασοπούλου αγαπά τα ζώα όσο και τους ανθρώπους, αν όχι και λίγο περισσότερο.
Το υποθέτω, επειδή η εν λόγω κυρία, την οποία οι ΑΝΕΛ πρότειναν για αντιπρόεδρο του ΕΦΕΤ, εκτός από πολιτικός, είναι και κτηνίατρος· έχει αφιερώσει, δηλαδή, τη ζωή της στον άνθρωπο και στα ζώα.




Ατυχώς για την ίδια την κ. Αθανασοπούλου (ενδεχομένως και για κάποια ζώα) η υποψηφιότητά της αποσύρθηκε, εξαιτίας των απόψεων που κατά καιρούς ανέβασε στο Facebook περί ψεκασμών και άλλων τινών εξίσου γελοίων.
Κάποιοι μάλιστα είπαν ότι η κ. Αθανασοπούλου, ίσως λόγω της αγάπης που αναφέραμε παραπάνω, συγχέει τα όρια ανθρώπου και ζώου...



Απαγορεύονται οι "καραβολίδες"…



 Για όσους έχουμε περάσει τα 22-23, το ποδόσφαιρο πλέον έχει ταυτιστεί με το τρίπτυχο πίτσες-μπίρες-Champions League με μερικά "δημιουργικά" διαλείμματα για "Pro" και "Football Manager".
Τα πράγματα, όμως, δεν ήταν πάντοτε έτσι.
Ξεσκονίζοντας τις προάλλες την αποθήκη μου, έπεσα πάνω σε ένα κιτρινισμένο τετράδιο που στο εξώφυλλο είχε κολλημένα ξεθωριασμένα αυτοκόλλητα της Panini με παίκτες που αγωνιζόντουσαν στο ελληνικό πρωτάθλημα στις αρχές της δεκαετίας του '90.




Το άνοιξα με ανυπομονησία για να δω και τα υπόλοιπα αυτοκόλλητα της τότε συλλογής μου, αλλά έπεσα πάνω σε κάτι που δεν περίμενα.
Στην πρώτη σελίδα έγραφα “Πρωτάθλημα 1993-1994”. Δεν επρόκειτο για το πρωτάθλημα της τότε Α' Εθνικής, αλλά όπως μαρτύρησαν οι επόμενες σελίδες του τετραδίου, για ένα πρωτάθλημα μεταξύ των δύο ομάδων που είχαμε φτιάξει στην 5η δημοτικού. Υπήρχαν γραμμένα τα ονόματα των συμμαθητών μου και πλάι τους τα γκολ που είχαν πετύχει σε κάθε αγώνα, ενώ υπήρχε και ένας πίνακας με τη βαθμολογία των δύο ομάδων.
Τότε η νίκη έδινε ακόμα δύο βαθμούς και η ισοπαλία έναν.
Στην επόμενες σελίδες υπήρχαν και άλλα αντίστοιχα “πρωταθλήματα”, ενώ στη μέση του τετραδίου υπήρχε γραμμένος ένας άλλος τίτλος: “Άλλα σχολεία”. Εκεί είχα περάσει τα αποτελέσματα των αγώνων του δικού μας κόντρα στα υπόλοιπα σχολεία της γειτονιάς.
Υπήρχαν σελίδες με τα ονόματα των παιδιών του κάθε σχολείου και πλάι σε αυτά το πόσο καλή μπάλα ήξερε κάθε παιδί και μια υποσημείωση για το δυνατό του σημείο, σε ένα άτυπο σκάουτινγκ της εποχής...


Οικονομολόγοι για Βαρουφάκη: Είναι παράφρονας!



«Ο Βαρουφάκης προβληματίζει τους οικονομολόγους με δυσνόητες διαλέξεις» είναι ο τίτλος σημερινού δημοσιεύματος στη διαδικτυακή πύλη ευρωπαϊκής ενημέρωσης Politico, η οποία δημοσιεύει αντιδράσεις οικονομολόγων, άλλοτε θετικές και άλλοτε αρνητικές, σχετικές με το περιεχόμενο μιας διάλεξης που έδωσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομίας την περασμένη Πέμπτη στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο ενός συνεδρίου του European Business Summit.



Σύμφωνα με το δημοσίευμα η διάλεξη συνοδευόταν από μια σειρά διαγραμμάτων με χαρακτηριστικό, όπως αναφέρεται, εκείνο που έφερε τον τίτλο «Looking Forward-Synergistic Reforms» και απεικόνιζε τη δυναμική της ελληνικής οικονομίας για ανάπτυξη.
Το διάγραμμα απεικόνιζε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, κάτι που έμοιαζε με ένα «τερατώδη αστερισμό» από μια «ντουζίνα όρων» και από «πολύχρωμα τόξα που έδειχναν προς διάφορες κατευθύνσεις»...

Δώστε μας λεφτά επειδή εδώ γεννήθηκε η δημοκρατία…



Είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης αν η Ευρώπη θα ανεχθεί τη δημοκρατία στη χώρα που γεννήθηκε» είπε στη βουλή ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε: «Είμαι βέβαιος πως όλοι αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα να επιδείξουν πολιτική βούληση και να προστατεύσουν τη δημοκρατία ως υπέρτατη αξία στο κοινό μας σπίτι, την Ευρώπη. Αλλιώς, ο αδικημένος και πληγωμένος θα είναι η ίδια η Ευρώπη».
Και ο πρωθυπουργός προειδοποίησε: «Η Ευρώπη δεν μπορεί να αντέξει λιγότερη δημοκρατία – και το έγκλημα, η δολοφονία της δημοκρατίας στον τόπο που γεννήθηκε, δεν θα έχει σιγαστήρα. Κανείς δεν θα βάλει σιγαστήρα αν κάποιοι το επιχειρήσουν».




Ο Έλληνας πρωθυπουργός θεωρεί ότι σεβασμός στη δημοκρατία σημαίνει προσαρμογή των υπολοίπων χωρών της ευρωζώνης στην επιθυμία του ελληνικού λαού, όπως αυτή εκφράστηκε στις τελευταίες εκλογές.
Και επειδή εδώ γεννήθηκε η δημοκρατία υπάρχει ένας παραπάνω σημαντικός λόγος να ικανοποιήσουν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις τις απαιτήσεις των Ελλήνων.


Γι' αυτό δεν τα πιάνει το ΤΕΖΑ;



Αρχή φόρμας
Τέλος φόρμας
Ο ΕΦΕΤ είναι ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων και το γεγονός ότι η κυβέρνηση πρότεινε την κυρία Αθανασοπούλου για τη θέση του αντιπροέδρου, πέρα από την πλάκα ή το γεγονός ότι θέλει να βολέψει τους δικούς της (ποια κυβέρνηση δεν το έχει κάνει;), δείχνει και πόσο λίγη προσοχή-σημασία δίνει στο έργο του φορέα η κυβέρνηση.




Φορέας με πολύ σημαντικό έργο, ειδικά τώρα εν τω μέσω της κρίσης, όπου τόσο οι παραγωγικές διαδικασίες αλλά συχνά και πολλά προϊόντα που φτάνουν στον καταναλωτή, θεωρούνται αμφιλεγόμενα και φορές κρίνονται ακατάλληλα...