24.11.12

Μουσική για απόψε.

Ο Strange σας προσφέρει απόψε τον μεγάλο Van Morrison στο  T.B. Blues.
Απολαύστε με υπευθυνότητα....

Σήμερα, όλοι είμαστε εκδότες!


Μέχρι πριν από περίπου δέκα χρόνια, ήταν σχεδόν αδύνατο να μπορέσει κάποιος να δημοσιεύσει κάτι, και να το εκπέμψει στον κόσμο.
Ίσως να μπορούσε να πληρώσει για μια δημοσίευση, ή να τυπώσει φυλλάδια και να τα μοιράζει στον δρόμο χέρι χέρι.
Υπήρχαν βέβαια και οι πειρατικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί.
Σε γενικές γραμμές όμως, τα μέσα μαζικής επικοινωνίας βρίσκονταν στα χέρια κάποιων λίγων, και όχι των πολλών.


Ο «μαϊμού» κομμουνισμός της Κίνας!


Την περασμένη εβδομάδα, στην πόλη Bijie της ορεινής επαρχίας Guizhou της Κίνας, πέντε άστεγα παιδάκια βρήκαν τραγικό θάνατο, στην προσπάθειά τους να προστατευτούν από το δριμύ ψύχος.


Τα παιδάκια αναζήτησαν καταφύγιο από το κρύο σε έναν μεγάλο κάδο απορριμμάτων, μέσα στον οποίο όμως άφησαν την τελευταία τους πνοή, πεθαίνοντας από ασφυξία.

Γιαλαντζί κομμουνιστές και Χριστιανοί…


Στην προσπάθειά του να αντικρούσει τους χαρακτηρισμούς της Χρυσής Αυγής περί «αδελφής»,  ο «αριστερός» Πέτρος Τατσόπουλος έχασε την ψυχραιμία του και αμόλυσε μια παπαριά, με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά το διαδίκτυο, με σάτιρα, αλλά και γενικευμένη λοιδορία εις βάρος του.

 
Μάλιστα και εδώ στον αρθρογράφο συμμετείχαμε στο πάρτι (Λευτεριά στον Τατσόπουλο ), που αν  μη τι άλλο, πρόσφερε έναν καλοδεχούμενο αντιπερισπασμό από τις δύσκολες στιγμές που ζούμε ως χώρα, και ως οικονομία.

Μια ιστορική ... πατάτα.


Έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα μεγαλύτερα λάθη στην ιστορία της μουσικής!
Οι Beatles, ως γνωστόν, είχαν κάνει ένα δοκιμαστικό για την εταιρία Decca την πρωτοχρονιά του 1962, αλλά οι υπεύθυνοι του δισκογραφικού αυτού κολοσσού, τους απέρριψαν, θεωρώντας πως τα γκρουπ με κιθάρες δεν θα έχουν πλέον πέραση….

 
Αντί λοιπόν για τα σκαθάρια, υπέγραψαν συμβόλαιο με ένα άλλο μουσικό συγκρότημα ονόματι …. Tremeloes!!!!
Που βέβαια δεν το θυμάται σήμερα κανείς.

Η ζωή είναι σκληρή, και μετά … πεθαίνεις.


Δεν έχω ιδίαν άποψη, αφού δεν πολυβλέπω τηλεόραση, αλλά ακούω και διαβάζω, πως αυτές τις ημέρες έκανε την επανεμφάνισή του σε κανάλι  ο γκουρού του τίποτα, και ο βασιλιάς της ευτέλειας, ο αμετανόητος  Πέτρος Κωστόπουλος.
Σαν να μην πέρασε ούτε μια μέρα από τότε που η εκδοτική του «αυτοκρατορία» κατέρρευσε, αφήνοντας δεκάδες εργαζόμενους απλήρωτους.
 
 
Αν είναι αλήθεια, και αν όντως επανέρχεται στο προσκήνιο της γκλαμουράτης ανυποληψίας μας, τότε καλά είναι να θυμηθούμε το ακριβώς σήμαινε η πτώση του εν λόγω "πετυχημένου".

Μη συγκρίσιμα μεγέθη....


Όταν πριν κάποια χρόνια οι εχθροί του σε μια πολύ χοντροκομμένη προσπάθεια να πλήξουν την εικόνα του Κομαντάντε Μάρκος είχαν βγάλει τη φήμη ότι είναι «αδελφή», η απάντηση του ηγέτη των Ζαπατίστας δεν ήταν ότι “ο Subcomantante έχει πηδήξει το μισό Μεξικό. Αντίθετα επέλεξε μια πολύ πιο πολιτική δήλωση, η οποία ενίσχυσε σε σημαντικό βαθμό τη δημοτικότητα του κινήματος: