22.12.15

Congratulations...

The Rolling Stones



Δεν είναι ο Τσίπρας ο εχθρός…



Μια ενδεχόμενη αντικατάσταση του κυρίου Τσίπρα δεν θα λύσει τα προβλήματα της Ελλάδας. Σίγουρα η ανικανότητα και η ανηθικότητά του δεν θα μας λείψει, αλλά η προοπτική αντικατάστασής του με ένα αντι-Τσίπρα μας καθιστά αντίστοιχα ευάλωτους στον κάθε καιροσκόπο που θα διεκδικήσει την εξουσία για να ικανοποιήσει προσωπικές φιλοδοξίες και μικροσυμφέροντα που παρασιτούν σε βάρος της ευρύτερης κοινωνίας.



Η αλλαγή της διακυβέρνησης της χώρας τον περασμένο Ιανουάριο είχε γνώμονα συγκεκριμένα μικροπελατειακά συμφέροντα, από την εξυπηρέτηση του Ξηρού μέχρι την επανασύσταση της ΕΡΤ και την αναξιοκρατική ενδυνάμωση των φίλα προσκείμενων. Τίποτα δηλαδή παραπάνω από αυτά που πέτυχε και πετυχαίνει ήδη…

Το πανάκριβο τζάμπα…



Η αύξηση της τιμής των εισιτηρίων στις συγκοινωνίες της Αθήνας, που θα ισχύσει από την αρχή της νέας χρονιάς, αποτελεί μια μικρογραφία των παθημάτων της σημερινής Ελλάδας. Πριν μερικούς μήνες δεν υπήρχε κανένα ζήτημα αύξησης και οι συγκοινωνίες βρίσκονταν σε τροχιά εξυγίανσης. 



Όπως αναφέρει στην εφημερίδα «Καθημερινή» (13/12/15) ο Γρηγόρης Δημητριάδης, ο πρόεδρος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών που πρόσφατα εξαναγκάστηκε σε παραίτηση, το 2ο  μνημόνιο τον υποχρέωνε να απομακρύνει 800 εργαζομένους και να αυξήσει το ημερήσιο εισιτήριο στα 1,80 από 1,40 ευρώ για να πάψουν οι συγκοινωνίες να είναι ζημιογόνες. Σχεδιάζοντας μέσα σε ένα τρίμηνο ένα καινοτόμο σχέδιο αναδιάρθρωσης (μετρό, ηλεκτρικός, τραμ, λεωφορεία, τρόλεϊ), όχι μόνο έπεισε την τρόικα να μη γίνουν οι απολύσεις, αλλά κατάφερε να μειωθεί το εισιτήριο στο 1,20 ευρώ τον Σεπτέμβριο του 2014.


Ένοχοι εσχάτης προδοσίας οι Gorbachev και Yeltsin;



Στις 10 Δεκεμβρίου η Komsomolskaya Pravda (KP.ru) δημοσίευσε τα μέχρι πρότινος απόρρητα πρακτικά των συνομιλιών του 1991 μεταξύ του τότε προέδρου της ΕΣΣΔ Mikhail Gorbachev, του προέδρου της Ρωσικής Σοβιετικής Δημοκρατίας Boris Yeltsin, και του προέδρου των ΗΠΑ George H. W. Bush.




Το Συμβούλιο Ομοσπονδίας της Ρωσίας ζητάει τώρα από το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα να διερευνήσει το κατά πόσο οι πράξεις των Gorbachev και Yeltsin συνιστούν εσχάτη προδοσία και αποκάλυψη κρατικών μυστικών...

Από το Καραμανλής ή τάνκς στο Καραμανλής και Τσίπρας!



Το λέει εξ άλλου και το στρατόκαυλο απόφθεγμα:
Ο Παλιός (εθνάρχης) είναι αλλιώς, αλλά ο νέος (εθνάρχης) είναι ωραίος!

Από το 2008 που άρχισαν τα πρώτα φαινόμενα της κρίσης πέρασαν 7 χρόνια.
Αρκετά για ν’ αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας μία πολιτικά ανήθικη και ανίκανη ιδεοληπτική φιγούρα με μοναδική πολιτική προϋπηρεσία στο τμήμα καταλήψεων Λυκείων του ΚΚΕ.
Στα επτά αυτά χρόνια η πολιτική προσφορά του Κώστα Καραμανλή στους Έλληνες πολίτες είναι πολύ συγκεκριμένη:
1.       1. Κατηγόρησε (παρέα με το διεφθαρμένο/διαπλεκόμενο καθεστωτικό ΠΑΣΟΚ που εν χορώ μετακόμισε αργότερα στον ΣΥΡΙΖΑ) τον Κώστα Σημίτη ως αρχιερέα της διαπλοκής!
2.      2. Διπλασίασε το κρατικό χρέος!




3.      3. Αύξησε κάθετα τη μισθολογική δαπάνη του ευρύτερου δημόσιου τομέα με πρωτεργάτη τον Πάκη Παυλόπουλο που σε συνεργασία με τον Τσίπρα προώθησε αργότερα στην Προεδρία της Δημοκρατίας!
4.     4. Έγινε ο κύριος υπεύθυνος της υποχρεωτικής προσφυγής της χώρας στο ΔΝΤ αγνοώντας τις έγκαιρες προειδοποιήσεις του…αρχιερέα της διαπλοκής το 2008!
5.      5. Δραπέτευσε από την πρωθυπουργική ευθύνη του όταν κατάλαβε ότι έριξε τη χώρα στα βράχια και ουδέποτε μίλησε γι αυτήν λες και ήταν κάποιος δήμαρχος ακριτικού δήμου.
6.     6. Ουδέποτε επί 7 χρόνια είπε το παραμικρό για την κατάσταση της χώρας παραμένοντας αραχτός και light στη Ραφήνα, ασχολούμενος αποκλειστικά με το εσωκομματικό του ηγετικό προφίλ.
7.      7. Μετά από το καταστροφικό «κυβερνητικό έργο» του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε επιτέλους μέσω των εξαπτέρυγών του για να μας πει ότι:
*Υποστηρίζει τον Μεϊμαράκη, δηλαδή τον εαυτό του!
*Ο Τσίπρας είναι εθνάρχης που πρέπει να υποστηριχθεί!


Ποιοι χαντάκωσαν τον κ. Τζιτζικώστα;



Ο κ. Τζιτζικώστας επέλεξε σε αυτές τις εκλογές μία στρατηγική «παλαιάς κοπής».
Απευθύνθηκε σε σημαντικούς παράγοντες του δημοσίου βίου με μεγάλη επιρροή σε ΜΜΕ, με επιρροή στην εκκλησία, σε ποδοσφαιρικά κοινά και σε επιμέρους εκλογικές ομάδες.




Παράλληλα, στελέχωσε το επιτελείο του με στελέχη της Ν.Δ. που  πίστευε ότι έχουν ισχυρή επιρροή στο εκλογικό σώμα της Ν.Δ. Τον Γραμματέα του κόμματος, αλλά και βουλευτές που φέρονταν ως ισχυροί στις περιφέρειές τους.
Ακόμα, προσέλαβε επικοινωνιολόγους με αραχνιασμένες ιδέες, ξεδιπλώνοντας  μια πανάκριβη καμπάνια, που τελικά είχε μόνον αρνητικό  αποτέλεσμα...