13.1.13

Μουσική απόλαυση...

Ο Robert Plant στο  Big Log, από τον  Strange....






Λιστολόγια και κρεμάλες


Είναι λίγο απογοητευτικό να τριγυρνάς στο διαδίκτυο και να πρέπει να ανέχεσαι το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμα συνάνθρωποί μας που δεν έχουνε καταλάβει ούτε κατά διάνοια τι παίχτηκε τα τελευταία τρία χρόνια. Ούτε καν τα τελευταία 30 χρόνια. Διαβάζεις ακόμα αγανακτισμένους λίβελους και κλισεδιάρικες φράσεις και λέξεις όπως "αλήτες", "προδότες", κρεμάλες" και άλλα βαθύτατα δημοκρατικά, για το πως δέχονται ναζιστική επίθεση τα οικονομικά των νοικοκυραίων, πως είναι ξεπούλημα το να είσαι κύριος στις υποχρεώσεις σου και άλλα κουτσαβομαγκίστικα. Όοοολους αυτούς θέλω να τους ρωτήσω το πολύ απλό: Οι κρεμάλες αφορούν ΟΛΟΥΣ όσους έκλεψαν την εφορία όλα αυτά τα χρόνια? Γιατί από ότι φαίνεται θα μιλάμε για κανονική γενοκτονία τότε. Ας γίνω πιο σαφής.

Ένα νέο φαινόμενο: Το μίσος για την ΑΟΖ


Πριν από δύο χρόνια, ο τότε υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας είχε δηλώσει ότι η ΑΟΖ αποτελεί μόδα και θα περάσει. Η αλήθεια είναι ότι έγινε πραγματική μόδα από τον ελληνικό λαό που κατάλαβε την αξία της ΑΟΖ και σήμερα αποτελεί μια σημαντική πρόκληση για την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.

Η "ανήθικη" άρχουσα τάξη των πλουσίων.


Μια άρχουσα τάξη, η οποία δεν μπορεί ούτε λίγο «συμπονετική» να εμφανίζεται, έστω υποκριτικά και για τα μάτια του κόσμου, δεν έχει τύχη.
Με άλλα λόγια, μια άρχουσα τάξη, που η μόνη της συλλογική αρετή είναι να αποτελεί έναν εσμό από χαμένα κορμιά, δεν μπορεί παρά να χαθεί…   

 
Αναρωτιέμαι συχνά, όπως όλοι μας φαντάζομαι, γιατί είμαι όπως είμαι, γιατί σκέφτομαι αυτά και όχι άλλα, γιατί εντάσσομαι στα συγκεκριμένα που εντάσσομαι και όχι στα αντίθετά τους, γιατί συγκινούμαι από κάποια πράγματα, όχι όμως από άλλα, γιατί είμαι αριστερός και όχι δεξιός κι άλλα παρόμοια.
Και η απάντηση είναι πως δεν ξέρω ακριβώς. 


Με τι ψεκάζουν τους Ινδούς τελικά;


Πριν από λίγο καιρό γράφαμε πως κάτι δεν πάει καλά με τους Ινδούς!
Και όχι μόνο επειδή κατουράνε και αφοδεύουν  όπου τους καπνίσει…

 
Κυρίως επειδή η κουλτούρα τους, που είναι ανδροκρατούμενη, τους οδηγεί σε σεξουαλικές παρεκκλίσεις, και πράξεις σεξουαλικής βίας, σε επίπεδα επιδημίας.
Παρεμπιπτόντως, κάτι τρέχει και με τα μαζικά μέσα μεταφοράς της Ινδίας, ειδικά τα λεωφορεία…

Μερικές (αφελείς) ιστορικές απορίες….


Μελετώντας, έστω και ερασιτεχνικά, την ανθρώπινη ιστορία, δεν μπορείς παρά να σταθείς σε κάποιες αξιοσημείωτες συμπτώσεις(;)

 
Για παράδειγμα, το γεγονός ότι η τελευταία γενιά των Ελλήνων, αυτή που γεννήθηκε μετά το 1960, και στην οποία ανήκουν όλοι οι «καλοί» και οι «κακοί» της μεταπολιτευτικής μας πορείας, δεν χρειάστηκε ποτέ να πολεμήσει!

Το άνοιγμα του νοικοκύρη Τσίπρα προς τον… «κουτσό»!


«Έχω αφουγκραστεί την απογοήτευση του λαού πριν τη δημοσκόπηση», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στον Real fm (11/1/13) για τη δημοσκόπηση της Public Issue. 
Είναι σίγουρο ότι τα επιτελεία των κομμάτων διενεργούν σφυγμομετρήσεις τις οποίες αξιολογούν και δεν περιμένουν από τα ΜΜΕ να προβάλουν τα ευρήματα των «δικών» τους μετρήσεων για να ενημερωθούν.
 
Η επιτυχής προσπάθεια της Κουμουνδούρου για συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό οικονομικών της Γερμανίας, είναι ένα πολύ πιο σημαντικό «εύρημα» από αυτά των δημοσκοπήσεων.
Είναι σχεδόν βέβαιο ότι προέκυψε ως αποτέλεσμα προβληματισμού της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ορθότητα της ως τώρα αντιπολιτευτικής του πρακτικής.
 Ο «κουτσός», όπως αποκάλεσε τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο βουλευτής Γιάννης Σταθάς, είναι ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται να ακούσει για σκίσιμο του κουρελόχαρτου του μνημονίου, όπως κόμπαζε ο Τσίπρας, ούτε για μονομερή διαγραφή του χρέους και λοιπές σαχλαμάρες από τον ηγέτη του ΣΥΝ.  

Το αμερικανικό Σύνταγμα και το δικαίωμα στην οπλοφορία.


Όσοι Αμερικανοί διαφωνούν με την νομοθεσία που ελέγχει και ρυθμίζει την κατασκευή, πώληση, και χρήση των όπλων, συνήθως επικαλούνται την περίφημη Δεύτερη Τροποποίηση του Συντάγματος.

 
Κατά την άποψή τους, η συνταγματική αυτή τροποποίηση, που αφορά στο δικαίωμα της οπλοφορίας των πολιτών προκειμένου να διατηρηθεί η ασφάλεια και η ελευθερία της χώρας, απαγορεύει στο κράτος να ρυθμίζει τα των όπλων. Τελεία…

Το παραεπαναστατικό δίκαιο…


Είναι γνωστό από την αριστερή φιλολογία, που κυκλοφορούσε καθ’ όλη την διάρκεια της μεταπολίτευσης, ότι «η επανάσταση παράγει δίκαιο».
Στη χώρα της ανομίας, ακόμη κι αυτός ο θεωρητικός προβληματισμός ελληνοποιήθηκε. 

 
Σύμφωνα με την εγχώρια προβληματική, τρεις κατσαπλιάδες που δηλώνουν επαναστάτες μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, χωρίς να λογοδοτούν σε κανένα. Μπορούν να δολοφονούν και να βαφτίζουν τα εγκλήματά τους «πολιτικά»· μπορούν να γρονθοκοπούν κάποιον και, έχοντας το ελαφρυντικό ότι οι «γροθιές ήταν αγωνιστικά σφιγμένες», να αθωωθούν· μπορούν να καταλαμβάνουν όποιο χώρο γυαλίζει στο μάτι τους και αν σηκώσουν ένα πανό με τα σύμβολα της επανάστασης, μαύρο φίδι έφαγε όποιον τους ενοχλήσει. Δεν χρειάζονται κάποια ευρύτερη δημοκρατική νομιμοποίηση· απλώς δηλώνουν συνήγοροι της κοινωνίας, χωρίς να τους το έχει ζητήσει κανείς.

Το αναισθητικό του Σύριζα.


Aπορώ πως δεν αντιλαμβάνονται στον ΣΥΡΙΖΑ ότι η ανάδειξη της λίστας Λαγκάρντ σε κορυφαίο θέμα κουτσομπολιού όπως και η αντίδραση στον καθαρισμό των αχουριών που λέγονται Πανεπιστήμια ή κτίρια «πολιτισμού» προσφέρουν υπηρεσίες μόνο στην κυβέρνηση. Γιατί αυτό που πραγματικά πονάει τον κόσμο σήμερα είναι τα χαράτσια και οι περικοπές που κατέφθασαν.


Όταν όμως η λίστα, τα αχούρια και οι τεκέδες είναι το πρώτο θέμα, τα χαράτσια και η φτώχια περνάει σε δεύτερη θέση.
 
Η αλήθεια είναι βέβαια ότι δεν είμαστε σοβαρή χώρα.

Τέρμα το κουτόχορτο. Τώρα… κωλοτούμπες!


Όποιος παρακολούθησε την προχθεσινή συνέντευξη Τσίπρα στο Νίκο Χατζηνικολάου ίσως και να μην πίστευε σε αυτά που άκουγε. 
Άδειασε τους καταληψίες του κόμματός του λέγοντας ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ότι : «Εάν ήταν κέντρα ανομίας, η παραβατικότητα πρέπει να παταχθεί και η στάση της πολιτείας πρέπει να είναι δυναμική. Εάν τυχόν υπάρχουν παράνομες πράξεις ή δράσεις, απέναντι στο νόμο δεν μπορεί να υπάρχει διαφορετική στάση».
Πρόσθεσε όμως ότι : «Αν πρόκειται για εγκαταλελειμμένα σπίτια και υπάρχουν κάποιοι κάνουν πολιτιστικές δράσεις και δεν ενοχλούν κανέναν...».

 
Την  κατάληψη στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ τη χαρακτήρισε απολύτως ανόητη και καταδικαστέα ενώ είπε τον προβληματίζουν οι επιθέσεις με γκαζάκια σε δημοσιογράφους.