2.2.14

Ghost Rider...

Alan Vega & Suicide...



Παράγοντας ειδήσεις…



Το πρωινό δεν είχε νέα και στο ραδιόφωνο που μου αρέσει να ακούω το θέμα ήταν κάποιες δηλώσεις ενός ευρωβουλευτή για τον Τσίπρα.
Δυσκολεύτηκα να το παρακολουθήσω, παρ' όλο που καταλάβαινα ότι οι σχολιαστές είχαν ενθουσιαστεί.
Συγκράτησα ότι κάποιος (δεν είχα ξανακούσει τον κύριο Κάρας) είπε λίγο-πολύ ότι ο Τσίπρας δεν έχει σχέδιο για έξοδο από την κρίση, μετά έγινε ένα λάθος στη μετάφραση και κάποιος είπε θα πάρει με τις κλωτσιές κάποιον άλλο.



Άκουσα δύο εκπομπές σερί που ασχολούνταν με το περιστατικό, οπότε θεώρησα ότι κάτι δεν κατάλαβα καλά και το θέμα ήταν σοβαρό.
Έψαξα να βρω ένα ρεπορτάζ να μου εξηγήσει συμπυκνωμένα τι έγινε.
Δεν βρήκα ούτε μισό και το απέδωσα στο ότι το μέσο δημοσιογραφικό κείμενο πάντα δημιουργεί περισσότερες ερωτήσεις από αυτές που απαντάει.
Οπότε έψαξα για ξένα δημοσιεύματα.
Τίποτα στα γαλλικά και τα ισπανικά μέσα, αλλά υπήρχε μια ανταπόκριση στον Guardian που έλεγε σε σούμα ότι «επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου επισκέφθηκε την Ελλάδα για να επιθεωρήσει τα αποτελέσματα των πολιτικών της τρόικας και να συγγράψει τη σχετική έκθεση.
Ο επικεφαλής Οτμαρ Κάρας είπε ότι έγιναν λάθη αλλά τουλάχιστον σώσαμε τη βάρκα που κινδύνευε από την καταιγίδα».

Σσσσς… ο Μπουτάρης και οι υπηρεσίες του κοιμούνται!



Η επιστολή προς τον κο Μπουτάρη που μας έστειλε ένας αναγνώστης και που δημοσιεύτηκε εδώ με προβλημάτισε, επειδή είναι θέμα από αυτά που με αρρωσταίνουν, μιας και έχουν να κάνουν  τόσο με την ασυδοσία των συμπολιτών μας, όσο και την ανεπάρκεια των υπηρεσιών του κράτους.



Και επειδή μένω κοντά στην εν λόγω περιοχή, είπα να το ελέγξω ιδίοις όμμασι.
Και πράγματι ο αναγνώστης είχε δίκιο.
Μόνο που λίγα είπε…

Ο επαρχιωτισμός του Σύριζα.



Πανικός, εκνευρισμός, άτσαλες κινήσεις.
Ετσι μπορούν να περιγραφούν οι αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ στις δηλώσεις του αυστριακού ευρωβουλευτή, κ.Οτμαρ Κάρας, πολιτικά συγγενούς του κ. Αντ. Σαμαρά, αλλά πάντως «ελεγκτή της τρόικας», ο οποίος με μία του φράση κατόρθωσε να ακυρώσει επικοινωνιακά μία υπόθεση στην οποία η ελληνική αξιωματική αντιπολίτευση είχε επενδύσει πάρα πολλά.

 

Ας δεχθούμε ως υπόθεση εργασίας ότι ο κ. Κάρας, μέλος της επιτροπής του ευρωκοινοβουλίου που ερευνά τον ρόλο και τη δράση της τρόικας, εκ του πονηρού και ως πολιτικός αντίπαλος του κ. Αλ. Τσίπρα «διέβαλε» τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι στην μεταξύ τους συνάντηση στο Στρασβούργο δεν του παρουσίασε καμία εναλλακτική πρόταση.  
Η ουσία είναι μία: το επιτελείο του κ. Τσίπρα θα όφειλε να αναμένει κάτι τέτοιο.



Η «ερωτική» Θεσσαλονίκη στον κινηματογράφο…



Το αστικό τοπίο λατρεύτηκε από το σινεμά και κινηματογραφήθηκε με τρόπο που συχνά φαινόταν να κρατάει τον πρωταγωνιστικό ρόλο.
Το Βερολίνο στα «Φτερά του Έρωτα» του Βέντερς, η Νέα Υόρκη στο «Μανχάταν» και σε όλες σχεδόν τις ταινίες του Γούντι Άλλεν, η Ρώμη στο «Ντόλτσε Βίτα» του Φελίνι και στον «Κλέφτη των Ποδηλάτων» του Ντε Σίκα, το «Λονδίνο» στο Blow up του Αντονιόνι,  το «Παρίσι» στο Τελευταίο Τανγκό του Μπερτολούτσι.



Η Θεσσαλονίκη βέβαια δεν ανήκει στις μεγάλες μητροπόλεις του κόσμου και ούτε καν τον τίτλο της Μητρόπολης των Βαλκανίων δεν μπόρεσε να κατακτήσει.
Έτσι αποτέλεσε κινηματογραφικό σκηνικό στο ελληνικό σινεμά χωρίς να έχει την τύχη να υμνηθεί σε έκταση παρέα με τις αθάνατες κινηματογραφημένες πόλεις.


Ακόμη ένα παράδειγμα κλασικής νεοελληνικής τσαπατσουλιάς.



Λύσαμε όλα μας τα προβλήματα, σχετικά με την εγκληματικότητα, την φοροδιαφυγή, και την εν γένει ακαταστασία και το μπάχαλο που επικρατεί παντού στις πόλεις μας (βλ. προηγούμενη ανάρτηση για τα παρατημένα ΙΧ), και τώρα είπαμε να λύσουμε και το πρόβλημα των … κατοικιδίων.



Δεν είναι δηλαδή πρόβλημα τα εκατοντάδες χιλιάδες αδέσποτα στη χώρα, και η απανθρωπιά-αδιαφορία  του επίσημου κράτους απέναντι σε αυτά, αλλά το πρόβλημα είναι αν οι ιδιοκτήτες σκύλων και γατιών τα δηλώνουν στον Δήμο, και αν πληρώνουν φόρους για αυτά.

Ακούει ο Μπουτάρης;



Λάβαμε, και αναδημοσιεύουμε μια επιστολή φίλου, προς τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης κο Μπουτάρη.



Αγαπητέ δήμαρχε, κατανοώ τα μεγέθη του λειτουργήματός σας, και τις τεράστιες δυσκολίες που συναντάτε στην ολοκλήρωση του έργου σας.
Ειδικά μετά την διάλυση της δημοτικής αστυνομίας…

Οι Άγιοι του κομμουνισμού;



Μία νεόκτιστη εκκλησία στο Μαυροβούνιο… πρωτοτύπησε και επέλεξε να αφιερώσει χώρο στις αγιογραφίες που κοσμούν τους τοίχους της και σε πολιτικά πρόσωπα.



Βέβαια, δεν το έκανε για να… αγιοποιήσει κάποιους συγκεκριμένους ανθρώπους, αλλά το αντίθετο.
Να τους εμφανίσει ως «δαίμονες» που καίγονται στην Κόλαση!