17.4.15

The Lady in Black...

Amanda Lear




Οι ένοπλες δυνάμεις ξέμειναν από καύσιμα;



Η Ελλάδα αδυνατεί πλέον να υπερασπιστεί τον εαυτό της απέναντι στη τουρκική επιθετικότητα εξαιτίας των οικονομικών της δυσχερειών που έχουν γονατίσει τις ένοπλες δυνάμεις της.




Μιλώντας αποκλειστικά στο Newsweek, ο καθηγητής Κώστας Κολιόπουλος, ειδικός στα στρατιωτικά ζητήματα, του Παντείου Πανεπιστημίου λέει: «Η Τουρκία είναι ο λόγος που διατηρούμε τόσο μεγάλες ένοπλες δυνάμεις. Και τώρα η Τουρκία διαισθάνεται μια μετατόπιση στην ισορροπία δύναμης. Οι αυξημένες δραστηριότητές της στο Αιγαίο αποτελούν προσπάθεια να μας εξαντλήσουν».


Θα χαθούν ζωές με την επιστροφή στη δραχμή!



''Κλείστε επιτέλους το ζήτημα, διώξτε την Ελλάδα από το ευρώ. Η επιλογή αυτή μοιάζει ελκυστική. Ένα Grexit όμως δεν θα έλυνε τα προβλήματα της ευρωζώνης αλλά ούτε και της Ελλάδας'' αναφέρει το Spiegel.
Γιατί ένα Grexit δεν αποτελεί λύση;




«Call it a day! Kλείστε επιτέλους του ελληνικό ζήτημα, ζητά ο συνάδελφός μου Νικολάους Μπλόμε, ο οποίος εκτιμά ότι από δειλία οι Μέρκελ, Ντράγκι και Γιούνκερ δεν θέλουν να επωμιστούν την ευθύνη μιας εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ», γράφει στο Spiegel Online o επικεφαλής της οικονομικής σύνταξης του γερμανικού περιοδικού Κρίστιαν Ρίκενς σε σχόλιο-απάντηση.
Όμως μια προσεκτική ματιά δείχνει ότι ένας αποκλεισμός της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν θα έλυνε ούτε ένα από τα προβλήματα που τόσο μας ενοχλούν.


Πρώτη Φορά Αριστερά και έτσι…



Τρεις μήνες διακυβέρνησης από τον άφθαρτο αριστερό και πάνω απ όλα ριζοσπαστικό Σύριζα (παρέα με τους Αν. Ελ) και τα είδαμε όλα.
Με αποτέλεσμα να μου λείπει η Βούλτεψη, ακόμη και ο Γιακουμάτος, που σε σχέση με αυτούς που μας προέκυψαν φαντάζουν πολιτικοί διανοητές διεθνούς γοήτρου και  εμβέλειας.




Μιλάμε για πολύ σχέδιο ο Σύριζας…
Χρόνια ολόκληρα όλα τα έσφαζε και όλα τα μαχαίρωνε εκ του ασφαλούς (και εκτός χορού), και μόλις πραγματοποιήθηκε ο διακαής του πόθος να σώσει την Ελλάδα από τους κακούς δανειστές, αποδείχθηκε τζούφιος.
Σαν ανέτοιμος από καιρό!


Μαζέψτε τη…



Το κάνει επίτηδες;
Το κάνει χωρίς να το καταλαβαίνει;
Είναι ζήτημα ιδεοληψίας;
Είναι θέμα εμμονής;
Ότι κι αν είναι, όλα αυτά τα ερωτήματα δεν αφορούν παρά την ίδια και τους οικείους της.
Γιατί εκείνο που αφορά την χώρα, την κοινωνία και, φυσικά, την κυβέρνηση, είναι το αποτέλεσμα των ενεργειών της.




Το αποτέλεσμα λοιπόν της μέχρι στιγμής υπουργίας της Τάσιας Χριστοδουλοπούλου στο κρίσιμο πόστο της πολιτικής για τους μετανάστες, είναι τριπλό: πρώτον, ότι έχει φέρει το ευαίσθητο ζήτημα του χαρτοφυλακίου της σε πολύ χειρότερη κατάσταση απ’ ότι πριν αναλάβει, δεύτερον ότι προκαλεί με τον πλέον άγριο τρόπο τη νοημοσύνη και τις αντιλήψεις των ανθρώπων που έφεραν πραγματικά το κόμμα της στην εξουσία και, τρίτον, ότι, de facto στηρίζει πολιτικά τη Χρυσή Αυγή...


Η επιλεκτική ευαισθησία της Αριστεράς

Χθες πραγματοποιήθηκε η πορεία των μεταλλωρύχων της Χαλκιδικής στο κέντρο της πρωτεύουσας. 4.000 μεταλλωρύχοι κατέβηκαν με λεωφορεία από την άλλη άκρη της Ελλάδας για να ζητήσουν το αυτονόητο. 


Να συνεχιστεί η επένδυση των μεταλλείων χρυσού και να μη χάσουν τις δουλειές τους. Μια ολόκληρη κοινωνία που ζητάει να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα των μελών της.

Κυβέρνηση αναποφάσιστων…



Σαφώς και δεν είναι ό,τι το καλύτερο να διαπραγματεύεται κανείς με το πιστόλι στον κρόταφο.
Ούτε είναι καλύτερο η επίτευξη μιας οιασδήποτε συμφωνίας μόνο και μόνο για να κλείσει  το κεφάλαιο των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές ανεξαρτήτως του κόστους.




Όμως, αν αναλογιστεί κανείς πως από τις 25 Ιανουαρίου που ανέλαβε η νέα κυβέρνηση χρειάστηκαν 25 μέρες για να καταλήξουν στις 20 Φεβρουαρίου ότι ζητάμε παράταση του μνημονίου και άρχισαν οι ουσιαστικές διαπραγματεύσεις και σχεδόν δύο μήνες τώρα οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν προχωρήσει ούτε βήμα, κάτι δείχνει. 

Ποιος θα μαζέψει την εμμονική κυρά Τασία;



Το ζήτημα με τις χιλιάδες παράνομους μετανάστες που εισρέουν κατά χιλιάδες στη χώρα μας καθημερινά, τείνει να λάβει εκρηκτικές διαστάσεις.
Το «μήνυμα» που έδωσε η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου μόλις ανέλαβε την εξουσία κι άνοιξε τα στρατόπεδα στα οποία φιλοξενούνταν(;) οι παράνομοι μετανάστες ή πρόσφυγες, πέρασε ταχύτατα στην άλλη άκρη του Αιγαίου κι έδωσε και πάλι το έναυσμα για να συρρεύσουν αλλεπάλληλα κύματα.



Κι από την άλλη πλευρά, η πλήρης εμμονών και ιδεοληψιών αρμόδια υπουργός, αποδεικνύεται και ανεπαρκής κι επικίνδυνη.
Οι ενέργειές της δεν αφορούν πλέον τη στενή ομάδα που την περιβάλλει, αλλά ολόκληρη τη χώρα και την κοινωνία...


Ποια Αριστερά, τελοσπάντων, είναι αυτή;



Ποια Αριστερά είναι αυτή της οποίας το υπουργείο Παιδείας αναγγέλλει διορισμούς 10.000 ιερέων στην πλάτη των μισθωτών και συνταξιούχων, «καθώς υπάρχουν πολλά κενά»;



Ποιες πνευματικά ορφανές μάζες θα ποιμάνουν αυτοί οι ιερείς σε μια χώρα με μειούμενο πληθυσμό, στον οποίο μάλιστα το ποσοστό όσων δηλώνουν θρησκευόμενοι έχει μειωθεί κατά 34% από το 2006;