8.4.14

Go Insane...

The Doors...
Πολιτική «τσοκαρία»...Τους εξέλεξε ο λαός χωρίς ουσιαστικά να τους γνωρίζει.
Οι περισσότεροι εξ αυτών προέρχονται από το «πουθενά»,χωρίς κοινωνικές ή επαγγελματικές περγαμηνές, άλλοι χωρίς καν σπουδές, ενώ αρκετοί εκλέχθηκαν με ελάχιστες εκατοντάδες ψήφων.Με μόνο κριτήριο το ότι το κόμμα τους σε εθνικό επίπεδο πήρε ευκαιριακά ένα υψηλό ποσοστό κι όχι επειδή οι ίδιοι προσέφεραν κάτι από την ανύπαρκτη δεξαμενή ψηφοφόρων τους ή την ακόμα περισσότερο ανύπαρκτη αναγνωρισιμότητα τους.

Δημήτρης Ίτσιος.... ο ήρωας του Ρούπελ!Τα ξημερώματα της 6ης Απριλίου οι Γερμανοί προσπαθούν να διασπάσουν τη γραμμή Μεταξά, από τα σύνορα μας με την Βουλγαρία και τη Γιουγκοσλαβία.
Η Γιουγκοσλαβία είχε πέσει δια περιπάτου και οι Βούλγαροι συμμάχησαν με τον Άξονα.Η επίθεση των Γερμανών ήταν καταιγιστική.
Οι Έλληνες στρατιώτες έδωσαν μια ηρωική μάχη στα οχυρά.
Ξεχωριστή όμως, είναι η ιστορία του έφεδρου λοχία Δημήτρη Ίτσιου, ο οποίος ήταν επικεφαλής της αντίστασης στο πολυβολείο, Π8 στην ομορφοπλαγιά του Μπέλες πάνω από το χωριό Άνω Πορρόια Σερρών.


Η πιο παλιά φωτογραφία της Θεσσαλονίκης!Η παλαιότερη παραλιακή άποψη της πόλης μ' ένα δικάταρτο ιστιοφόρο να πλέει στο Θερμαϊκό κόλπο.
Περιμετρικά υψώνεται το κατεδαφισμένο σήμερα θαλάσσιο τείχος της πόλης -μέρος του οποίου αποτελεί ο σημερινός Λευκός Πύργος- με τον Πύργο της Αποβάθρας, ενώ έξω απ' αυτό διακρίνονται... ερημικά χωράφια.
Πρόκειται για την τεκμηριωμένα παλιότερη μέχρι στιγμής φωτογραφία της Θεσσαλονίκης, οι «περιπέτειες» της οποίας παρουσιάζονται στην έκθεση με τίτλο «Η παλαιότερη φωτογραφία της Θεσσαλονίκης» (από τη λήψη του 1863 στο χαρακτικό του 1866. Ανακαλύπτοντας το άφαντο πρωτότυπο), που διοργανώνει το Μορφωτικό Ιδρυμα Εθνικής Τραπέζης και η οποία θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 11 Απριλίου, στις 20.00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ (Βίλα Καπαντζή, Β. Ολγας 108).


Η γειτονιά του μικρού Νικόλα…Βγαίνω στη γειτονιά μου για ψώνια. Η γειτονιά μου μού αρέσει πολύ.
Έχει ωραίους λαϊκούς ανθρώπους, οικογένειες, όχι πολλή κίνηση και κάμποσους καλλιτέχνες.
Παιδιά παίζουν μπαλίτσα τα γλυκά απογεύματα.
Παραπίσω έχει αλάνες για λογής εξερευνήσεις και ανακάλυψη περίεργων αντικειμένων.
Περιτριγυρίζεται από μεγάλους οδικούς κόμβους.
Κοντά και στην Αθήνα και στον Πειραιά.
Και βεβαίως, διαθέτει όλα τα μαγαζιά που χρειάζεσαι.Πάω στον Δημήτρη τον περιπτερά.
Μικρός ήθελα να γίνω περιπτεράς.
Να κάθομαι να διαβάζω εφημερίδες, περιοδικά και να τρώω σοκολάτες, τσίχλες και γκοφρέτες.
Και να έχω μια ψηλή καρέκλα να χαζεύω τους περαστικούς.

Η … ισλαμική Σουηδία!Μια φορά κι έναν καιρό, η Σουηδία ήταν πλούσια, όμορφη, και μοντέρνα.
Όχι πια…Σήμερα είναι ένα ολοκληρωτικό κράτος, όπως το Ιράν, και η Σαουδική Αραβία.
Οι πολιτικές μετανάστευσης έχουν φαλιρίσει τα δημόσια ταμεία, και έχουν μεταλλάξει τη σουηδική κουλτούρα.
Σύμφωνα με μια έκθεση του ΟΗΕ, πολύ σύντομα η Σουηδία θα μετατραπεί σε τριτοκοσμική χώρα…
Και όσο η κατάσταση με τους μετανάστες χειροτερεύει, τόσο επιβάλλονται και περισσότερες απαγορεύσεις και περιορισμοί στην ελευθερία του λόγου.


Ποια είναι τα σενάρια πανικού που κυοφορούν οι κάλπες...Οι προσεχείς εκλογές φαίνεται πως κρύβουν εκπλήξεις και ενδεχομένως και ανατροπές.Σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι εμφανής η άνοδος των ευρωσκεπτικιστών αριστερής και δεξιάς απόχρωσης.
Η άνοδος αυτή θα δημιουργήσει κραδασμούς μέχρι να επιβάλει σαν μόνη ρεαλιστική λύση την φυγή προς τα εμπρός: Την δημοσιονομική και πολιτική περαιτέρω σύσφιξη.
Το σενάριο της διάλυσης συγκεντρώνει μικρές πιθανότητες…