1.10.13

Ο Σύριζα, και οι πεπονόφλουδες…



«Δεν άφησαν πεπονόφλουδα που τους πετούσε η ντόπια ή η ξένη αντίδραση που να μην την πατήσουν. Αν ήθελε κάποιος να γράψει για τις αστοχίες της ηγεσίας του αριστερού κινήματος στην Ελλάδα, δεν θα χρειαζόταν τόμους χειρογράφων με σοβαρές αναλύσεις. Θα του αρκούσαν μερικά χειρόγραφα για να γράψει ένα μικρό χιουμοριστικό βιβλίο με τίτλο «Ο δρόμος με τις πεπονόφλουδες».
Δυστυχώς, οι γκάφες των ομοφρόνων μου κατέστρεψαν ένα πανίσχυρο προοδευτικό κίνημα και μας πήγαν πολλές δεκαετίες πίσω» (Ηλίας Ηλιού, 1981).



Μετά το μνημόνιο, συνέβησαν πολλά μέχρι τότε αδιανόητα και ανάμεσά τους η εντυπωσιακή ενίσχυση της δύναμης του ΣΥΡΙΖΑ που αναδείχθηκε τελικά αξιωματική αντιπολίτευση με δυναμική πολιτικής κυριαρχίας.
Ένα αριστερό ριζοσπαστικό κόμμα έγινε ο άλλος πόλος, απέναντι στη Δεξιά, εκτοπίζοντας το ΠΑΣΟΚ που έπεσε στα τάρταρα και από τότε δεν κατάφερε να σηκωθεί βουλιάζοντας στην ανυποληψία και στις αμαρτίες του παρελθόντος του.

Κλαυσίγελος…



Ένα είναι σίγουρο: Ότι στην Ελλάδα ποτέ δεν πλήττεις.
Είμαστε χώρα χαβαλέ στα πάντα  όλα μας.
Μουσικά έχουμε τους Λεπάδες και τους Βέρτηδες, κινηματογραφικά γαλουχηθήκαμε με Ψάλτη και Γαρδέλη,  τηλεοπτικά με ερωτοδικεία και χρυσά κουφέτα, ενώ δημοσιογραφικά έχουμε αναγάγει σε μέγιστο opinion maker τον Τράγκα!
Α, να μη το ξεχάσω: Λογοτεχνικά έχουμε τον Ιούδα που… Φιλούσε Υπέροχα!



Ακόμη και σε επίπεδο πολιτικής, που όσο να’ ναι θα έπρεπε να είμαστε πιο σοβαροί, εκπροσωπούμαστε κυρίως από καραγκιόζηδες.
Ή έστω από σοβαροφανείς… παλιάτσους (θυμήθηκα τώρα τον Βύρωνα, και τον αγώνα που κάνει για τις άγαμες θυγατέρες).
Αλλά επειδή η σοβαροφάνεια (κατά τον Όσκαρ Γουάιλντ) είναι το τελευταίο καταφύγιο όσων δεν έχουν φαντασία, όλοι  οι υπόλοιποι του δίνουμε να καταλάβει…
Αφού από φαντασία να φάνε κι οι κότες!

Ελλάδα: Μια χώρα που δεν θα μεγαλώσει ποτέ…



Η σύλληψη των μελών της Χρυσής Αυγής, όσο αναγκαία, ηρωική για την κυβέρνηση και σημαντική για το μέλλον της δημοκρατίας μας αν ήταν, απέδειξε ότι η ψυχοσύνθεση της ελληνικής κοινωνίας είναι αντίστοιχη ενός παιδιού.
Και αυτό αφορά το σύνολό της, από τον τελευταίο Έλληνα πολίτη μέχρι τον πρωθυπουργό της χώρας.



Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα δεν ήταν τίποτα άλλο παρά η 32η υπόθεση μιας δικογραφίας εναντίον μιας εγκληματικής οργάνωσης.
Παρά ταύτα, έπρεπε να συμβεί αυτό το τραγικό γεγονός για να κινηθούν επιτέλους τα όργανα της αστυνομίας και να επιβληθεί ο νόμος.
Σαν παιδί, που ενώ γνωρίζει τις συνέπειες ενός επικίνδυνου παιχνιδιού αρνείται να το παρατήσει, παρά μόνο όταν τις βιώσει το ίδιο και τρέξει ματωμένο για τη βοήθεια της μαμάς του.

Λουλούδι του μπαχτσέ…



Ως πρόσωπο με «πολυσχιδή δράση στον υπόκοσμο» περιγράφει τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγό απόρρητη έκθεση της ΕΥΠ, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Τα Νέα», στην οποία γίνεται αναφορά σε αναρίθμητες προσαγωγές του βουλευτή Β΄ Πειραιά σε αστυνομικά τμήματα τόσο σε Αθήνα όσο και σε Θεσσαλονίκη.
Όπλα, μαστροπεία, εκβιασμοί, προστασία σε μαγαζιά της νύχτας, διακίνηση γυναικών με σκοπό την πορνεία και παράνομη οπλοφορία περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στον «φάκελο» του βουλευτή.




Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι επιτελείς της ΕΥΠ είχαν κάνει αναφορές και προειδοποιήσεις σχετικά με το βίο και την πολιτεία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής από το 2012, πριν από την είσοδο του κόμματος  στη Βουλή.


Ο έχων δυο χιτώνας…



Απεργία σήμερα στην Coca Cola στη Θεσσαλονίκη, λόγω της απόφασης της εταιρίας να προχωρήσει σε απολύσεις εργαζομένων στον κλάδο της διακίνησης των προϊόντων της, αναθέτοντας τη δραστηριότητα αυτή σε εξωτερικούς συνεργάτες.
Η εταιρία πρότεινε στους εργαζόμενους να αναλάβουν εκείνοι τη διακίνηση, παραχωρώντας τους τα δικά της φορτηγά, εργαζόμενοι ως ανεξάρτητοι επαγγελματίες.




Ωραία αρχίζει ο μήνας, δεν μπορείτε να πείτε.


Οι ψηφοφόροι θέλουν λιτότητα!



Εδώ και τρία χρόνια, τόσο τα αγγλοαμερικανικά, όσο και τα νοτιοευρωπαϊκά ΜΜΕ, παρουσιάζουν την Γερμανίδα καγκελάριο Angela Merkel ως την μάστιγα της ύφεσης.
Την 22/9 όμως, κέρδισε μια μεγάλη νίκη στις βουλευτικές εκλογές της χώρας της, με το κόμμα της να παίρνει το 41.5% των ψήφων, που αποτελεί την καλύτερη επίδοση για τους Χριστιανοδημοκράτες από το 1990!




Αυτή η επιτυχία της Merkel μας κάνει να σκεφτούμε το τι ακριβώς συνέβη στην Ευρώπη από τότε που ξέσπασε η κρίση τον Σεπτέμβριο του 2008.
Σε αντίθεση με αυτό που θέλουν οι «φωνακλάδες σχολιαστές» μας να πιστέψουμε, η λιτότητα και η δημοσιονομική πειθαρχία είναι μάλλον … δημοφιλείς.
Και η εκλογική  επιτυχία της Merkel μας πείθει πως η όλη δημόσια συζήτηση των τελευταίων χρόνων ήταν λάθος.


Ο ελληνικός καπιταλισμός σκότωσε το φίδι…



Όπως γράφει και ο φίλος μου ο Γιάννης ο LLS, «ο ελληνικός καπιταλισμός δεν είναι τόσο «πτωχοπροδρομικός» όσο θέλει και ο ίδιος να δείχνει, έχει δε πολλές φορές διασωθεί με στροφή στα «δεξιά» αλλά άλλες τόσες έχει αιφνιδιάσει με στροφή στα «αριστερά», δηλαδή από εκεί πού δεν τον περιμένεις».




Ο ελληνικός καπιταλισμός ανέχθηκε μια εγκληματική οργάνωση να καμώνεται το κοινοβουλευτικό κόμμα.
Ανέχθηκε τα κυνηγητά των μειονοτήτων, τα ρατσιστικά κηρύγματα, και τις διανομές τροφίμων μόνο για Έλληνες.
Επέτρεψε στα ΜΜΕ να τη μπιζάρουν και να την νομιμοποιούν ως μέλος του πολιτικού συστήματος.
Έκλεισε τα μάτια στο νταβατζιλίκι, στην προστασία της νύχτας, στο παραεμπόριο. Σφύριζε αδιάφορα όταν την είδε να διεισδύει στους κόλπους των Σωμάτων Ασφαλείας.
Νόμισε ότι μπορεί να την διαχειριστεί.
Γιατί η αντισυστημικότητα που εξέπεμπε του φαίνονταν οικεία και ακίνδυνη για τον ίδιο.
Αναζήτησε τρόπους να την εντάξει, να την χρησιμοποιήσει, να καρπωθεί οφέλη από τη δράση της.
Ήδη κάποιοι ψέλλιζαν πιθανές πολιτικές συνεργασίες.
Η θεωρία των δύο ισότιμων άκρων έβαζε το Απόλυτο Κακό στη ζυγαριά και αυτομάτως το σχετικοποιούσε.


Τέλος στην ασυλία των ποινικών!



Τα αφήνουμε- τα αφήνουμε και όταν φτάσει ο κόμπος στο χτένι, κόβουμε μια τούφα μαλλιού, ή ακόμη ξυρίζουμε και λίγο το κεφάλι μας και γινόμαστε περίγελος σε όποιον μας βλέπει με την… διαταραγμένη κώμη.
Τέτοιοι είμαστε, αυτά πληρώνουμε.


 
Ας ελπίσουμε πως δεν θα συνεχίσουμε να τα πληρώνουμε και τα επόμενα χρόνια, πράγμα που προϋποθέτει πως θα συνειδητοποιήσουμε ότι το κακό θα αντιμετωπίζεται πλέον στην ρίζα του.