24.1.13

Οι ζαριές του Αλέξη…


Ο κ. Τσίπρας δεν πρόκειται να σκίσει την δανειακή σύμβαση. Το δήλωσε στους φίλους μας τους Αμερικάνους.
Διότι οι Αμερικάνοι δεν είναι πλέον «φονιάδες των λαών», όπως υποστήριζε πριν από χρόνια η ελληνική αριστερά.


Οι Αμερικάνοι είναι καλύτεροι από τους Ευρωπαίους και τα έργα της FED θαυμαστά. Χαίρε Ομπάμα, χαίρε! Οι νοικοκυραίοι σε χαιρετούν...

Κάτι κουρασμένα ανταρτόπουλα….


Ιδού ο άνθρωπος που απειλεί να ρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά και που οδηγεί εδώ και μέρες τις κινητοποιήσεις στο Μετρό στα άκρα. 

 
Είναι ο οργισμένος 64χρονος συνδικαλιστής από το Κερατσίνι, που υπήρξε υποψήφιος με τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Β' εκλογική περιφέρεια Αθηνών, αν και για χρόνια ήταν συνδικαλιστής «ταγμένος» στην ΠΑΣΚΕ.

Η απότομη ενηλικίωση του Σύριζα.


Η ενηλικίωση ενός κόμματος είναι πολύ μεγάλο πράγμα. Ειδικά αν το κόμμα αυτό προέρχεται από την Αριστερά, η οποία ιστορικά είχε την ιδεολογική κυριαρχία στη χώρα. 


Η «βίαιη», κατά Δραγασάκη, ωρίμανση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι άξια χλευασμού. Αντιθέτως. Αποτελεί μέρος της ενηλικίωσης της κοινωνίας που μέχρι τώρα νεφελοβατούσε σε ιδεολογήματα για ανάπτυξη διά της κατανάλωσης χωρίς οργάνωση και παραγωγή, για συνωμοσίες που μας πήγαν στο ΔΝΤ κι άλλες παλαβομάρες που μας είχαν συνηθίσει στελέχη αυτού του χώρου.

Ο μπούλης απειλεί με πυρηνικά!


Όλοι ξέρουμε τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, τον λάγνο 29χρονο Kim Jong-un, που με την ακαταμάχητη ομορφιά του, το στρογγυλό του πρόσωπο, την αγορίστικη γοητεία και το δυνατό και ρωμαλέο του σώμα, που είχε ψηφιστεί ως ο πιο σέξι άνδρας του πλανήτη  !!!!

 
Τώρα, ο αρρενωπός αυτός Ασιάτης ηγέτης επανέρχεται, και απειλεί ευθέως τον «μεγάλο σατανά», δηλαδή  τις ΗΠΑ!
Και μάλιστα σε μια εποχή που ακόμη και ο άλλος σέξι αριστερός επαναστάτης, ο δικός μας Αλέξης, φαίνεται να τα βρίσκει με τους Αμερικανούς «φονιάδες των λαών».

Απεταξάμην τις Ρόζες και τους μπαχαλάκηδες….


Πολύ μεγάλη κουβέντα γίνεται τελευταία για την «βελούδινη» μεταλλαγή του σέξι Αλέξη μπροστά στα μάτια μας.
Όπως πιστεύουν οι περισσότεροι, οσμιζόμενος την προοπτική ανάληψης της εξουσίας, ο Αλέξης προσπαθεί να απεμπολήσει το «ριζοσπαστικό» κομμάτι του Σύριζα, να αποκηρύξει την «επαναστατική ρητορική», και να μεταλλάξει το κόμμα του σε ένα νέο Πασόκ.

 
Όσο για τον ίδιο, αν και στερείται της αύρας, του κοσμοπολιτισμού, αλλά και της ευρυμάθειας του Ανδρέα, εν τούτοις κάνει φιλότιμες προσπάθειες να τον μιμηθεί.
Οι ενδείξεις για αυτήν την μεταστροφή είναι πολλές, και να μη ξεχνάμε άλλωστε ο μέσος Πασόκος σήμερα βρίσκει καταφύγιο στις λαϊκίστικες κορώνες του Τσίπρα, οραματιζόμενος ένα νέο ντου στον μπουλκουμέ, μέσα από τον αναχρονιστικό κρατισμό που πρεσβεύουν ο Αλέξης και η παρέα του.

Φάτε μάτια ψάρια....


Η κρίση που χτύπησε την Ελλάδα σαν λαίλαπα, και που μας γονάτισε οικονομικά, πέραν των πολλών αρνητικών συνεπειών της, έδωσε και την χαριστική βολή στο «αιώνιο» όνειρο των Ελλήνων για μια ακριβή … κούρσα.


Έτσι, τις τελευταίες δεκαετίες, όποιος πρόλαβε πρόλαβε, αλλά τώρα τα κεφάλια μέσα.
Οι νέες φορολογικές ρυθμίσεις απαγορεύουν ουσιαστικά δια ροπάλου την απόκτηση αυτοκινήτων επιδόσεων.

Αστειάκια με τον Χίτλερ….


Μια γνωστή από την αρχαιότητα μέθοδος για να εξορκίζουμε το κακό είναι να αστειευόμαστε για αυτό, και να το γελοιοποιούμε.

 
Αν και η περίπτωση του Αδόλφου Χίτλερ σίγουρα δεν προσφέρεται για αστειάκια, αυτό ακριβώς  έκανε ένας Γερμανός που έγραψε ένα κωμικό μυθιστόρημα τετρακοσίων σελίδων με θέμα τον Führer, και το οποίο ήδη έγινε μπέστ σέλερ στη χώρα του.

Το τελευταίο χαρτί!


Η απόφαση του πρωθυπουργού να συντονίσει τις αποκρατικοποιήσεις είναι το τελευταίο χαρτί που παίζει η κυβέρνηση στο όλο θέμα. Αν και τώρα με μια τρικομματική κυβέρνηση αριστερών αποχρώσεων δεν απαλλαγούμε από το αποτυχημένο κράτος επιχειρηματία δεν θα απαλλαγούμε ποτέ.
Και τότε όλα παίζονται. Ακόμη και η έξοδος από το ευρώ.


Ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνησή του έχει μόνο δύο χρόνια, μέχρι το 2015, για να δείξει ότι εννοεί αυτά που λέει για την συμμετοχή και του κράτους στην πληρωμή του χρέους και των δανεικών.