30.1.16

The Mercy Seat...

Nick Cave




Επιστολή, προς κενολόγους, αερολόγους, μπουρδολόγους και λοιπούς…



 Στο προσκήνιο, από τη μια, οι αγρότες και από την άλλη, οι πρόσφυγες.
Ο τρόπος που το σενάριο  εξελίσσεται, με πείθει, ολοένα και περισσότερο,  πως όλα, τα πάντα, ότι σκατά και να μας έρθουν, στο μυαλό, ανάκατα σε ένα καζάνι βρίσκονται… Λησμονώντας, φυσικά, ότι πίσω και  από τα δυο ζητήματα, υπάρχουν και άνθρωποι…




Οι αμετροεπείς ηλίθιοι, προφανές είναι, ότι θα την πατούσανε.
Γιατί ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο……
Γιατί ο ψεύτης βοσκός τρεις και η αγιά τριάδα..
Και πάει λέγοντας. Ήταν δεδομένο…

Βρυκόλακες πριν την Αυγή…



Εδώ και αρκετά χρόνια υπάρχει ένας ιδιότυπος διχασμός στην Ελληνική κοινωνία, ο οποίος πλέον τείνει να εξελιχτεί σε ανοικτή εχθρότητα. Η ουσία είναι ότι στο μέλλον ενδέχεται να χτιστούν καριέρες και διδακτορικά σχετικά με τον διχασμό της κοινωνίας και τη λυσσώδη αντίδραση σε ορισμένα σύμβολα του υπόλοιπου ελεύθερου κόσμου, τα οποία υπάρχουν σε ΟΛΕΣ τις χώρες του πλανήτη και ότι εκεί που ΔΕΝ υπάρχουν ή δεν υπάρχουν σε ικανούς αριθμούς, είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας.




Οι οργίλες και σε πολλές φορές ακατάληπτες απαντήσεις μέσα από συνεχή… κρωξίματα μας δίνουν την εικόνα μιας κοινωνίας που αν μη τι άλλο δεν ξέρει τι θέλει, δεν ξέρει που ανήκει, και απορεί κάθε εχέφρων άνθρωπος με τα τόσα σύνδρομα μετεφηβικής παλινδρόμησης που συνοδεύουν τις κατά τα άλλα υπαρκτές τραγωδίες που βλέπουμε γύρω μας. Οι οποίες όμως συνεχίζονται, επαναλαμβάνονται και βαθύνονται ένεκα της αλλοπρόσαλλης αντιμετώπισης της πραγματικότητας….

Μπλόκα, γιούργια και κοπάνα: ο Άκης μέσα της…



Προχτές ένας συνδικαλιστής αγροτοπατέρας δήλωσε το σύνηθες νόστιμο, που πίσω του κρύβει όλο τον ξύλινο Τσοχατζοπουλισμό μέσα μας: «Αποφασίσαμε την περαιτέρω κλιμάκωση των αγωνιστικών μας κινητοποιήσεων, με νέες μορφές πάλης». Κρατήστε το ως κλασική συμπτωματολογία της άρρωστης κοινωνίας μας.



Η Μεταπολίτευση ΚΑΙ ως ευκαιρία ανωμαλίας
Σαράντα χρόνια Μεταπολίτευσης, μας χάρισαν μεγάλες επιτυχίες και μεγάλα ατυχήματα. Ενόσω ο Καραμανλής και ο Σημίτης πάσχιζαν να παραχώσουν την Ελλάδα στα μεγάλα διεθνή σαλόνια (ΕΟΚ και ΟΝΕ), ώστε να βρει μια καλύτερη τύχη, από το πλάι και άλλα πλάνα ήταν σε εξέλιξη...


Όμηροι της ασυδοσίας και της ανομίας…



Πολλοί άνθρωποι που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην επαρχία αποφάσισαν να αναβάλλουν δουλειές, κανονισμένες από καιρό. Άλλοι τις ματαιώνουν. Και οι περισσότεροι επιμένουν να ταλαιπωρούνται, για να μπορούν απλά να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.
Και αυτό συμβαίνει εξ αιτίας των αγροτών.




 Όχι εξ αιτίας των πολιτικών, ούτε εξ αιτίας των ξένων. 
Δεν υπάρχει λόγος να εξετάσουμε τα αιτήματα των αγροτών για να το υποστηρίξουμε αυτό. Εδώ και δεκαετίες, στην Ελλάδα το ιδιωτικό έχει γίνει δημόσιο και το δημόσιο, ιδιωτικό. Και για αυτό, υπάρχουν ένα σωρό αιτίες…

 

Ο μεταναστευτικός εφιάλτης έχει μία και μόνη υπογραφή: “Αλέξης”!



Πριν διαβάσουν το κείμενο ορισμένοι, βλέποντας μόνον τον τίτλο, είναι βέβαιο ότι θα αναρωτηθούν: Καλά, ο Τσίπρας φταίει για πολλά, αλλά φταίει για τον πόλεμο στη Συρία; Ο Τσίπρας φταίει για τους εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες που φτάνουν στα νησιά, ο Τσίπρας φταίει για τον κίνδυνο να μας πετάξουν εκτός συνθήκης Σένγκεν; Η απάντηση είναι ναι!




Ο πόλεμος στη Συρία ξεκίνησε το 2011! Πριν περίπου πέντε χρόνια. Από τότε μέχρι το 2015 που έσκασε η μεταναστευτική βόμβα,  μεσολάβησαν τρία (σημαντικά) γεγονότα:
Γεγονός πρώτο, η δημιουργία του φράχτη στον Έβρο που περιόρισε τις μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα, κατά 99%!
Γεγονός δεύτερο, η ανάληψη του χαρτοφυλακίου Μετανάστευσης και Ασφάλειας από Έλληνα Επίτροπο.
Γεγονός τρίτο, και σημαντικότερο, η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, που σηματοδότησε την στροφή στην μεταναστευτική πολιτική της χώρας.