24.5.14

Lullaby...

The Cure...



Η αριστερή ιδεολογία κατέστρεψε τη χώρα!



Είδα το προεκλογικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ στην τηλεόραση με κεντρικό σύνθημα «Για πρώτη φορά Αριστερά», και κυρίως θέμα το ότι η Αριστερά δεν κυβέρνησε ποτέ την Ελλάδα, και αναρωτήθηκα μέχρι ποιον βαθμό μπορεί οι αυταπάτες να υπερτερούν της λογικής.



Συγγνώμη, αλλά ιδεολογικά μόνον η Αριστερά κυβέρνησε τη χώρα από τη Μεταπολίτευση και μετά.
Ο λόγος για τον οποίο η χώρα κατέρρευσε οικονομικά και κοινωνικά δεν είναι γιατί η Ελλάδα είχε μια φιλελεύθερη πολιτική, ούτε γιατί ήταν το... προπύργιο του καπιταλισμού.
Ο λόγος της κατάρρευσης δεν είναι άλλος από το ότι ήταν η τελευταία σοβιετική οικονομία της Ευρώπης.


Να τα βάζουμε σε μια σειρά…



Η κρίση έχει αλλάξει τα πάντα στην ζωή μας.
Έχει αλλάξει την Ελλάδα που ξέραμε, και που δυστυχώς βασίζονταν σε δανεικά, ζώντας μια κάλπικη και τεχνητή ευημερία.



Από κει και πέρα, αντικρίσαμε την άβυσσο, πλην όμως καταφέραμε να σταθούμε όρθιοι (έστω τρεκλίζοντας) χάρη στο γεγονός ότι δεν ακούσαμε τις σειρήνες του λαϊκισμού, και όλους όσοι ονειρεύονταν καταστάσεις Βενεζουέλας, για να μη πω Αλβανίας του Χότζα.

Χριστίνα Ταχιάου. Αξίζει τη ψήφο μας…



 Για όλους τους «ποταμίσιους» φίλους, συστήνουμε ανεπιφύλακτα τη Σαλονικιά δημοσιογράφο, και πάνω απ όλα άνθρωπο, Χριστίνα Ταχιάου.
Μια γυναίκα που πραγματικά αξίζει να μας εκπροσωπεί στην ευρωβουλή.




Η Χριστίνα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, τελείωσε την Νομική Σχολή του ΑΠΘ, ενώ παράλληλα εργαζόταν σε όλη τη διάρκεια των σπουδών της…



Μόσχα καλεί … Ζαρούλια!



Μολονότι γεγονός μεγάλης διεθνούς ολκής δεν έτυχε στη χώρα μας ανάλογης προβολής.
Δεν διάβασαν οι δημοσιογράφοι την ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής ή το έθαψαν, κατ’ εντολή της Μέρκελ, των μασόνων, των Εβραίων, των Οστρογότθων κ.λπ;




Ο κ. Ηλίας Κασιδιάρης πάντως το ανακοίνωσε, περιχαρής, στο διακαναλικό παραλήρημά του, κάνοντας λόγο για τεράστια διεθνή επιτυχία του μορφώματός του. Λοιπόν: κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής, αποτελούμενο από την κ. Ελένη Ζαρούλια και τον κ. Αρτέμη Ματθαιόπουλο επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα τη Μόσχα, όπου είχε «εκτεταμένες επαφές με Ρώσους πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες».

Εκλογές 2014: Μερικές σκόρπιες σκέψεις (Δεύτερος γύρος, δεύτερο μέρος)



Είχα υποσχεθεί την προηγούμενη εβδομάδα εδώ ότι θα έγραφα μερικά πράγματα περί εθνικών εκλογών μπας και βοηθήσω ορισμένους να πάψουν να ανακυκλώνουν απίθανα πράγματα.




Ωστόσο αυτό θα είναι ένα μόνο μέρος του παρόντος άρθρου.
Και αυτό θα έχει τη μορφή πολλών σε ένα καθώς για άλλη μια φορά η επικαιρότητα μου έδωσε άπειρα ερεθίσματα να γράψω αλλά ελάχιστο χρόνο να το κάνω για το καθένα χωριστά.
Χωρίς πολλά – πολλά περνάω στα παρασυνθήματα:


Ακολουθεί σεξιστική διαφήμιση…



Για να είμαι ειλικρινής, εγώ το έχω ξανακάνει.
Πολλές, πάρα πολλές Κυριακές, ακόμη και την προηγούμενη.
Και όχι πάντα με ενθουσιασμό.




Τις περισσότερες φορές το έκανα λίγο άκεφα, σαν από υποχρέωση και χωρίς να περιμένω τίποτα αφού κανένας τους δεν με ενέπνεε.
Ωστόσο πάντοτε με νίκαγε η πεποίθηση ότι είναι βαρετό να κάνεις μόνος σου παιχνίδι, η πίστη πως την επομένη φορά μπορεί να είναι καλύτερα, ότι στο τέλος μπορεί να βγει απ’ όλο αυτό κάτι παραπάνω από μιας Κυριακής χαρά και μιας Δευτέρας λύπη.
Αλλά άνθρακες ο θησαυρός…