25.2.15

Iguazu...

Lisa Gerrard




Εμείς, οι προδότες…



Πέντε χρόνια… Για πέντε χρόνια εμείς ήμασταν οι προδότες.
Οι νεοφιλελεύθεροι γερμανοτσολιάδες που γουστάραμε ο λαός να πεινάει.
Να χάνουν οι άνθρωποι τις δουλειές τους, να μένουν στο δρόμο, να αυτοκτονούν.




Εμείς ήμασταν οι νενέκοι που σκύψαμε το κεφάλι στους κακούς Ευρωπαίους.
Που υιοθετήσαμε το σκοτεινό σχέδιο της «Νέας Τάξης» εναντίον του υπέροχου και αδούλωτου ελληνικού λαού.
Γιατί τα κάναμε όλα αυτά; Μα επειδή μισούμε και το λαό και την Ελλάδα!
Πέρα φυσικά από τα οικονομικά οφέλη που αποκομίσαμε από όλο αυτό το αλισβερίσι με τους ξένους…

Καμιά δέσμευση για τις υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ!



Αποκαρδιωτική για όποιον Ελληνα τη διαβάσει είναι η λίστα των «μεταρρυθμιστικών μέτρων» που «οραματίζεται» η κυβέρνηση Τσίπρα κατά την ορολογία του Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος την έστειλε στον πρόεδρο της Ευρωομάδας Γερούν Ντάισελμπλουμ.



Καμία, κυριολεκτικά απολύτως καμία δέσμευση, συγκεκριμενοποιημένη χρονικά και ποσοτικά, δεν υπάρχει στη λίστα αυτή για την υλοποίηση έστω και μίας μόνο από τις προεκλογικές υποσχέσεις του πρωθυπουργού που συμπεριλαμβάνονται στο εντελώς αστικό πλαίσιο των εξαγγελιών του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, πριν από πέντε μήνες και κάτι μέρες!

Και τώρα τι κάνουμε χωρίς βαρβάρους;



H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει και πολλά καλά. Η στροφή στο ρεαλισμό, όπως βαφτίστηκε η κωλοτούμπα, αυτός ο έντιμος συμβιβασμός δηλαδή, είναι αλήθεια ότι γλίτωσε την Ελλάδα από πολύ χειρότερες καταστάσεις.
Τουλάχιστον προσωρινά οι ακραίες φωνές, το λόμπι της δραχμής και οι τζάμπα μάγκες της Αριστεράς του Κολωνακίου με τις περιουσίες έχουν σιωπήσει.




Η χώρα παραμένει ευρωπαϊκή, δεν έχει καταρρεύσει, δεν διαλύθηκαν οι τράπεζες.
Αλλά όπως είπαμε, αυτό έγινε με πολύ βαρύ τίμημα και είναι προσωρινό.
Όμως, η συμφωνία που έκλεισε και όλη η διαπραγματευτική διαδικασία του τελευταίου μήνα, ίσως έκανε κι ένα άλλο πολύ μεγάλο καλό.
Τέλειωσε αυτό το νοσηρό κλίμα, ο εμφύλιος σπαραγμός μεταξύ «μνημονιακών – αντιμνημονιακών».
Δεν υπάρχει πια αυτός ο διαχωρισμός των Ελλήνων αφού και ο ΣΥΡΙΖΑ προσχώρησε στις τάξεις… του μνημονίου…

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Σπηλιά του Πλάτωνα…



Ο μύθος του Πλάτωνα για τη σπηλιά είναι λίγο-πολύ γνωστός.
Ο μύθος αυτός διηγείται πως σε ένα σπήλαιο, κάτω από τη γη, βρίσκονται μερικοί άνθρωποι αλυσοδεμένοι με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορούν να δουν μόνο τον απέναντί τους τοίχο.
Δεν μπορούν να κοιτάξουν ούτε πίσω, ούτε δεξιά, ούτε αριστερά.
Πίσω τους ωστόσο είναι αναμμένη μια φωτιά.
Έτσι οτιδήποτε εκδηλώνεται πίσω από την πλάτη τους αναπαριστάνεται ως σκιά στον απέναντι τους τοίχο.



Επειδή οι άνθρωποι αυτοί σε ολόκληρη τη ζωή τους τα μόνα πράγματα που έχουν δει είναι οι σκιές των πραγμάτων, έχουν την εντύπωση ότι οι σκιές που βλέπουν πάνω στον τοίχο είναι τα ίδια τα πράγματα.
Εάν όμως ένας δεσμώτης, κάποιος από τους αλυσοδεμένους ανθρώπους του σπηλαίου κατορθώσει να ελευθερωθεί, να βγει από τη σπηλιά και να ανέβει πάνω στη γη και, κάτω από το φως του ήλιου πλέον, δει τα πράγματα, θα καταλάβει την πλάνη στην οποία ζούσε όσο ήταν μέσα στη σπηλιά. Θα αντιληφθεί τότε ότι οι σύντροφοι του, που εξακολουθούν να βρίσκονται αλυσοδεμένοι στο σπήλαιο, ακόμη ζουν βυθισμένοι μέσα στις ψευδαισθήσεις...


Λενινιστές και Γερμανοτσολιάδες…



Ο κ. Τσίπρας βεβαιώνει Κινέζους και Cosco ότι οι επενδύσεις τους είναι καλοδεχούμενες.
Ο κ. Βαρουφάκης βεβαιώνει τους Ευρωπαίους ότι συμφωνίες και συμφέρουσες ιδιωτικοποιήσεις θα προχωρήσουν.
Οι κ.κ. Δραγασάκης και Σταθάκης βεβαιώνουν βιομηχανικές Οργανώσεις για συνεργασία.



Την ίδια στιγμή όμως οι κ.κ. Λαφαζάνης, Δρίτσας, Σπίρτζης, Κουρουμπλής, Μπαλτάς καταργούν επενδύσεις και οτιδήποτε μη σοβιετικό προφανώς ως Λενινιστές ενάντια... στην (κατά την δική τους προπαγάνδα) νοοτροπία των Γερμανοτσολιάδων.
Και αυτό είναι το μόνο που απομένει στην αριστερή προπαγάνδα του 4% του ΣΥΡΙΖΑ για να βγάλουν και από τα ρούχα του το 80% του κόσμου που περιμένει (έστω και με σοβαρές επιφυλάξεις) την συνέχεια στο ελληνικό θρίλερ…
 

Το Placebo ΣΥΡΙΖΑ…


     Placebo (από το λατινικό απαρέμφατο placere: ευχαριστείν) είναι το ψευτοφάρμακο.
Π. χ. ένα χάπι χωρίς θεραπευτικές ουσίες, από ζάχαρη ή αλεύρι, που δίνεται σε ασθενείς συνήθως για πειραματικούς σκοπούς.




Το περίεργο είναι πως τα ψευτοφάρμακα αυτά έχουν αποτέλεσμα!
Στην μελέτη τους «Το φαινόμενο Placebo» («Ψυχιατρική», 19.2 – 2008) οι πανεπιστημιακοί Χρ. Ανδρέου και Β. Μποζίκας αναφέρουν πως πρόκειται για: «θεραπευτικό μέσο του οποίου η αποτελεσματικότητα είναι αναμφισβήτητη και ωστόσο παραγνωρισμένη, καθολική κι όμως δύσκολα ελεγχόμενη».
Και ουσιαστικά αποτελεί απόδειξη για το πόσο το σώμα επηρεάζεται από ψυχολογικές συνθήκες και εντυπώσεις…


Πράσινο φως από τον Αλέξη στις ιδιωτικοποιήσεις!



Κανονικά θα προχωρήσουν οι εν εξελίξει διαγωνισμοί του ΤΑΙΠΕΔ, όπως προκύπτει από τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης προς τους δανειστές που περιλαμβάνονται στη λίστα Βαρουφάκη.




Από το περιεχόμενο της επιστολής προκύπτει πως θα ολοκληρωθούν κανονικά οι ιδιωτικοποιήσεις στις οποίες είτε έχει υπογραφεί σύμβαση, είτε υπάρχει ανάδοχος – πλειοδότης, όπως συμβαίνει στην περίπτωση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, στο Ελληνικό και σε μικρότερους διαγωνισμούς όπως π.χ. στο ακίνητο Αφάντου της Ρόδου και τον Ιππόδρομο…