25.2.15

Πράσινο φως από τον Αλέξη στις ιδιωτικοποιήσεις!



Κανονικά θα προχωρήσουν οι εν εξελίξει διαγωνισμοί του ΤΑΙΠΕΔ, όπως προκύπτει από τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης προς τους δανειστές που περιλαμβάνονται στη λίστα Βαρουφάκη.




Από το περιεχόμενο της επιστολής προκύπτει πως θα ολοκληρωθούν κανονικά οι ιδιωτικοποιήσεις στις οποίες είτε έχει υπογραφεί σύμβαση, είτε υπάρχει ανάδοχος – πλειοδότης, όπως συμβαίνει στην περίπτωση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, στο Ελληνικό και σε μικρότερους διαγωνισμούς όπως π.χ. στο ακίνητο Αφάντου της Ρόδου και τον Ιππόδρομο…



Οι διαγωνισμοί που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, όπως συμβαίνει με την πώληση πλειοψηφικών ποσοστών του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, η επιστολή αναφέρει: «στην περίπτωση που ο διαγωνισμός έχει ξεκινήσει, η κυβέρνηση θα σεβαστεί τη διαδικασία, με βάση το νόμο».
Η κυβέρνηση υποστηρίζει, πάντως, πως “θα επανεξετάσει ιδιωτικοποιήσεις που δεν έχουν ξεκινήσει μέχρι σήμερα, με στόχο να βελτιώσει τους όρους και να μεγιστοποιήσει τα μακροπρόθεσμα οφέλη του δημοσίου, να αυξήσει τα έσοδα, να ενισχύσει τον ανταγωνισμό στις τοπικές οικονομίες, να προωθήσει την ανασυγκρότηση της εθνικής οικονομίας και να ενισχύσει τις μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης”.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου