18.5.14

This is not the end...

Fieldwork...



Το φάντασμα της Αργεντινής…



Με αυτή την έμφυτη σεμνότητα που τον διακρίνει (χάρη στην οποία τον αγαπήσαμε αμέσως μόλις τον γνωρίσαμε...), ο Αλέξης Τσίπρας διαπίστωσε τις προάλλες ότι «ένα φάντασμα πλανάται πάνω από την Ευρώπη» και ότι πρόκειται για τον ΣΥΡΙΖΑ (Τ-Λ/Λ-Τ), ο οποίος, παρακαλώ, απειλεί τον καπιταλισμό σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.



Ας αφήσουμε όμως τις φαντασιώσεις μιας ισχνής, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μειοψηφίας νεομπολσεβίκων, που δεν είχαν παραπάνω από 35 βουλευτές στο αποχωρούν Κοινοβούλιο.
Καλύτερα να στραφούμε στα συγκεκριμένα και τα απτά…


Σήμερα ψηφίζουμε! Θα αλλάξουμε κάτι ή θα μείνουμε στα ίδια;



Ο Μαρκ Τουαίην είχε γράψει κάποτε ότι «αν με το να ψηφίζουμε άλλαζε πραγματικά κάτι, τότε δε θα μας άφηναν να το κάνουμε».
Σίγουρα δε θα συμφωνήσω, αλλά πραγματικά αναρωτιέμαι πόσοι θα ήταν εκείνοι που σε τεχνοκρατικές και όχι σε εποχές άμεσης Δημοκρατίας, θα ήταν σε θέση να διαφωνήσουν σθεναρά.



Για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου: Δεν είμαι από εκείνους που πιστεύουν ότι η αποχή είναι πολιτική στάση. Και πραγματικά λυπάμαι που πολλοί, πάρα πολλοί, συμπολίτες μας φαίνονται αποφασισμένοι να απόσχουν, για ακόμα μια φορά, από τις αυτοδιοικητικές  εκλογές και ευρωεκλογές.

Τι είδαμε κι ακούσαμε την προεκλογική περίοδο...



 Ξεκινά την Κυριακή (σ.σ. σήμερα) το δεκαπενθήμερο της ψήφου.
Πρώτος γύρος αυτοδιοικητικών εκλογών, δεύτερος γύρος κι ευρωεκλογές την ερχόμενη εβδομάδα, μετά από μια περίοδο στην οποία οι πολίτες δεν γίναμε πιο σοφοί, απ’ όσα μας παρουσίασαν υποψήφιοι και κόμματα.



Τι είδαμε και τι ακούσαμε την
προεκλογική περίοδο;
Ας σταχυολογήσουμε τα σημαντικότερα…


Η μάχη των εκλογών σε πλήρη εξέλιξη…



Η ώρα της κρίσης για τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών έφτασε.
Οι υποψήφιοι πολλοί, οι καταγγελίες για τις απερχόμενες διοικήσεις και οι δεσμεύσεις για την επόμενη πενταετία ακόμα περισσότερες.




Η μάχη, τουλάχιστον αυτή για την ανάδειξη των 13 νέων Περιφερειαρχών, θα είναι ακραιφνώς πολιτική, με τα κόμματα να περιμένουν με αγωνία να εξαγάγουν τα συμπεράσματά τους και να ανανεώνουν το ραντεβού τους για την άλλη Κυριακή (εκτός απροόπτου για όλες τις περιφέρειες), όπου αναμφίβολα το ενδιαφέρον θα είναι ακόμα μεγαλύτερο.


Μην τους ψηφίσεις με τίποτα!



Μετά από «διαβούλευση» βαθυστόχαστης μπαροπαρέας αποφασίσαμε ποιοι υποψήφιοι δεν πρέπει να ψηφιστούν στις εκλογές.
Βρήκαμε δέκα ευδιάκριτες περιπτώσεις:



Δεν ψηφίζεις ποτέ άτομο που φωτογραφίζεται με παπάδες.
Είναι πονηρός και επικαλείται θρησκευτικές «αυθεντίες», θυσιάζοντας τη νοημοσύνη του κάθε ανεξάρτητου πνευματικά ψηφοφόρου για την αποδοχή ενός θρησκευόμενου.
Φαίνεται έντονα ρατσιστικό και αναμφίβολα υποτιμητικό…
  

Η σχιζοφρένεια των τριπλών εκλογών…



 «Ζουν ανάμεσα μας». Μιλάμε για σπάνιο είδος Νεοελλήνων. Δεν είναι υποψήφιοι, δεν τρέχουν για κάποιο κόμμα ή wannabe αιρετό, δεν είναι ούτε καν εκλογικοί αντιπρόσωποι ή μέλη εφορευτικής επιτροπής.



Θα ελεγχθούν για το αν φέρουν τον γενετικό κώδικα των Ελ, αφού πρώτα παρουσιάσουν το δράμα τους στην Τατιάνα και στείλουν «πακέτο» στη Βίκυ για να βρουν όσους ελάχιστους βιώνουν το ίδιο «δράμα».