6.12.18

Τσίπρας: το «βαμπίρ» της Ελληνικής οικονομίας…


Ο Τσίπρας αποδείχθηκε το… «βαμπίρ» που ρουφά το αίμα της Ελληνικής οικονομίας με κάθε τρόπο: Με υπέρ-φορολόγηση, με ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους – που δεν πληρώνει και τις περνά κατευθείαν στο χρέος - με ματαίωση των μεταρρυθμίσεων και με γενικό ξεσάλωμα των «κομματικών στρατών» στους συμβασιούχους και στις ΔΕΚΟ...





Αν αυτά σας φαίνονται υπερβολικά, ήλθε η ο ΟΟΣΑ και ξεσκέπασε μιαν αληθινή «ταινία τρόμου» για τα τελευταία χρόνια.
Σε διπλή σύγκριση μάλιστα: Με το τι συνέβη επί Τσίπρα, τι συνέβη με τις δύο προηγούμενες κυβερνήσεις και τι συνέβαινε, τις ίδιες χρονικές περιόδους, στις υπόλοιπες χώρες μέλη του οργανισμού.
Αληθινή «ταινία φρίκης»…
Με «βαμπίρ», λυκάνθρωπους και αληθινό πάρτι των «απέθαντων» και των κολασμένων του κρατισμού


Κάτω από τα κίτρινα γιλέκα…


Και, ναι, μετά από τρεις εβδομάδες ταραχών, ο Εμμανουέλ Μακρόν ενέδωσε στην ασφυκτική πίεση και απέσυρε τα σχεδιαζόμενα φορολογικά βάρη.
Οι χειρότερες ταραχές στο Παρίσι μετά από εκείνες του 2005 ξέσπασαν με αφορμή την επιβολή ενός πρόσθετου τέλους, που σκοπό είχε να απομακρύνει τους πολίτες από τα αυτοκίνητά τους, για λόγους κλιματικής αλλαγής μα και μείωσης των εισαγωγών πετρελαιοειδών.


 

Η «κωλοτούμπα» Μακρόν απογοήτευσε όσους Ευρωπαίους βλέπουν το αύριο σαν ολοκλήρωση των κεντρικών σχεδιασμών του σήμερα. Είδαν στην υποχώρηση του Γάλλου προέδρου μια νέα νίκη των λαϊκιστών, των εχθρών όσων συνθέτουν την -κατ’ αυτούς- ασταμάτητη ανθρώπινη πρόοδο. Δεν αναλογίστηκαν βέβαια την προχειρότητα με την οποία χειρίστηκε το θέμα η κυβέρνηση, όταν επέλεξε την εύκολη και γρήγορη οδό της έμμεσης φορολογίας, αντί για τη σταδιακή εφαρμογή μιας δέσμης μέτρων υπέρ της ηλεκτροκίνησης, που ταυτόχρονα θα προφύλασσε τους κατοίκους των αγροτικών περιοχών από τις αρνητικές συνέπειες της όλης πολιτικής…


Όχι άλλο κάρβουνο ρε συ Αλέξη…


Ό,τι πιάνει ο Τσίπρας γίνεται «κάρβουνο». Ό,τι εξαγγέλλει, ανατρέπεται και γελοιοποιείται
Πριν λίγες βδομάδες κόμπαζε ότι θα καταδικάσει την αντιπολίτευση «στο μαρτύριο της σταγόνας»!
Τι ήθελε να πει ο «ποιητής»; Ότι θα καταθέτει κάθε μέρα ένα «φιλολαϊκό» νομοσχέδιο, με το οποίο ο λαός θα «ωφελείται» (και θα «δοξάζει» τον Τσίπρα), ενώ η ΝΔ θα είναι υποχρεωμένη είτε να το ψηφίζει κι αυτή συρόμενη από πίσω του, είτε να το καταψηφίζει και να «εκτίθεται».





Λίγο αργότερα η κυβέρνηση υποστήριξε ότι την τελευταία χρονιά έχουμε «ρεκόρ ξένων επενδύσεων»…
Και αμέσως μετά, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε θριαμβευτικά στη Βουλή ότι συνέλαβε τον «μεγαλο-τοκογλύφο» Ριχάρδο, και τον έκλεισε φυλακή, γιατί η κυβέρνησή του, λέει, χτυπάει όχι τους «κακόμοιρους μικροκλέφτες», αλλά τους εγκληματίες με τα «λευκά κολάρα», δηλαδή του μεγαλο-καταχραστές. (Ενώ η ΝΔ, υποτίθεται, κυνηγούσε μόνο τους μικροαπατεώνες…)
Αυτά έλεγαν και χαίρονταν και καμάρωναν όλοι…
Κι ύστερα ξύπνησαν
Πολύ άσχημα!