1.2.15

Wild is the wind...

David Bowie




Να τι έγινε προχθές… και να τι θα γίνει σε λίγο.



Λοιπόν να σας πω εγώ τι έγινε σήμερα και εχθές.
Ο Βαρουφάκης χειρίστηκε την συνάντηση με τον Ολλανδό σαν δωδεκάχρονος. Στην δήλωση του ξεκάθαρα είπε ότι σταματά κάθε διαπραγμάτευση με την Τρόικα και την "απέλυσε" (τελεσίγραφο που απλά ΔΕΝ λέγεται σε closing statements - και δη από πολιτικό ξεβράκωτης χώρας).



Ο εκνευρισμένος Ολλανδός όπως έφευγε του είπε κάτι σε "η Ελλάδα μόλις αυτοκτόνησε", και φεύγοντας από εκεί άρχισαν τα τηλέφωνα στον Τσίπρα.
Ο Βαρουφάκης συνειδητοποίησε γρήγορα τι είπε, και μετά στην συνέντευξη του BBC άρχισε τα "χαθήκαμε στην μετάφραση" και λοιπές αηδίες για να μαζέψει τα πράγματα όπως-όπως.
Μάλιστα έδωσε ρεσιτάλ φίλο-γερμανισμού αναφέροντας ότι κάποια στιγμή στο παρελθόν είχε γράψει και άρθρο όπου διατείνονταν ότι οι Γερμανοί πρέπει να ηγηθούν της Ευρώπης (sic)…

Προς Νεοδημοκράτες: Χαλαρώστε…



Προσωπικά ποτέ δεν ασχολήθηκα με τα εσωκομματικά της ΝΔ, ούτε κανενός άλλου κόμματος (και δη εξουσίας), αφού πάγια πεποίθησή μου, από έφηβος ακόμη, είναι ότι η διαχρονική οπισθοδρομικότητα  της Ελλάδας οφείλεται στη κομματοκρατία, και στον κομματικό νεποτισμό.



Η πολιτική μου αρέσει, την σπούδασα, την παρακολουθώ, αλλά απ έξω, και σε γενικό θεωρητικό κριτικό επίπεδο… ποτέ μικροκομματικό.
Άρα μακριά από εμένα οποιαδήποτε διασύνδεση ή ταύτιση με τη «γαλάζια γλίτσα»...


Ο,τι να'ναι…



Με τίτλο «Ο,τι να'ναι» η γνωστή συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου καταγράφει την πολιτική επικαιρότητα και περιγράφει τις πρώτες ημέρες της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.



Το άρθρο της είναι από το athensvoice:
Δανείζομαι τον τίτλο από μια ραδιοφωνική εκπομπή που με κάνει να γελάω κάθε πρωί.
Την έχω ανάγκη αυτή την εκπομπή: τα τελευταία χρόνια γελάω όλο και σπανιότερα, ενώ όλο και συχνότερα με καταλαμβάνει κλαυσίγελος. Λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, μιλάω με φίλους και γνωστούς (ζήτω τα πακέτα των δωρεάν υπεραστικών κλήσεων) – με πολλούς φίλους και πολλούς γνωστούς. 


Πήρε μπρος το «ελληνόμετρο»…



Επειδή τις τελευταίες ημέρες διαβάζω διάφορα αγαπησιάρικα, να μην γίνεται κριτική στην κυβέρνηση, να ευχηθούμε να επιτύχει τους στόχους της κλπ, θα μου επιτρέψετε δύο παρατηρήσεις.



Παρατήρηση πρώτη.
Από τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015 εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας ένα σαφές πολιτικό σχέδιο. Κάποιοι συμφωνούν, κάποιοι διαφωνούμε.
Όλοι έχουμε υποχρέωση, ως πολίτες, να διατυπώσουμε τη γνώμη μας.
Με ευπρέπεια, χωρίς ηθικολογίες και δίκη προθέσεων, με επιχειρήματα...

Ο Σύριζα αλλάζει και τις γεωστρατηγικές ισορροπίες.



Από τη πρώτη μέρα που εξελέγη το τσίρκο αυτό που ψηφίσαμε για κυβέρνηση, έχω βαρεθεί να διαβάζω στον ισραηλινό (ηλεκτρονικό) τύπο για τις ανησυχίες των Ισραηλινών σε σχέση με το μέλλον των σχέσεών μας.




Σχέσεις τις οποίες οικοδόμησε η προηγούμενη κυβέρνηση, και που στη παρούσα γεωστρατηγική και όχι μόνο συγκυρία ευνοούν τα μάλλα τη χώρα μας.
Ειδικά στο στρατιωτικό πεδίο, όπου η αντιπαράθεσή μας με τη φίλη και γείτονα Τουρκία είναι διαχρονική και κανείς ποτέ δεν ξέρει τι μας ξημερώνει αύριο…

Το ρήγμα της Ανατολίας…



Επεισόδιο Α΄ (γνωστό από τα μαθητικά θρανία ως Ορλωφικά).
Το επεισόδιο διαδραματίζεται το 1770 και πρωταγωνιστούν η Μεγάλη Αικατερίνη, οι αδελφοί Ορλώφ και Ελληνες της Πελοποννήσου.
Με την παρότρυνση των πρώτων οι δεύτεροι εξεγείρονται κατά των Οθωμανών όταν ο ρωσικός στόλος αποβιβάζει στρατεύματα στη νότια Πελοπόννησο.




Γίνονται μάχες στην Κορώνη, στο Ναυαρίνο, στην Τριπολιτσά – τα υπόλοιπα τοπωνύμια παραλείπονται χάριν οικονομίας.
Η εξέγερση καταστέλλεται.
Οι κάτοικοι του Αιγίου σφαγιάζονται και οι Σπέτσες ερημώνονται.
Διατάσσεται η γενική σφαγή όλων των Ελλήνων, την οποία αποτρέπει ο Οθωμανός ναύαρχος Χασάν Τζεϊσαρλή με το περίφημο: «Εάν φονευθώσι όλοι οι Ελληνες ποιος θα πληρώνει το χαράτσι».
Η λεηλασία της Πελοποννήσου από τους Αλβανούς διαρκεί εννέα χρόνια (χρόνος αμελητέος εάν αναλογισθούμε την αιωνιότητα του ελληνισμού)…

Οι προδότες του φραπέ…



Πέντε χρόνια σχεδόν έχω τη «Μαργαρίτα». Έγινα γνωστός όταν έγραψα ότι το πρόβλημα της Ελλάδα είναι ο λαός της.
Από τότε δεν άλλαξε σχεδόν τίποτα.
Προχθές οι Έλληνες ανέβασαν μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, του κόμματος που προσπάθησε με συνέπεια και τελικά τα κατάφερε να πείσει ότι το μνημόνιο έφερε την κρίση και όχι η κρίση το μνημόνιο.



Δεν πρόκειται για δυο Ελλάδες.
Πρόκειται για τα 9/10 και το 1/10.
Ναι ένα 10% είναι οι θιασώτες του ορθολογισμού στη χώρα αυτή και αυτό αποτυπώθηκε και σε αυτές τις εκλογές…