1.2.15

Προς Νεοδημοκράτες: Χαλαρώστε…



Προσωπικά ποτέ δεν ασχολήθηκα με τα εσωκομματικά της ΝΔ, ούτε κανενός άλλου κόμματος (και δη εξουσίας), αφού πάγια πεποίθησή μου, από έφηβος ακόμη, είναι ότι η διαχρονική οπισθοδρομικότητα  της Ελλάδας οφείλεται στη κομματοκρατία, και στον κομματικό νεποτισμό.



Η πολιτική μου αρέσει, την σπούδασα, την παρακολουθώ, αλλά απ έξω, και σε γενικό θεωρητικό κριτικό επίπεδο… ποτέ μικροκομματικό.
Άρα μακριά από εμένα οποιαδήποτε διασύνδεση ή ταύτιση με τη «γαλάζια γλίτσα»...



Από κει και πέρα, τα τελευταία πέντε  χρόνια της σκληρής κρίσης που μας γονάτισε, δηλώνω ενθουσιώδης σαμαρικός.
Διότι τον Σαμαρά τον θεωρώ τουλάχιστον 10 κλικ πάνω από τον όποιο αμέσως επόμενο σωτήρα.
Και αναγκαστικά, εμμέσως και εξ αντανακλάσεως, στηρίζοντας τον Σαμαρά στηρίζω και τη ΝΔ.
Που ως κόμμα εξουσίας αποτελεί το όχημα του συγκεκριμένου προκειμένου να γίνει πρωθυπουργός. Αλλιώς, από κει παν κι άλλοι.
Και ο Ιησούς ο ίδιος να κάνει κόμμα, δεν έχει καμιά τύχη, ενώ ακόμη κι εμένα τον άσχετο και άσημο να κάνουν αρχηγό της ΝΔ, νομοτελειακά κάποτε θα … πρωθυπουργεύσω (λέμε τώρα).
Έτσι είναι τα πολιτικά πράγματα στην Ελλάδα, και δύσκολα θα αλλάξουν.
Έχοντας πει τα παραπάνω, έρχομαι στο μεγάλο σάλο που βλέπω να εκτυλίσσεται τη τελευταία εβδομάδα στα κομματικά γραφεία της ΝΔ, με αλληλοκαρφώματα, με συκοφαντίες, με απειλές, με ύβρεις, με σαμποτάζ, κλπ εξαιτίας της ήττας του  κόμματος στις τελευταίες εκλογές.
Ο κάθε μεγαλόσχημος ή μη παραγοντίσκος έχει άποψη, και ο καθένας προτείνει την δική του λύση για την επόμενη μέρα συνήθως εκθειάζοντας κάποιον δικό του υποψήφιο από τον οποίο προφανώς εξαρτάται επαγγελματικά, αλλά και ως κομματικός- πολιτικός παράγοντας.
Έτσι, άλλος θέλει τον Καραμανλή, άλλος τη Ντόρα, άλλος τον Παπαμιμίκο, άλλος τον Βορίδη, και άλλος τον… Χατζηνικολάου!!!!
Με κοινή συνισταμένη των επιχειρημάτων τους ότι ο Σαμαράς έχασε και άρα πρέπει να φύγει.
Αυτού του είδους οι λύκοι υπήρχαν μέσα στη ΝΔ όλα τα τελευταία χρόνια, ροκανίζοντας τη καρέκλα του Σαμαρά, και απλά τώρα βρήκαν αφορμή για να ξεσαλώσουν δημόσια.
Όλοι φαντάζομαι γνώριζαν πως πέραν της τρόικας, του ΔΝΤ, του Σόιμπλε, και πέραν του Μπένυ, του κυρ Φώτη, του Τσίπρα, ο Σαμαράς είχε να αντιμετωπίσει καθημερινά και τους εσωκομματικούς σαμποτέρ, αφού η δική του ομάδα θεωρείται ακόμη μειοψηφία ή και ξένο σώμα στη ΝΔ. Πολανικούς τους ανεβάζουν, πολανικούς τους κατεβάζουν.
Ακόμη και οι μητσοτακικοί, που όμως παραλείπουν τεχνηέντως να πουν ότι ο δικός τους ήρθε με μεταγραφή στη ΝΔ το 1977 (νομίζω) χάρη στη πρόσκληση του Καραμανλή (του κανονικού) τον οποίο ως « Φιλελεύθερος» τότε,  ο Επίτιμος «έλουζε» κανονικά και συστηματικά.
Τέλος πάντως αυτά δεν έχουν πλέον καμία σημασία.
Όταν χρειάστηκε (το 2009) ο λαός και η βάση της ΝΔ έκαναν τη σωστή επιλογή.
Στο δια ταύτα τώρα. Όχι ότι με πέφτει λόγος αλλά ρε παιδιά ΔΕΝ έγινε δα και καμιά πανωλεθρία.
Μη τρελαίνεστε και μη λέτε αρλούμπες για χάρη μικροκομματικών συμφερόντων.
Η ΝΔ έχασε, αλλά συγκριτικά με το 2012 έχασε μόλις ένα 1.6% των ψηφοφόρων της.
Και αυτό μέσα σε δυόμιση χρόνια τρέλας, όπου ως κυβέρνηση αυστηρής λιτότητας έκανε τα πάντα προκειμένου να κάνει εχθρό τον λαό μπας και σωθούμε οικονομικά σε κάποια τέρμινα από τώρα.
Και όμως, παρά την σκληρή ανάλγητη πολιτική που άσκησε, η διαφορά με την οποία έχασε, θα πρέπει να διδάσκεται στις σχολές πολιτικών επιστημών ως παράδοξο.
Διότι έτσι είναι.
Διότι κάθε μα κάθε κυβέρνηση, ακόμη και σε εποχές ανώδυνες, είθισται να έχει μια φθορά της τάξης του 4-5% μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης θητείας της.
Έτσι είναι τα πράγματα. Καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να κρατήσει τη δύναμη της όταν έχει να ασκήσει πραγματική εξουσία, και άρα απογοητεύει κατηγορίες ολόκληρες υποστηρικτών της.
Θυμηθείτε τη διαφορά στα ποσοστά του Πασόκ, μεταξύ 1981 και 1985, και μάλιστα σε εποχές ανώδυνες και «παχέων αγελάδων».
Άρα τι μας τσαμπουνάτε ότι πρέπει να φύγει ο Σαμαράς και άλλα κουραφέξαλα;
Δεν βλέπετε ότι αν φύγει αυτός που ελκύει ψηφοφόρους από όλες τις παρατάξεις, η ΝΔ θα περιπέσει σε ανυποληψία και θα έχει τη τύχη του Πασόκ;
Ποιος θα τη σώσει; Ο Γιακουμάτος; Η Ράπτη; Ποιος;
Προς νεοδημοκράτες: Έχετε τη τύχη να έχετε ως αρχηγό έναν πανέξυπνο, δουλευταρά, μορφωμένο, και πάνω απ όλα χορτασμένο από λεφτά και οφίτσια Σαμαρά.
Που αρέσει σε πολλούς, ακόμη και σε μένα τον μέχρι πρότινος ανένταχτο Αριστερό.
Εκμεταλλευτείτε τον μπας και ξαναδείτε εξουσία.
Και αφήστε πίσω σας τα ιδιοτελή μικροκομματικά συμφέροντα και τις κομματικές ιδεοληψίες.
Ο εχθρός σήμερα (της Ελλάδας ολόκληρης) είναι αλλού. Δεν είναι στη Συγγρού.
Χαλαρώστε.
Αυτά…

Strange Attractor

ΥΓ-Είμαι σε θέση να ξέρω ότι στον δικό μου στενό οικογενειακό και φιλικό κύκλο, η ΝΔ πήρε τουλάχιστον 20 ψήφους από μη νεοδημοκράτες χάρη στον Σαμαρά. Τόσο το 2012 όσο και προχθές.
Την ίδια ώρα που αναμπάμ μπαμπαντάμ νεοδημοκράτες έσπευδαν να ψηφίσουν Καμένο, Ραχήλ, και Αν Ελ.
Άρα; 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου