12.11.14

Over the Hill...

Monika



Η χούντα στα μυαλά τους!



Τηλεόραση βλέπω μόνο κάθε Τρίτη και Τετάρτη βράδυ, όταν έχει Τσάμπιονς Λιγκ. Η Δευτέρα αποτελεί εξαίρεση, καθώς έχει δύο πολιτικές, ας το πούμε έτσι, εκπομπές.




Χτες το βράδυ, όταν βαρέθηκα τους… ψεκασμούς του Καμμένου εναντίον της Ραχήλ και των λοιπών «λιποτακτών» του φυλορροούντος κομματιδίου του (α ρε Σαμαρά με τα αντιμνημονιακά σου, ποιους έκανες αρχηγούς), είπα να ακούσω πέντε-έξι πολιτικούς και καθηγητές, που συζητούσαν για την εκπαίδευση (και όχι για την Παιδεία, όπως συνήθως λέμε)…



Kαταλήψεις: προϊόν παραλυσίας του κράτους…



 «Οι καταλήψεις καταλύουν κάθε έννοια δημοκρατίας», υποστήριξε ο Χαράλαμπος Γαβράς, καθηγητής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης και πρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πατρών, σε πρόσφατο δημοσίευμα στο «Εθνος» της Κυριακής.




Δεν υπάρχει μεγαλύτερος κόλαφος για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο ανενδοίαστα στήριξε και στηρίζει διαχρονικά από το 1991 τις καταλήψεις στα σχολεία και στα πανεπιστήμια.
Ζήσαμε όλοι πέρυσι τα θλιβερά γεγονότα στο χώρο του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, με την πολύμηνη κατάληψή του από το διοικητικό προσωπικό. Πρωταγωνιστές του πελεγρίνειας σκηνοθεσίας δράματος στην πρώτη πράξη οι διοικητικοί υπάλληλοι και στη δεύτερη και τελευταία οι φοιτητές…

Μπράβο στην κα Περιστέρη!



Η περίπτωση της ανασκαφής του τύμβου Καστά στην Αμφίπολη τα είχε και τα έχει όλα.
Χαρές, λύπες, ενθουσιασμό, υπερβολές, απογοητεύσεις, πανηγύρια, μπηχτές, καρφωτές, αντεγκλήσεις, αγωνία, και … κλάματα.
Μόνο σεξ που δεν είχε.
Σαν μια ακόμη βραζιλιάνικη σαπουνόπερα, μόνο που το τέλος της θα είναι ελληνικό!




Σε πείσμα όλων εκείνων που από την αρχή σαμποτάρισαν με κάθε τρόπο, και λασπολόγησαν όσο μπορούσαν την όλη προσπάθεια...



Έχουν πεθάνει κι οι ωδίνες του νέου είναι μακρόχρονες…



Τι συνέβη στην Ελλάδα από το 2009 κι ύστερα;
Καταστράφηκε ο τόπος, διαλύθηκε η μεσαία –αστική τάξη από την υπερφορολόγηση προκειμένου να διατηρηθεί και διαιωνιστεί το παλιό που δημιούργησε την κρίση, αλλά το πολιτικό σύστημα και η μεγάλη μερίδα της κοινωνίας δεν λένε να εναρμονιστούν στο νέο, δεν λένε να συναινέσουν ούτως ώστε η Ελλάδα να γίνει κανονική χώρα.




Σχεδόν το σύνολο του πολιτικού συστήματος λέει συνειδητά ψέματα.
Η κυβέρνηση ότι όλα πάνε ή θα πάνε καλύτερα κι η αντιπολίτευση ότι όλα θα ξαναγίνουν όπως ήταν.
Τόσο η κυβέρνηση όσο κι η αντιπολίτευση εξορκίζουν το μόνο μέσο που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να μπει ο τόπος στον δρόμο της κανονικότητας.
Δηλαδή, τις μεταρρυθμίσεις…

Μετρό Θεσσαλονίκης: Μια τρύπα στο νερό;



Λέμε συνεχώς για το αναποτελεσματικό δημόσιο, αλλά και ο ιδιωτικός τομέας της Ελλάδας είναι ώρες ώρες για τα πανηγύρια.
Ένα κλασικό παράδειγμα του κακού ιδιωτικού τομέα είναι και το περίφημο μετρό της Θεσσαλονίκης, το μεταμοντέρνο αυτό γιοφύρι της Άρτας.
Κοντεύω να γεράσω, και ακόμη να το δω.




Το μόνο που βλέπω είναι εργοτάξια και ημιτελή σκαψίματα εδώ και κει.
Με κατοίκους και μαγαζάτορες των άτυχων περιοχών, να αναθεματίζουν την ώρα και τη στιγμή που κάποιοι φωστήρες αποφάσισαν να φτιάξουν μετρό σε μια παραμελημένη πόλη μιας μπανανίας, η οποία είναι και σπαρμένη απ άκρη σε άκρη με αρχαία και με βυζαντινά κτίσματα, κλπ.


Οι σεξουαλικές συνήθειες στην αρχαία Ελλάδα.



Η σεξουαλική συμπεριφορά στην Αρχαία Ελλάδα δεν συνοδευόταν από το κοινωνικό στίγμα που υπάρχει στη σύγχρονη εποχή.
Το σεξ ήταν μία φυσική και υγιής δραστηριότητα, ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης ζωής. 



Η ομοφυλοφιλία ήταν αποδεκτή και αντιμετωπιζόταν περισσότερο ως προσωπική επιλογή, παρά ως σεξουαλική διαστροφή...

Σε αναζήτηση «μεγαλείου»…



Η χώρα συνεχίζει καθημερινά  να διανύει περίοδο σοβαρών  εξελίξεων, προσφάτως και σε επίπεδο εξωτερικών υποθέσεων και εξωστρέφειας.
Πάρ' όλ' αυτά, τις εντυπώσεις  κατάφεραν  να κλέψουν τις προάλλες -και για άλλη μια φορά- ατυχείς δηλώσεις από πλευράς Συγκυβέρνησης.




Αυτή τη φορά βρέθηκε υφυπουργός, μάλιστα άρτι αφιχθείς και πλέον αποπεμφθείς,  που δυστυχώς αποδείχθηκε τόσο "λίγος ", ώστε "κατάφερε"  τη συζήτηση σχετικά με τον υποσιτισμό των παιδιών, μια κατάσταση αδιανόητη εν έτει 2014, να την καταλήξει ωδή στον τραμπουκισμό. ως τη λύση που ... δεν είναι λύση, αλλά θα μπορούσε και να είναι...