3.6.19

Καληνύχτα κυρία Φώφη…


Δεν θα μπω στις θεωρίες «παρασκηνίου» πίσω από την απόφαση της κας Φώφης να κόψει το πρώην αρχηγό του Κόμματός της, Βαγγέλη Βενιζέλο από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ.
Ο ιστορικός του μέλλοντος, θα έχει ένα πρόβλημα να κατανοήσει, πώς είναι δυνατό να «κόβεται» ένας πολιτικός με κυβερνητική πείρα και κοινοβουλευτική ακτινοβολία, όπως ο Βαγγέλης Βενιζέλος, για να προταχθεί ένας μάλλον ατυχήσας… πρώην δήμαρχος όπως ο Γιώργος Καμίνης.
Ανθ’ ημών… Γουλιμής! Ξανά - 123 χρόνια αργότερα.




Ας δεχθούμε, όμως - χάριν συζητήσεως - ότι η κα Φώφη έκανε την απλή λογική σκέψη:
·       πρέπει να τραβήξω παλαιοπασόκους που θέλουν να φύγουν από το ΣΥΡΙΖΑ,
·       οι ψηφοφόροι αυτοί έχουν «αντιδεξιά» λογική,
·       ο Βενιζέλος μοιάζει στα μάτια τους πολύ «ταυτισμένος» με τις επιλογές της ΝΔ του Σαμαρά και του Μητσοτάκη,
·       άρα για να διευκολύνω αυτούς τους ψηφοφόρους να (επαν)έλθουν στο ΚΙΝΑΛ, πρέπει να «βγάλω από την εικόνα» το Βενιζέλο.
Από πρώτη άποψη μοιάζει «εύλογος συλλογισμός».
Αν το εξετάσεις λίγο περισσότερο, είναι… «πατάτα» ολκής…


Δρ. Μπαρουφάκης: «Ο Αλέξης ξέρει πως ξέρω ότι ξέρει»…


Το καλοκαίρι του 2015 ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάνης Βαρουφάκης οδήγησαν την Ελλάδα στα capital controls.
Η χώρα βρέθηκε στο χείλος της στάσης πληρωμών και του κινδύνου κλονισμού κάθε είδους συναλλαγών που θα έφερναν το Grexit και η εσπευσμένη εισαγωγή νέου νομίσματος (ή κρυπτονομίσματος) χωρίς συμφωνία πρόσδεσης με το ευρώ και χωρίς νέο δάνειο από την Ευρώπη και το ΔΝΤ.





Ο πρωθυπουργός, υπό την πίεση της διεθνούς απομόνωσης, καθώς Ρώσοι και Κινέζοι δεν άρπαξαν την ευκαιρία να εγγυηθούν το ελληνικό χρέος και να στηρίξουν τις δαπάνες του Δημοσίου, έκρινε ότι η εφαρμογή του «Oχι» θα είχε ανυπολόγιστες εθνικές, οικονομικές και ποινικές συνέπειες. Ο κ. Βαρουφάκης, ανένδοτος, παραιτήθηκε.
Είχε προλάβει να εμφανιστεί στο Λονδίνο, στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο φορώντας εκκεντρικά πουκάμισα και να εξοργίσει το σύνολο των συναδέλφων του στο Eurogroup που του καταλόγισαν αλαζονεία και ναρκισσισμό που κόστισε στην Ελλάδα 100 δισ. ευρώ…


Προσοχή στα βράχια! Ο Γλέτσος προειδοποιεί τους Έλληνες...


Οι πρώτες εκλογές τελείωσαν, οι κοινοτάρχες, οι δήμαρχοι, οι περιφερειάρχες, και οι ευρωβουλευτές εξελέγησαν, και η χώρα προχωρά πλέον ακάθεκτη προς τις εθνικές εκλογές, διά των οποίων θα επιλέξουμε κυβέρνηση και βουλευτές.




Το χαστούκι που έφαγε ο Σύριζας ήταν ηχηρό, με τα διάφορα μεγαλόσχημα και μη στελέχη του να προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, ψελλίζοντας διάφορες ασυναρτησίες του στυλ «ο λαός δεν κατάλαβε την προσφορά μας», «έφταιγε η αποχή», «κυβερνάμε μόλις 9 μήνες», κλπ κλπ.
Κάποιοι μάλιστα έκαναν και αυτοκριτική, όπως ο Τσαλακώτος, που ομολόγησε ότι «τσάκισε» τη μεσαία τάξη, αλλά αν τους δοθούν άλλα 4 χρόνια, τότε όλα θα πάνε πρίμα…