19.10.12

Το αποψινό μουσικό αφιέρωμα.

Απόψε στα ντεκς κάθεται ο Strange, και σας αφιερώνει ένα μαγευτικό κομμάτι των ψυχεδελικών The Brian Jonestown Massacre, με τίτλο Seer.
Απολαύστε ελεύθερα!



Η μεγάλη απάτη με τις προσφορές διπλωμάτων οδήγησης


Τα φθηνά «πακέτα» μεγέθους ακόμα και κάτω των 100€ που διαφημίζονται στο διαδίκτυο είναι μαθηματικά αδύνατο να υπάρξουν, εκτός αν δεχτεί κανείς ότι κάποιες Σχολές Οδηγών αποτελούν φιλανθρωπικά ιδρύματα. Αν συνυπολογίσει κανείς το γραφειοκρατικό (συνολικά παράβολα 141 ευρώ, κανένα άλλο παράβολο δεν υφίσταται στη διαδικασία) και το εκπαιδευτικό μέρος (θεωρητικά, πρακτικά και εξέταστρα) εύκολα διαπιστώνει ότι με «πακέτα» τέτοιου μεγέθους η οποιαδήποτε επιχείρηση Σχολής Οδηγών δε θα επιβίωνε καθώς θα λειτουργούσε ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ! Αξίζει να αναλογιστεί κανείς ότι για τα 10 υποχρεωτικά μαθήματα της 1,5 ώρας, το εκπαιδευτικό αυτοκίνητο καταναλώνει 50-60 ευρώ μόνο για τη βενζίνη.


Έχεις ακόμα τρία χρόνια περιθώριο, Eπιστήμη

Ένα κλασικό meme (εκ του αρχαιοελληνικού «μίμημα», μια ιδέα που μεταδίδεται από άτομο σε άτομο τάχιστα μέσα σε μια κουλτούρα) του internet αποτελεί η παρακάτω αναφορά στην κλασική τριλογία ταινιών επιστημονικής φαντασίας Back to the Future (Επιστροφή στο μέλλον), η οποία πραγματεύεται τις περιπέτειες του νεαρού Μάρτι Μακφλάι και της χρονομηχανής του ημίτρελου επιστήμονα δόκτορος Έμετ Μπράουν.
Στο δεύτερο μέρος της τριλογίας, ο νεαρός πρωταγωνιστής (τον οποίον υποδύεται ο Michael J. Fox) ταξιδεύει στο μακρινό μέλλον για να βρει το γιο του που έχει… μπλεξίματα. Σε μια κλασική σκηνή του έργου, ο λάτρης του skate-board Μάρτι ανακαλύπτει την διάδοση μιας καινούριας εφεύρεσης που αντικατέστησε το skate-board, το hover-board, μια σανίδα δηλαδή που ίπταται πάνω από το έδαφος.

Λεφτά υπάρχουν!!!!!!!


Τελικά, ο Γιωργάκης είχε δίκιο.
Τσάμπα τον κατηγορούμε και τον αποπαίρνουμε, με αποτέλεσμα να μας εγκαταλείψει, και να αυτοεξοριστεί στο Αμέρικα.
Διότι τα ξένα ΜΜΕ βοούν.
Ιδού, για παράδειγμα, ένα άρθρο που αλίευσα από το διαδίκτυο, και που βάζει τα πράγματα στη θέση τους, αποκαθιστώντας  την τρωθείσα υπόληψη του ΓΑΠ.
Διαβάστε και κρίνετε μόνοι σας…

Μέρκελ-Ολάντ: Θα τα βρουν άραγε;


«Ο Ολάντ εξαπολύει προειδοποιητικές βολές κατά της Μέρκελ, για την λιτότητα», γράφει η βρετανική Guardian.
Σε συνεργασία με άλλες κορυφαίες ευρωπαϊκές εφημερίδας, (Le Monde, Gazeta Wyborcza, La Stampa, El País, Süddeutsche Zeitung), η Guardian επικεντρώνεται στη στάση της Γαλλίας, εν όψει του κρίσιμου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με τον Γάλλο πρόεδρο να προειδοποιεί πως ο «ιμάντας» Παρισιού-Βερολίνου, που κινεί την Ευρώπη, μπορεί να διαρραγεί, εξαιτίας των σημαντικών διαφορών μεταξύ των δυο πλευρών όσον αφορά στην μεθοδολογία για την επίλυση της κρίσης χρέους.


ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: Η υπερηφάνεια των Ελλήνων είναι πάνω από κάθε μία διάκριση


Σε μια εποχή που η νεολαία οδηγείται από τις εξελίξεις σε ακραίες συμπεριφορές και σκοτεινά πολιτικά μονοπάτια, με ένα σύστημα που προωθεί την αποϊδεολογικοποίηση και την κατάρρευση των αξιών στους νέους ανθρώπους, φαίνεται πως κάποιοι δεν ξεχνάνε τα σημαντικά θέματα, όπως το εθνικό ζήτημα της Μακεδονίας μας.


Η κατάρρευση ενός ειδώλου

Κατά τη διάρκεια της πρώτης δημόσιας παραδοχής του πως οι κατηγορίες της Αμερικάνικης Υπηρεσίας anti-doping (USADA) προξένησαν ανεπανόρθωτη ζημιά στο brand του ονόματός του και στο δημόσιο προφίλ του, ο Lance Armstrong παραιτήθηκε από πρόεδρος του Ιδρύματος Livestrong, το οποίο είχε ο ίδιος δημιουργήσει για να βοηθήσει ασθενείς με καρκίνο.


Ο φίλος μου ο Νίκος.

Αναδημοσιεύουμε από το μπλογκ του φίλου Γιάννη Φαίλτορα, μια πολύ παραστατική εικόνα της πρόσφατης Ελλάδας


(Μια, σχεδόν, αληθινή ιστορία)

Θυμάμαι το Νίκο στο χωριό τα καλοκαίρια. Αγροτόπαιδο με κόκκινα μάγουλα, αδύνατος, όχι πολύ ψηλός, όλη τη μέρα στα πρόβατα και στα χωράφια. Το τρίτο αγόρι της οικογένειας. Είχε κι άλλα δυο αδέρφια μεγαλύτερα. Ο πατέρας κτηνοτρόφος, πάλευε όλη μέρα με τα θεριά της φύσης να αναστήσει την οικογένεια. Ξύπναγε αχάραγα, να πάει να ποτίσει, μετά να αρμέξει, να σπείρει τριφύλλι, να θερίσει αραποσίτι, να μαζέψει στερφάδια, να, να, να… Δύσκολη και άχαρη ζωή. Και τα παιδιά από κοντά από μικρά. Μόλις τέλειωνε το σχολειό, όλο και κάποια δουλειά είχανε να κάνουνε. Και η κυρά, το σπίτι, το περιβόλι, τις κότες…
Εμείς οι «πρωτευουσιάνοι» πιτσιρίκοι και έφηβοι που παραθερίζαμε όλο το καλοκαίρι στο χωριό, παίρναμε γερή γεύση αυτού του τρόπου ζωής, αφού πολλές φορές για χάρη της παρέας αλλά και της ελευθερίας που χάριζε απλόχερα η φύση, πηγαίναμε από κοντά σε αυτές τις δουλειές. Και η αλήθεια είναι ότι μάθαμε πολλά. Και καταλάβαμε πόσο δύσκολη κι αχάριστη, πολλές φορές,  είναι η αγροτική ζωή…


Μια σχεδόν άγνωστη, πλην όμως θανατηφόρα, οργάνωση.



Η οργάνωση Boko Haram της Νιγηρίας πρέπει να είναι η πιο δολοφονική της Αφρικής, αφού κατηγορείται για τους θανάτους 1,500 ανθρώπων, στο διάστημα μεταξύ Ιουνίου του 2009,και Σεπτεμβρίου του 2012.
Τα θύματά της είναι κυρίως οι αστυνομικοί, οι Χριστιανοί, και όσοι Μουσουλμάνοι ξεφεύγουν από την «αληθινή πίστη».


Φρρρρρρ……..!!!!!!!!!!

Επιτέλους, γνωρίζουμε.
Έχουμε στοιχεία.
Έγινε καταγραφή!


Ένα επιπλέον εκατομμύριο Αμερικάνοι στην πρόνοια μέσα σε ένα χρόνο

Ο αριθμός των Αμερικανών που απευθύνονται στην κυβέρνηση για βοήθεια σημείωσε για άλλη μια χρονιά δραματική αύξηση. Περισσότεροι από 46 εκατομμύρια Αμερικανοί σήμερα είναι εγγεγραμμένοι στο ομοσπονδιακό πρόγραμμα διανομής τροφίμων, διπλάσιοι από ότι ήταν μέχρι πριν μια δεκαετία.



Χέι Τσίπρας, λιβ δε Γκρις αλόουν!

Χαράς ευαγγέλια για τους απανταχού δραχμολάγνους, και πράκτορες του χάους…
Κυκλοφορεί στο διαδίκτυο (και στα ΜΜΕ) μια τελευταία δημοσκόπηση, που θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ (αυτόν ντε, του Πάντζα) στη πρώτη θέση με 30%.
Ακολουθούν η ΝΔ, και η «όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω» Χρυσή Αυγή.
Ποιος τη χάρη μας, δηλαδή…
Να δω συγκυβέρνηση Τσίπρα – Μιχαλολιάκου, και τι στο διάολο…
Να αγκαλιάζονται στο Σύνταγμα, Αφγανοί, τσολιάδες, και χρυσαυγίτες παλικάρια, και να χορεύουν σε ρυθμούς Γαϊτάνου, και Πάνου Τζαβέλα, να καεί το πελεκούδι.
Να στελεχωθεί η νέα εθνικιστική αστυνομία, με λεβέντες Μουσουλμάνους με φουστανέλες, και άλλα τέτοια πολλά (και φαιδρά).

Τόσο αληθινά, που μοιάζουν με ψέματα....


Δεν ξέρω αν πρόκειται για αστικό μύθο ή για πραγματική ιστορία.
Εμένα πάντως με συγκλόνισε.
Μου την είπε ένας φίλος, που κι αυτός την άκουσε να λέγεται, χωρίς να μπορεί να επιβεβαιώσει την αλήθεια της.
Σας την παραθέτω όπως την άκουσα...


Μην τρώτε από το πάτωμα!


Υπάρχει μια διαδεδομένη άποψη στην Αμερική (κυρίως), πως τα μικρόβια χρειάζονται τουλάχιστον πέντε δευτερόλεπτα μέχρι να μολύνουν κάποιο τρόφιμο.
Αυτό όμως είναι μύθος, και δεν στέκει επιστημονικά.


Η αποψινή μας μουσική πρόταση