22.11.15

Τσίπρας και Βαρουφάκης μάς χάσανε 40 δις…



- Το 2013 αγοράσαμε τις τράπεζες για 45 δις. Η περιουσία τους ηταν 380 δις, αλλά δεν ειχαν ρευστό. Το βάλαμε όλοι μας λοιπόν, από το απολύτως υστέρημα μας.
- Το 2014 η τοτε κυβέρνηση προσπάθησε να πουλήσει μετοχές της Eurobank για φρέσκο χρήμα σε ιδιώτες για 31 λεπτά τη μετοχή. Ο ΣΥΡΙΖΑ φώναζε έγκλημα, ξεπούλημα, σκάνδαλο.




- Το 2015 ο Τσίπρας κι ο Βαρουφακης κάνοντας μια διαπραγμάτευση παρωδία που κατέληξε σε χειρότερη συμφωνία μνημονιο από αυτή που αρχικά είχε απορρίψει, φαλίρισε κι έκλεισε τις τραπεζες.
- Τον Νοέμβριο του 2015 πουλάει την Eurobank για 1 λεπτό τη μετοχή και πανηγυρίζει.
- Πήραμε τραπεζες για 45 δις και τις πουλάει η κυβέρνηση σε ξένους επενδυτές για 5 δις.
- Τώρα απλά θα πληρώσουμε με αξιοπρέπεια κι υπερηφάνεια τα 40 δις που έχασε ο Βαρουφάκης κι ο Τσίπρας.

Το συνονθύλευμα των ανίκανων παραμυθατζήδων…



Είναι Ιανουάριος, του 2015.
Τρεις φίλοι από τα παλιά, τις καταλήψεις, την αναρχία -ασυδοσία στα πανεπιστήμια και εκφραστές του πιο θλιβερού λαϊκισμού που γνώρισε ο τόπος τα τελευταία 15-20 χρόνια, βαδίζουν ανάμεσα στον περιποιημένο κήπο του προεδρικού μεγάρου, για να ορκιστούν και ν’ αναλάβουν την εξουσία του τόπου.




Φορούν σακάκια χωρίς γραβάτες για να υποδηλώσουν για μια ακόμη φορά την αντισυμβατικότητά τους, τα παπούτσια τους είναι ελαφρώς αγυάλιστα κι οι προσδοκίες που έχουν καλλιεργήσει με απύθμενα παραμύθια αιωρούνται επάνω από την φυσική τους παρουσία.
Είναι ο Αλέξης, ο Νίκος κι ο Γαβριήλ…

Ποιοί είναι οι μηχανισμοί που κάνουν κουμάντο στη ΝΔ;



Έτσι ήταν πάντοτε η συντηρητική παράταξη στην Ελλάδα. Και γι αυτό και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής  καβαλώντας το 1974 στο μεταδικτατορικό κύμα για “αλλαγή” και “δημοκρατία” δημιούργησε το δικό του κόμμα από την αρχή... Που ακόμα και σήμερα διοικείται με τους ίδιους κανόνες, εν μέρει και από τις ίδιες οικογένειες...




Μοναδική εξαίρεση στον πάγιο αυτόν κανόνα, αποτέλεσε η εκλογή έκπληξη του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της συντηρητικής παράταξης. Που κόντρα τότε στον κομματικό μηχανισμό, τις επετηρίδες και τις οικογένειες, κατάφερε (με την βοήθεια του Δημήτρη Αβραμόπουλου) και άλλαξε τους κανόνες του παιχνιδιού, καβαλώντας εκείνος στο κύμα της  λαικής απαίτησης για “αλλαγή” και “ελπίδα”...


Πόλεμος ευθυνών στην ΝΔ μετά το φιάσκο…



Νέος κύκλος μεγάλων εσωκομματικών αναταράξεων, που αρκετοί εκφράζουν την ανησυχία ότι μπορεί να οδηγήσουν σε σκληρές συγκρούσεις και διχαστικές καταστάσεις, ανοίγει στη ΝΔ με φόντο το πρωτοφανές φιάσκο στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη της κομματικής ηγεσίας.


Παράλληλα με τον πόλεμο ευθυνών για την αναβολή των εκλογών, που φέρνει προ της παραίτησης τον γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκο και τον γενικό διευθυντή Κώστα Τσιμάρα, για την επόμενη ημέρα στο κόμμα βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη ένας «πυρηνικός» πόλεμος με απρόβλεπτες διαστάσεις...

Η ανθρώπινη χωματερή…



Οταν, προ καιρού, ο κ. Τσίπρας είχε προσθέσει στα άπαντά του το περίφημο: «η θάλασσα δεν έχει σύνορα», διάφοροι κακοπροαίρετοι έσπευσαν να τον χλευάσουν. Παραγνωρίζοντας ότι περιέγραφε μια πραγματική κατάσταση, ορίζοντας ταυτοχρόνως και τη δική του πολιτική.
Οι πληθυσμοί που διασχίζουν το Αιγαίο για τα ελληνικά νησιά δεν περνούν σύνορα. Απλώς διασχίζουν μερικά μίλια θάλασσας.




Οντως η θάλασσα δεν έχει σύνορα, αν με σύνορα εννοούμε φυσικά εμπόδια, τσιμεντένια τείχη ή συρματοπλέγματα, σαν αυτά που βάζουν οι Σκοπιανοί. Η θάλασσα όμως έχει σύνορα που μπορεί να μην είναι ορατά διά γυμνού οφθαλμού αλλά ορίζονται με σαφήνεια ώστε το πέρασμά τους να επιτρέπεται κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις...

Όσο δεν υπάρχει η δεξιά ο Αλέξης δεν φοβάται τίποτα…



Τσίπρας και  ΣΥΡΙΖΑ φάτσα φάτσα με το… θηρίο!
Τώρα είναι που αρχίζουν να καταλαβαίνουν και να νιώθουν τι σημαίνει να εφαρμόζεις μνημόνιο. Να έρχεσαι δηλαδή αντιμέτωπος με συγκεκριμένες εξαγριωμένες κοινωνικές ομάδες. Να πρέπει να διαλέξεις πού και σε ποιον θα ρίξεις το τσεκούρι των περικοπών ή των φόρων. Να εγκρίνεις συγκεκριμένα μέτρα που ξέρεις ότι απέχουν παρασάγγας από όσα έλεγες και ήθελες μέχρι πριν λίγους μήνες, αλλά και να χρησιμοποιείς μίας επιχειρηματολογία την οποία όχι απλά δεν φανταζόσουν ότι θα επιστρατεύσεις, αλλά όταν την άκουγες από άλλους παλαιότερα έβγαζες φλύκταινες.




Μπορεί όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ να ήξεραν τι έρχονταν μόλις ενέκριναν τον Ιούλιο τη συμφωνία και τον Αύγουστο το μνημόνιο και να είχαν πλήρη γνώση οι βουλευτές του σε ποια βουλή και με ποιο πρόγραμμα εκλέγονταν τον Σεπτέμβριο, αλλά άλλο να το περιμένεις και άλλο να το ζεις...