6.1.15

When I was young...

Eric Burdon



Καραγκιόζηδες, σαλτιμπάγκοι, οσφυοκάμπτες, και … κυβιστήσεις.



Δεν πέρασαν καλά καλά ούτε δυο εβδομάδες από την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών, και ήδη έχουμε δει τις πολιτικές ανατροπές της δεκαετίας!
Κόμματα φτιάχνονται, άλλα διαλύονται, και συμμαχίες, ανίερες και μη, σχηματίζονται γύρω μας.
Σε τέτοιο σημείο, που αν κάποιος δεν παρακολουθεί στενά τα τεκταινόμενα, να χάνει τη μπάλα.



Έχουμε λοιπόν άπειρα κόμματα και κομματίδια, αφού το εκλογικό μας σύστημα, σε συνδυασμό με την πατροπαράδοτη ελληνική πολιτικοποίηση, επιτρέπει με μόνο κόστος κάποιο συμβολικό ποσό, στον κάθε πικραμένο που θέλει να τη δει σωτήρας, να μπορεί να ιδρύει το δικό του κόμμα, με σφραγίδα, λογότυπο,  κλπ.
Το όνειρο του κάθε Έλληνα δηλαδή: Παράγοντας… και δη πολιτικός!
Με αποτέλεσμα να χάνονται δάση και δασάκια, προκειμένου να τυπώνεται χαρτί για ψηφοδέλτια, το 90% των οποίων πάει από το τυπογραφείο, με μια στάση στα εκλογικά κέντρα,  απευθείας στον κάλαθο των αχρήστων.
Όπου επίσης καταλήγουν και όλοι εκείνοι οι μαϊμού σωτήρες…

Ο «Βασιλιάς» Αλέξης είναι γυμνός!



Μία εβδομάδα πέρασε από τότε που η χώρα μπήκε στις περιπέτειες των εκλογών, χάρη στην ανθελληνική τακτική ορισμένων βουλευτών της ΔΗΜΑΡ και των ΑΝΕΛ. Μικρός χρόνος για τόσα πολλά και μεγάλα θέματα που είδαμε.




Έχει πολύ πλάκα, αλλά μόλις σε 8 ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύφθηκε.
Ο «Βασιλιάς είναι γυμνός» όμως έχουμε κι άλλες εκπλήξεις μέχρι το τέλος, είναι ατελείωτοι στις γκάφες και στο ψέμα εκεί στην Κουμουνδούρου…

Άρχισε το Bank Run;



Με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αντώνη Σαμαρά, να διατυμπανίζει διεθνώς τον κίνδυνο μίας ελληνικής εξόδου απ’ το ευρώ στην περίπτωση εκλογής ΣΥΡΙΖΑ και με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επιδεικνύει μία πολυφωνία η οποία ενσωματώνει ακόμη και άκρως επικίνδυνες θέσεις, δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός πως τα πρώτα σημάδια μίας τάσης εκροής καταθέσεων φάνηκαν, ήδη, από το Νοέμβριο και επιβεβαιώθηκαν το Δεκέμβριο.



Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας το Νοέμβριο σημειώθηκε μείωση καταθέσεων κατά 222 εκ. ευρώ ενώ σύμφωνα με τραπεζικές πηγές που επικαλείται το Bloomberg το Δεκέμβριο οι καταθέσεις μειώθηκαν εντυπωσιακά, κατά 3 δις ευρώ...


Ο κοτζάμπασης...




Πολλοί απορούν, και απορούν ειλικρινά, με την απόφαση του Γιώργου Α. Παπανδρέου να ιδρύσει κόμμα και να κατέβει μ’ αυτό στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.
Πώς γίνεται, ρωτούν, να ρημάζει κανείς αυτοθέλητα την κληρονομιά του πατρός του, να σπρώχνει σε τέτοια οικτρή δοκιμασία το έργο του;




Η απορία αυτή, αν την καλοσκεφτείς, μόνο απορία προκαλεί.
Ο Γεώργιος Παπανδρέου ο νεότερος δεν είναι δα κάνας δημόσιος ανήρ, κάνας statesman με τη γεμάτη σημασία του όρου, θιασώτης προγραμμάτων και άλλων υψιπετών ιδεών, υπήκοος αρχών και κοσμοθεωρητικών αποφάσεων.
Ο Γ.Π. είναι ένας πολιτευόμενος α λα βαλκανικά, ένας προεστός του σογιού και της φάρας, ένας ακόμα κοτζάμπασης.

Οι αγορές προεξοφλούν την επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή.



Οι αγορές έχουν ήδη προεξοφλήσει ένα πιθανό Grexit και πολλά δημοσιεύματα του ξένου Τύπου αναφέρουν πως οι ελληνικές εκλογές και τα σενάρια επιστροφής στη δραχμή «τσακίζουν» το ευρώ.




Ενδεικτικό είναι πως ο Guardian τονίζει σε δημοσίευμά του ότι τα σενάρια που ακούγονται για την επόμενη ημέρα των εκλογών στην Ελλάδα ρίχνουν το ευρώ στο 1,19, κάτι που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ πτώσης σχεδόν 9 ολόκληρων ετών.
Στο 1,19490 είναι σήμερα η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου, ενώ έπιασε και το 1,1864, που ήταν το χειρότερο επίπεδο ισοτιμίας από τον Μάρτιο του 2006.
«Αφήστε τους να φύγουν», λένε οι αγορές…