4.5.14

Troglodyte...

The Jimmy Castor Bunch



172 ιστορικά αυτοκίνητα στο αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!



Μέσα στην εβδομάδα που μας έρχεται, η Θεσσαλονίκη υποδέχεται  και φιλοξενεί ακόμη μια σημαντική διεθνή εκδήλωση παγκόσμιας εμβέλειας, που αποδεικνύει και πάλι ότι η χώρα μας πραγματικά βρίσκεται στο τέλος του τούνελ.



Αναφέρομαι στο περίφημο Tour Amical, που για το 2014 είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στην ανοιξιάτικη Ελλάδα…


Τα τρία «ταυ» του Αλέξη…



Εάν παραβλέψουμε όσα τυχόν μας απωθούν στο δημόσιο λόγο και παρουσία του Αλέξη Τσίπρα –την κομπορρημοσύνη, την αμετροέπεια, μιαν αίσθηση προχειρότητας και ημιμάθειας- οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει δύο τουλάχιστον από τα τρία ευλογημένα, κατά τον Ελύτη, «Ταυ»: Την Τύχη και την Τόλμη. (Το τρίτο «Ταυ», η Τέχνη μένει να αποδειχθεί.)



Η άνοδός του αφότου, νεότατος, αφοσιώθηκε στα κοινά στάθηκε αλματώδης και πραγματοποιήθηκε –το σημαντικότερο- με τους δικούς του όρους, κόντρα στα παραδεδεγμένα και στα αναμενόμενα.
Ποιoς δεκαεξάρης που είχε το μικρόβιο της πολιτικής θα εντασσόταν το 1990, επαύριο της πτώσης του Τείχους στο Βερολίνο, στην ΚΝΕ;


Να γιατί θα ψηφίσω Αντώνη Σαμαρά!



Δεχθήκαμε και προωθούμε την παρακάτω πρόταση του έγκριτου νομικού και πρώην προέδρου του Κέντρου Σοσιαλιστικών Μελετών κ. Αντώνη Δροσόπουλου, ο οποίος εξηγεί για ποιους λόγους θα ψηφίσει στις προσεχείς ευρωεκλογές Αντώνη Σαμαρά.



Προερχόμενη από έναν ευπατρίδη της ελληνικής πολιτικής και δεδηλωμένο υπέρμαχο του δημοκρατικού σοσιαλισμού στην Ελλάδα, παρόμοια πρόσκληση κάθε άλλο παρά αδιαφορία μπορεί να προκαλέσει.
Γράφει, λοιπόν στην «Εξομολόγησή» του ο κ. Αντώνης Δροσόπουλος: 



Τα απλοϊκά διλήμματα του Τσίπρα.



Πριν από ακριβώς έναν μήνα ήλθε στην δημοσιότητα η «υπόθεση Μπαλτάκου». Μία θλιβερή εκδοχή της εικόνας και της πραγματικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται το πολιτικό σύστημα της χώρας (και ειδικότερα η κυβέρνηση, ως μέρος αυτού).




Ταυτόχρονα, μία απογοητευτική απόδειξη της αδυναμίας του συστήματος αυτού να συμβαδίσει με την ευρωπαϊκή εξέλιξη, όπως άλλωστε αποδεικνύει και το γεγονός ότι σχεδόν όλοι προτιμούν να μιλούν για τέτοιες «υποθέσεις» παρά για άλλες, όπως π.χ., τι θα γίνει στην Ευρώπη, πως θα λυθούν τα δομικά προβλήματα της χώρας, και διάφορα άλλα τέτοια.  


Ο πωλών τοις μετρητοίς...



Στο Διαδίκτυο κυκλοφορεί μία φωτογραφία που θα μπορούσε να θεωρηθεί η ιδανική εικόνα για να αντικαταστήσει εκείνο το «ο πωλών τοις μετρητοίς» που συνήθως κοσμούσε τα εδωδιμοπωλεία της βαθιάς χώρας.




Η εν λόγω φωτογραφία απεικονίζει έναν άνθρωπο με άσπρα μαλλιά αλλά καλοστεκούμενο, μύστακα περιποιημένο, γαλάζιο πουκάμισο ανοιχτό και το χαμόγελο της αυτοπεποίθησης που φέρνει η επιτυχία, η άνεση μιας συνείδησης που βλέπει τον κόσμο μέσα από ανοιχτούς ορίζοντες…


Δυσαρεστημένοι με τον τόπο τους…



Αν ο κάθε κάτοικος της Αμερικής είχε τη δυνατότητα να τα μαζέψει και να φύγει από εκεί που μένει, μετακινούμενος σε άλλη πολιτεία, τότε οι πολιτείες Illinois, Connecticut, και  Maryland θα είχαν κυριολεκτικά αδειάσει!



Αυτό αποκαλύπτει μια τελευταία έρευνα-δημοσκόπηση της εταιρίας Gallup, σύμφωνα με την οποία οι μισοί κάτοικοι της κάθε πολιτείας από αυτές τις τρεις δηλώνουν πως ευχαρίστως θα έφευγαν, αν μπορούσαν.


Λάθη στην ορθογραφία ή στη σημασία ομόρριζων και παρώνυμων λέξεων.




      τεχνικός - τεχνητός (με τεχνητά μέσα)
·       πηλήκιο (καπέλο)- πηλίκο(της διαίρεσης)
·       βρόχος (=θηλιά) - βρόγχος (των πνευμόνων)
·       σήραγγα (=τούνελ) - σύριγγα (=ένεση)
·       λίαν καλώς - λεία επιφάνεια, η λεία των πειρατών
·       εγκύπτει στη μελέτη της φιλοσοφίας - ενσκήπτει κακοκαιρία





·       κυκλαδικό ειδώλιο - εδώλιο του κατηγορουμένου
·       «τον κατατρέχουν οι εχθροί του» - «τον κατατρύχουν οι αρρώστιες»
·       «κληροδοτώ το σπίτι στο γιο μου» - «κληρονομώ το σπίτι από τον πατέρα μου»
·       «κυκλοφοριακή συμφόρηση στην πόλη» - «το κυκλοφορικό σύστημα του ανθρώπινου σώματος»